Annonce
Aarhus

Børnenes Kontor fejrer 75 år i byen: Gratis pølser til alle fra gammel pølsevogn

Niels Rasmussen er klar på Strøget fredag 7. juni med den gamle pølsevogn. Pr-foto
Børnenes Kontor, der står bag otte af byens pølsevogne, fejrer 75 års jubilæum med pølser til byens borgere.

AARHUS: En gammel pølsevogn får nyt liv og kommer på gaden, og der bliver serveret gratis pølser til Aarhus-borgerne fra den.

Sådan fejrer Børnenes Kontor, der driver otte pølsevogne i Aarhus, sit 75 års jubilæum.

Det sker fredag 7. juni kl. 13-16, hvor den gamle pølsevogn bliver placeret på Strøget ved Salling. Pølsemand Niels Rasmussen står klar til at uddele pølser, og frivillige hjælper med uddeling af brochurer og småkager.

Organisationen med det sælsomme navn hjælper hvert år mange børn og økonomisk trængte familier.

- Formålet er at hjælpe de børn og deres familier, der trænger allermest til en håndsrækning og give dem et mere værdigt og glædesfyldt liv, siger organisationens formand Jacob Risager Geertsen. Børnenes Kontor tilbyder økonomisk støtte efter særlige regler, ferieophold for skolebørn, der af økonomiske eller familiemæssige forhold ellers ikke har mulighed for at komme på sommerferie, og hvert år får mange familier og deres børn julehjælp i form af mad, gaver og juletræer. Herudover støtter organisationen voldsramte kvinder med børn på Aarhus Krisecenter og familier med børn, der rammes af alvorlig sygdom.

Annonce

Vogne siden 1949

Alle former for støtte, som Børnenes Kontor yder, kan ses på hjemmesiden. Hanne Lange, der er daglig leder i Børnenes Kontor siden 1. oktober sidste år, står hver dag klar til at hjælpe og vejlede med ansøgninger, hvis der behov for det. Siden 1949 har Børnenes Kontor drevet pølsevogne i Aarhus. De har været et solidt fundament for driften af organisationen. Vognene ejes af Børnenes Kontor, men drives af selvstændige forpagtere. Indtægten dækker omkostningerne til kontoret. Alle sponsorater, donationer og øvrig hjælp går derfor ubeskåret til hjælpearbejdet. - Mange firmaer er i dag meget bevidste om socialt ansvar og vil gerne have en social profil. Ved at give deres støtte eller sponsorere Børnenes Kontor har firmaerne en garanti for, at deres støtte går til dem, der trænger allermest, siger Hanne Lange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce