Annonce
Østjylland

Børnetøjsbutik lagde tricktyve på Facebook med navn og billede

Overvågningskamera.

Butikken Guldklumper i Odder har valgt at smide navnene på butikstyve på Facebook - vel vidende at dette er ulovligt.

Annonce

For en uge siden havde butikken Guldklumper i Odder besøg af tre kvinder, der ifølge butikkens opgørelser stjal varer for 6.585 kroner.

Kvinderne, hvor den ene medbragte et barn, blev fanget på et overvågningskamera, og Brian Mikkelsen, der ejer butikken, valgte efterfølgende at offentliggøre billederne på Facebook.

Og selv om dette er ulovligt, virkede det. En dags tid senere havde han navne og adresser på de tre kvinder.

Brian Mikkelsen har valgt ikke at indgive en politianmeldelse mod de tre kvinder, men lagde i stedet deres navne og overvågningsbilleder på Facebook.

Onsdag lå en video af selve tyveriet også på butikkens Facebook-side, men den blev pillet ned igen efter et par timer. I mellemtiden blev opslaget delt flere hundrede gange.

Opslaget ledsages af denne opfordring:

»Hvis I ønsker at få fjernet jeres navne og billeder, samt undgå at der fremkommer flere private oplysninger omkring jer her på Facebook, forslår vi, at I står til ansvar for, hvad I har gjort, og gør det rigtige. Vi kæmper dagligt for at betale vores varer til butikken og er en lille privat ejet forretning, der ikke har råd til at forære vores ting væk. Derfor håber vi, I kan grave i jeres samvittighed og komme retur med tingene fra os og alle de andre forretninger. I har vores ord på, at opslagene vil blive fjernet, når I har gjort dette«

Brian Mikkelsen er ganske bevidst om, at han selv bryder loven, ved at hænge de formodede tyve ud med navn og billede:

»Jeg ved, det er ulovligt, men det virker. I går ringede den ene af kvinderne og undskyldte mange gange, hvorefter hun lovede at sende penge til mig. Det skete kort efter,« fortæller han til Århus Stiftstidende.

»Jeg er også klar til at tage en bøde. Men jeg vil statuere et eksempel med det her. Det er et udtryk for, at vi ganske enkelt ikke gider mere og derfor råber højt. Det kan simpelthen ikke passe, at vi som butiksejere skal leve med så massive tyverier,« siger han.

Som en »tillægsgevinst« er Brian Mikkelsen blevet kontaktet af kæresten til en af de navngivne kvinder på Guldklumpers Facebook-side. Og det er ikke gået stille for sig.

»Han har truet med både det ene og det andet, og det må vi så politianmelde. Det er bestemt ikke sjovt det her, men vi er oppe mod nogle mennesker uden samvittighed, og så er de almindelige mekanismer ligesom sat ud af spillet,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce