Annonce
Østjylland

Familie kørte fra Kina til Danmark: 5-årige Rachel ville forbi børneteater i Odder

Fem-årige Rachel er kommet hele vejen fra Kina for at besøge Pernille Bach hos Teateret Madam Bach i Odder. Foto: Søren E. Alwan
En dannelsesrejse gennem Europa skulle gennem Odder, for kinesiske Rachel på fem år er helt vild med Madam Bachs teater.

Odder: Fem-årige Rachel var ikke i tvivl. Hendes families seks måneder lange Europa-tour skulle gå forbi Odder og et besøg hos Christian Schrøder og Pernille Bach, der driver børneteateret Madam Bach.

- Vores datter deltog i en kreativ sommercamp i Beijing sidste år. Den første dag var hun meget genert og nervøs, men da hun kom hjem var hun bare så glad, så da vi fortalte, at vi planlagde en seks måneder lang tur gennem Europa, tryglede hun os om at kontakte hendes lærere fra sommercampen, Christian og Pernille, fortæller Rachels mor Dai.

Den lille familie med Rachel, hendes forældre og mormor kørte fra Beijing i deres autocamper 25. april.

Inden de onsdag ankom til Odder havde de kørt tværs gennem Rusland, Finland, Sverige, Norge og Svalbard.

- Vores datter begynder i skole næste år, så hvis vi vil vise hende verden, skulle det være nu, siger Dai.

Hun og manden Zhu har derfor taget et års orlov fra deres respektive job for at tage på familiens første rejse udenfor Asien.

Annonce
Vi får hele tiden at vide, når vi er i Kina, at vi gør deres børn læringsparate til det hårde skoleliv.

Christian Schrøder, børneteatermand

Kinesisk træ i haven

Det meste af tiden sover og spiser de i camperen, men i Odder har de sovet på hotel.

- En til to gange om ugen tager vi på hotel og får os et bad og en god seng, men det er dyrt i Europa. Særligt i Norge, og vi har et stramt budget, siger Zhu.

Christian Schrøder og Pernille Bach havde forberedt noget helt særligt for familien og ikke mindst Rachel, som de tydeligt husker fra sidste års kinesiske sommercamp.

Først fik hun en særudgave af forestillingen "Grow" i Madam Bachs lokaler i Vitapark.

Efter forestillingen fortsatte turen til Jernaldervej, hvor Christian Schrøder og Pernille Bach er ved at bygge et kulturelt videnscenter for børn.

- Vi har købt et kinesisk træ, som vi gerne vil have Rachel til at hjælpe med at plante, forklarede Christian Bach.

- Og det skal stå lige her, så jeg kan se det fra mit vindue, sagde Pernille Bach mens hun fik gelejdet træet i hullet godt hjulpet af en begejstret Rachel.

Den kinesiske families tur gennem Europa fortsætter et par måneder endnu, inden autocamperen via Polen kører tilbage gennem Rusland til Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce