x
Annonce
Aarhus

Bøsse-hader meldt for Hitler-udtalelse

En 21-årig mand udtalte sig så krænkende i Facebook-gruppen ’Stop Pretty Boys’ at han blev anmeldt til politiet. Foto: Colourbox

En 21-årig mand udtalte sig så krænkende i Facebook-gruppen ’Stop Pretty Boys’ at han blev anmeldt til politiet.

En 21-årig mand udtalte sig så krænkende i Facebook-gruppen Stop Pretty Boys at han blev anmeldt til politiet, skriver Urban.

Inklusive stavefejl skrev den ikke-anonyme mand fra Hanstholm følgende besked på Facebook.com natten til i torsdag:

»hitle(r) han skulle ha haft lov til at slå alle bøsser ihjel, så havde vi aldrig haft det her problem i dag...«

Beskeden blev registreret i diskussionsforumet til den omstridte danske gruppe Stop Pretty Boys klokken 00.26.

Glistrup-paragraffen
Den sætning provokerede jurastuderende Rasmus Paludan i en sådan grad, at han meldte nordjyden til politiet efter straffelovens paragraf 266 B. Det er den, Mogens Glistrup kæmpede mod i retten, da han udtalte sig kritisk om muhamedanere tilbage i 2000.

»Jeg synes ikke, at nogen gruppe fortjener at få at vide, at de skulle have været udslettet. Og at han nævnte Hitler og drab i samme sætning var mere, end jeg kunne klare. Folk mangler grundlæggende anstændighed. Især unge mennesker. Jeg synes, det er trist, at de moralske grænser er udviskede i dag. Inde på hjemmesiden reagerer folk voldsomt på min modstand mod gruppen, men sandheden er som bekendt ilde hørt. Jeg siger ikke, at alle medlemmer af Stop Pretty Boys er moralske svin. Kun den langt overvejende majoritet,« forklarer den 26-årige jurastuderende. Anette Storgaard er lektor i strafferet ved Aarhus Universitet.

Hun forklarer over for URBAN, at paragraffen meget sjældent bliver benyttet.

»Der skal ret meget til for at blive dømt efter 266 B. Men den handler grundlæggende om ytringsfriheden over for hensyntagen til mindretal,« fortæller hun.

Politiet har endnu ikke taget stilling til, om der skal rejses sag mod den 21-årige mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce