x
Annonce
AGF

Backman efter arbejdssejr i Horsens: - Vi forsvarede med vores liv

Niklas Backman og AGF fik en perfekt start på foråret i Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mustapha Bundu måtte udgå med en lille skade i AGFs 2-1-sejr over AC Horsens, men kantspilleren regner ikke med en kamppause.

FODBOLD: Nogle gange kan fodbold være smukt og andre er sejrens sødme nok.

AGFs 2-1-sejr i forårspremieren - på et iskolde stadion i Horsens med en fedtet bane som underlag - går ikke over i historien som en køn sejr, men den tæller tre point og det var det vigtigste for anfører Niklas Backman.

- Vi var gode i det første kvarter i anden halvleg og fik scoret, og herefter skulle vi bare forsvarere den hjem - og det er vi gode til, det må vi bare sige.

- Vi forsvarede med vores liv. De smed mange bolde ind i feltet, men vi fik afværget, sagde Niklas Backman efter kampen.

Mens AGF holdt Horsens fra store chancer det meste af kampen, var det lige ved at gå galt i slutminutterne.

Var det alligevel ved at blive for farligt til sidst hvor I ikke selv angreb og kun forsvarerede?

- Det kan man godt sige. Vi havde snakket om, at vi skulle gå længere frem i vores pres. Men når der er to minutter tilbage af en kamp, så bliver man lidt passiv og vil gerne forsvare feltet. Det går ikke altid som man selv vil, sagde Niklas Backman med et smil.

Annonce

Superliga, 22. runde

  • AC Horsens – AGF 1-2 (1-1)
  • Mål: 0-1 Patrick Mortensen (14.), 1-1 Malthe Kiilerich (34.), 1-2 Casper Højer Nielsen (55.)
  • Horsens (4-4-2): Matej Delac – Peter Therkildsen (Magnus Jensen, 89.), Malthe Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb – Louka Prip, Bjarke Jacobsen, Ayo Simon Okosun, Jonas Thorsen – Nicolai Brock-Madsen (Erhan Masovic, 66.), Rune Frantsen (Oliver Drost, 81.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu (Kasper Lunding, 70.), Benjamin Hvidt (Mustafa Amini, 61.), Bror Blume (Nicklas Helenius, 82.), Jakob Ankersen – Patrick Mortensen
  • Dommer: Peter Kjærsgaard
  • Advarsler: Malthe Kiilerich, Horsens
  • Tilskuere: 3.566 på Casa Arena

Bundu småskadet

AGFs mål blev scoret af Patrick Mortensen og Casper Højer Nielsen - begge scoringer havde Mustapha Bundu en fod med i.

Men kantspilleren måtte udgå med tyve minutter igen med en dårlig følelse i låret.

- Det var ikke noget slemt, mit lår strammede til og jeg blev nødt til at få lidt behandling. Men det er ikke noget alvorligt, sagde Mustapha Bundu efterfølgende.

Han glædede sig over de tre point i premierekampen, der ifølge AGF-profilen beviser, at de er klar til at tage handsken op fra hvor de smed den i efteråret.

- Den her sejr gav os svar på de mål, vi har. Det var en svær kamp mod et hold, der spiller anderledes end de hold, vi normalt møder. Men vi fik skabt mange chancer og og forsvarede os godt til sidst i kampen.

- Vi fik de tre point og det var det vigtigste. Vi må finde måder at vinde kampen på, og i dag blev vi nødt til at blive tilbage fordi vi vidste, at de ville sparke lange bolde. Og den måde, vi vandt kampen på, viser hvad det her hold kan i den her liga. Vi er et godt sted, sagde Mustapha Bundu.

Han og AGF møder Hobro IK på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Annonce