Annonce
Aarhus

Badeanstalten Spanien lukket i 10 måneder: Genåbning udskudt til 2019

Folk må kigge langt efter en tur i Badeanstaltens svømmehal. Til januar - hvis alt går efter den nye plan kan du igen hoppe i. Badeanstalten skulle være åbnet i september. Foto: Mads Hansen

Badeanstalten Spaniens svømmebassin skulle i april gennem en kortvarig renovering. Men gips-lofterne var fyldt med fugt. Derfor tager det populære bad først imod gæster igen i 2019.

AARHUS: En af de mest populære, rekreative pletter i Aarhus, Badeanstalten Spanien, har været lukket siden april. Den skulle være genåbnet i september - men badegæsterne kan tidligst hoppe i vandet og grossererbadet i januar 2019.

Badeanstalten lukkede 7. april, og beskeden var, at den ville genåbne i september. Selve badebassinet skulle renoveres. Men der opstod problemer.

- Det er svømmebadet nedenunder grossererbadet, som bliver renoveret. Dette arbejde er gået efter planen. Men det viste sig, da arbejdet var i gang, at der var fugt oppe i loftets gipsplader. Gips er ikke just et materiale, som går godt i spænd med den fugtige luft med klor, siger pressechef Michael Jaap, Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, som står for det populære bad.

Annonce
Alle fliser har været revet op. Først til januar åbner svømmebanerne igen. Foto: Badeanstalten Spanien

Grossererbadet er også lukket

Hvis Badeanstalten i denne omgang holder sin egen frist, vil badeanstalten med genåbning i januar 2019 have været lukket i 10 måneder.

Flere brugere undrer sig på Facebook over, at Grossererbadet, der ligger en etage over selve badebassinet, ikke har været åbent for gæster under renoveringen. Men det skyldes, at støjen fra arbejdet med at udbedre loftpladerne ville genere gæsterne.

Det populære udflugtsmål - som Spanien er for mange århusianere - blev totalrenoveret gennem tre år frem til 2012, da det åbnede med det nye grossererbad, hvor der er alskens varm- og koldbade, sauna, dampbad og diverse brus.

Seier Fitness og de andre lejere i Spanien holder fortsat åbent under badeanstaltens lukning.

Den gamle svømmehal fra 1933 har sit helt eget funkisudtryk. Foto: Mads Hansen
Lukket. Den legendariske billetluge i Spanien er først åbnen igen i det nye år - 2019. Foto: Mads Hansen
Seier Fitness og de andre lejere har fortsat åbent i badeanstalten. Foto: Mads Hansen
Grossererbadet er også lukket, selv om renoveringen gælder svømmebadet. Det skyldes støjgenerne fra arbejdet. Foto: Mads Hansen
Brusebade og dambad er også lukket. I 10 måneder må de trofaste brugere undvære en dusch. Foto: Mads Hansen
Grossererbadet byder på mange forskellige småbassiner med varmt og koldt vand. Foto: Mads Hansen
Badeanstalten fra 1933 er en af de mest ikoniske bygninger i Aarhus. Foto: Mads Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce