Annonce
Indland

Badehotellet tager stor tv-pris for femte gang i træk

Her ses holdet bag "Badehotellet" ved et pressemøde forud for denne sæson. Serien var igen, igen en af vinderne ved Billed-Bladets TV-Guld.

Der var mange gengangere blandt modtagerne af Billed-Bladets TV-Guld, der blev uddelt på Hotel d'Angleterre.

For femte gang i træk går prisen som årets tv-program til "Badehotellet" ved prisuddelingen Billed-Bladets TV-Guld.

Det skete fredag aften til en prisfest på Hotel d'Angleterre.

TV2-serien har længe været et hit blandt seerne - og altså også blandt Billed-Bladets læsere, som udpeger vinderne.

- Det her er virkelig en seerpris, og det er jo fuldkommen vildt, at vi får den for femte år i træk, sagde forfatter Hanna Lundblad fra scenen ifølge Billed-Bladet.

I alt otte tv-priser blev uddelt til ugebladslæsernes tv-favoritter i løbet af fredag aften.

Traditionen tro var der flere gengangere blandt vinderne.

Blandt andet modtog Kåre Quist for femte gang prisen som årets mandlige nyhedsvært, Morten Ankerdal blev for sjette gang årets mandlige sportsvært, mens Cecilie Beck blev årets kvindelige nyhedsvært. Sidst hun modtog prisen var i 2013.

Også programmet "De sjældne danskere" modtog en pris - nemlig som årets nye tv-program.

Prisuddelingen blev afsluttet med, at dokumentaren "Olegs Krig" modtog prisen som årets tv-dokumentar.

Dokumentaren foregår ved frontlinjen i Ukraine og portrætterer ifølge Billed-Bladet "indlevende, hvor centrale de nære relationer er, når verden - som man kender den - udvikler sig til en krigszone".

Dokumentarprisen er den eneste pris, som uddeles af en jury, og med prisen følger 100.000 kroner.

Tidligere på aftenen blev en ærespris dedikeret til journalist Ole Stephensen. Han døde 6. februar i en alder af 63 år i sit hjem i Gentofte uden foregående sygdom.

Hans ven Jarl Friis-Mikkelsen modtog prisen på familiens vegne.

Prisen blev givet for Stephensens karriere og virke.

- Han var kendt for sin charme, sin rungende latter, sit vid og også sit bid. Han kunne det hele og var den perfekte blanding af at være en blændende journalist og et legebarn, sagde Billed-Bladets chefredaktør, Annemette Krakau, ved uddelingen ifølge Billed-Bladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce