Annonce
Sport

Badminton Danmark holder fast: Final Four bliver en realitet

Højbjerg Badminton Klubs sportschef Michael Kjeldsen mener, at det er vigtigt, at Final Four stævnet bliver en realitet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Badminton Danmark vil fastholde afviklingen af Final Four stævnet i juni og har inviteret grundspillets nummer fem og seks som afløsere for Vendsyssel og Greve.

BADMINTON: Der skal kæmpes om DM-medaljerne i Badmintonligaen i denne sæson. Sådan lød beslutningen efter et bestyrelsesmøde i Badminton Danmark mandag eftermiddag.

I weekenden modtog forbundet afbud fra Greve og Vendsyssel, der ikke ønskede at stille til start ved stævnet i 19.-20. juni i Brøndbyhallen, fordi de ikke mente, at det var sundhedsmæssigt forsvarligt.

- Vi vil helt vildt gerne vinde DM-guld, men vi vil ikke spille hasard med spillernes helbred. COVID-19 er langt fra et afsluttet kapitel , og samtaler med spillerne lørdag aften og søndag formiddag har overbevist os om, at et afbud er den eneste rigtige beslutning, udtalte næstformand i Vendsyssel Badminton, Jacob Høyer Filt Juhl i en pressemeddelelse.

Mandag aften kunne Badminton Danmark dog fortælle, at finalestævnet bliver en realitet.

- Hovedbestyrelsen beklager de to afbud, som den har modtaget, men Final Four er meget vigtigt for forbundet og derfor er det blevet besluttet at invitere nummer fem og seks med til Final Four, fortæller direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, til Århus Stiftstidende.

Han understreger, at der bliver lagt meget stor vægt på, at finalestævnet gennemføres på den mest sundhedsmæssige forsvarlige måde og man naturligvis vil leve op til de krav og retningslinjer, der bliver stillet fra myndighederne, ligesom man er meget lydhør overfor de bekymringer, der kan være fra spillere og klubber.

- Der vil ikke blive gået på kompromis med det sundhedsmæssige, siger Bo Jensen.

Greve og Vendsyssel sluttede grundspillet som nummer et og to, men efter deres afbud til finalestævnet, så bliver Højbjerg Badminton Klub ny førstevælger i forhold til semifinalerne, da Aarhus-klubben sluttede som nummer tre i rækken.

Invitationen af nummer fem og seks, Skovshoved og Værløse, til finalestævnet gør dog ikke vejen til DM-guld nemmere for Højbjerg Badminton Klub, lyder det fra Højbjerg Badminton Klubs sportschef Michael Kjeldsen.

- Det helt afgørende er, at vi kommer til at spille. Det ville have været katastrofalt, hvis man helt valgte at aflyse stævnet. Rent sportsligt vil det stadig være et meget stærkt produkt, der bliver præsenteret for offentligheden. Ligaen har været utrolig tæt i år. Du vil nærmest ikke kunne se forskel. Selvfølgelig er der en stilling, som adskiller holdene, men det er bare sølle to point, som holdt nummer fem og seks ude af top fire. To point. Det er én sejr i en af opgørerne i en samlet holdkamp. Sportsligt set vil der ikke være den store forskel. Jeg vil faktisk sige, at det ser sværere ud for os, fordi vi har tabt til både Værløse og Skovshoved i grundspillet. Vi tabte faktisk den sidste kamp i grundspillet på hjemmebane til Værløse 4-5, hvor vi spillede en rigtig god holdkamp, siger Michael Kjeldsen.

Annonce

Badmintons ambassadør

Højbjerg Badminton Klub har fra begyndelsen sagt, at klubben var klar til at spille om DM-medaljer ved Final Four, da det i sidste uge stod klart, at Badminton Danmark havde fået grønt lys til at afvikle semifinalerne og finalen i Brøndbyhallen i midten af juni måned.

Sportschef Michael Kjeldsen har heller ikke lagt skjul på, at det vakte ærgrelse, at Greve og Vendsyssel meldte afbud. Det understregede han mandag overfor Århus Stiftstidende.

- Deres begrundelser for ikke at stille op er, at de ikke mener, det er sundhedsmæssigt forsvarligt og det er for tidligt at gå i gang rent træningsmæssigt. Det er to synspunkter, som jeg ikke har meget forståelse for. Sundhedsfagligt sidder der nogle eksperter fra Statens Serum institut og nogle politikere, som siger, at det er forsvarligt at åbne igen, hvis man følger retningslinjerne. Det står klubberne pludselig og siger, at det er det ikke og føler sig bedrevidende end eksperterne på området, siger sportschefen.

- Jeg er godt klar over, at forholdene er forskellige i de forskellige lande og det kan vække betænkelighed hos den enkelte spiller, men jeg forstår ikke, at det kan drage klubberne til et afbud. Vi er ambassadører for badmintonsporten og når vi har fået den her mulighed for at spille, så synes jeg, at vi skal vise vores sport og produkt frem. Alle spillere bliver testet for corona inden stævnet, hverken for kort eller tidligt før det, så vi ved, at ingen er smittet. Det er samme procedure som i fodboldens Superliga. Det har Badminton Danmark sikret og har forpligtet sig til at følge, siger sportschefen og tilføjer, at der er god tid til at træne sig op til at afvikle stævnet 19.-20. juni i Brøndby Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce