Annonce
Navne

Bag banebrydende overfaldsalarm: Studerende modtager verdensmålsmikrolegat

Holdet bag den nye og banebrydende overfaldsalarm, CEDI Alert. Fra venstre er det Caroline Louise Lilleør, Kristine Skovgaard, Camilla Højberg og Camilla Sonne. Pressefoto
Annonce

Fire studerende fra VIA Design og Business på VIA University College, Aarhus N, har udviklet en ny og banebrydende overfaldsalarm. Og for det har de modtaget Fonden for Entreprenørskabs Verdensmålsmikrolegat på 10.000 kroner.

”Det skal være trygt for alle at færdes overalt”. Det er visionen bag en ny opfindelse, som fire VIA-studerende står bag; Caroline Louise Lilleør, Kristine Skovgaard, Camilla Højberg og Camilla Sonne. De læser alle Design og Business med speciale i Entrepreneurship og har sammen udviklet en overfaldsalarm, der skal sikre hurtigere hjælp til mennesker i nød.

CEDI Alert er navnet på overfaldsalarmen, der er så lille, at den kan placeres på et smykke. Når man udløser alarmen, giver den besked til en række personer, CEDI Runners, som gennem den tilhørende app kan komme den nødstedte person til undsætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce