Annonce
Mærk Aarhus

Bag kameraet på ’Noget i glasset’

Foto: Mærk Aarhus
Vi gik bag kameraet under optagelserne til programmet ’Noget i glasset´. Vi fik en snak med værten om vintips og lokkede sushitips ud af programmets gæst

Der er ikke mange, der ved det, men midt inde i Aarhus ligger produktionsselskabet INmotion, som producerer indhold til tv-kanalen dk4. Her producerer man en række programmer, og et af dem er programmet ’Noget i glasset’. Vært på programmet er Ib Bergkjær, som udover værtstjansen til dagligt er direktør for vinforretningen.

Sigurd Müller, som er lokaliseret i Aalborg. Herfra leverer de vin til restauranter i hele landet, herunder en række restauranter i Aarhus, samt danske vinentusiaster.

I programmet byder han skiftende gæster velkommen til en snak om personens liv og karriere samt en snak om vin og gæstens forhold til dette.

Dagens udsendelse

Rammerne er stort set det samme til alle udsendelserne. Ib sidder med gæsten i nogle bløde lædermøbler, der står nogle forskellige eksklusive vinflasker i baggrunden, der står et klaver ovre i det ene hjørne, og så er der en masse stearinlys tændt. Det er ellers ikke, fordi der mangler varme inde i sådan et studie, hvor lamperne skaber en trykkende varme, som kan være svær at håndtere i alt for mange timer, hvis man ikke er vant til det.

Til det program, vi fulgte, var opsætningen lidt anderledes, og det var ikke uden grund. Der skulle nemlig laves mad, så møblerne var skiftet ud med et klapbord, hvor der skulle snakkes sushi, japanske specialiteter, og hvilken vin man skal drikke til. Dagens gæst var Lars Holmer, som har webshoppen YesChef, som sælger køkkengrej og japanske fødevarer til professionelle og private, og derudover arbejder som madkonsulent for en række virksomheder. Med sig havde Lars Holmer taget tre forskellige typer tun, der skulle vise forskellen på den fedtmarmorering, der faktisk kan være i tun. Fra den klassiske tunsteak til det stykke, der kommer fra bugen, som nærmest minder om den marmorering, du finder i kobekød. Vi fik lov til at smage de forskellige typer tun, og forskellen var helt vild. En ekstraordinær oplevelse, som man bør gå ned og spørge efter hos en af byens fiskeforretninger.

Den perfekte sushi

Men hvad gør så den perfekte sushi? Det spurgte vi Lars Holmer om, som gav os nogle tips, vi kunne dele med jer læsere.

- For det første, så er det en god idé at købe lidt ekstra gode ris. Der er stor forskel på ris. Det gælder både størrelsen på riskornene, konsistensen og smagen. Så køb en god sushiris, fortæller Lars Holmer og forstætter:

- Derudover så skal man også bruge en sushieddike i god kvalitet. Sushieddiken skal gerne have en lille smule sødme, og det giver den smag til risene, som mange kender fra sushirestauranterne. Men det gælder om at finde en, der har en tilpas sødme, så det ikke overdøver risenes naturlige smag, siger han.

- Sidst men bestemt ikke mindst, så er kvaliteten på fisken selvfølgelig vigtig. Det går ikke, at man bare går ned og køber et stykke laks i supermarkedet. Man må ned og støtte sin lokale fiskemand og sige, at man skal lave sushi. Så kan han guide dig mod det rigtige stykke og den rigtige fisk. Men det er jo også en god anledning til at støtte jeres fantastiske fiskehandlere, I har her i Aarhus, slutter Lars Holmer.

Hvad skal der så i glasset?

Til programmet havde Lars Holmer lavet sashimi, nigiri og den klassiske makiruller. Så opgaven for Ib Bergkjær var at finde nogle vine, som passer godt til sushi.

- Sushi er faktisk lidt svær at lave vinparing med. Det skyldes eddiken i risene, soyaen, som man dypper sushien i, og så de syltede ingefær, som mange spiser imellem sushistykkerne. Derfor skal man finde noget, der fungere all-round til de serveringer, man får, fortæller Ib Bergkjær.

- Udgangspunktet er at folk tit og ofte gør det med vinvalget til noget meget forkromet og besværligt, det behøves det ikke nødvendigvis at være, siger Ib Bergkjær og fortsætter:

- Som vi jo alle ved er smag og behag forskellig, og mit udgangspunkt er altid at folk skal nyde det vin de føler sig trygge ved uden at hænge sig i detaljen. Der er dog visse hints man kan bruge når vi taler vin og sushi, fortæller Ib Bergkjær, som dog tre har bud på vine der er gode til din sushi.

  1. Vælg vin med præcis syre og en snert af restsødme. En tysker er altid et godt valg eventuelt feinherb eller kabinett modeller.
  2. Vælg en fyldig champagne måske på Pinot Noir.
  3. Hvis du vælger Chardonnay, så undgå de udgaver der er fadlagret. Som oftest kan en mineralsk Chablis gøre tricket.

- I spøg og skæmt udgaverne ser man ex. Grüner Veltliner med sit lidt krydrede udtryk og en Gewürztraminer er bestemt også en mulighed. Den er god til at tage kampen op med wasabi og ingefæren, afslutter Ib Bergkjær. Så er du klædt på næste gang du skal have sushi.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden