Annonce
Sport

Bag om AGF-fyring: Så var det igen tid til at få besøg af Flemming Povlsen i kulissen

AGFs sportschef Peter Christiansen (længst væk) og direktør Jacob Nielsen (til højre i jakkesæt) forklarede lørdag til cirka ti fremmødte repræsentanter fra pressen, hvorfor man havde valgt at fyre cheftræner Glen Riddersholm. Foto: Jens Thaysen

Glen Riddersholm blev den tiende cheftræner i AGF siden årtusindeskiftet, der blev bedt om at forlade jobbet før tid. Resultaterne var for dårlige, siger ledelsen, som afviser at direktøren og cheftrænerens åbenlyst forskellige stile har spillet ind i beslutningen.

Fodbold: Det er den samme sang hver gang, siger man om AGF. Trænerfyring på trænerfyring. Men de har alligevel hver sin historie.

Erik Rasmussen havde rod i privatlivet, Peter Sørensen havde dele af truppen imod sig og Morten Wieghorst var mere end på kant med sine egne chefer.

Og så er der Glen Riddersholm. Det seneste medlem i klubben af fyrede AGF-trænere.

Han har med al tydelighed ikke spillertruppen imod sig, og han har - ifølge lederne - ikke noget udestående med dem over sig. Selv ønsker han ikke at udtale sig om sin fyring endnu, men han har dog efterladt en lille note, men kan tolke frit på - og det gør vi om lidt.

Fordi først skal vi have svaret på det åbenlyse spørgsmål: Hvorfor fyring? Enstemmigt lyder det fra den trehovedede ledelse i AGF - sportschef, direktør, bestyrelsesformand - at det er svingende resultater og generelt for dårlige af disse, der er skyld i farvellet.

Og med et snit på 1,21 point per kamp i Superligaen for 62 kampe, er det svært at være uenig i, at det tal isoleret set ikke er imponerende.

Men AGF lå i fyringens stund nummer syv i Superligaen, altså én plads efter målsætningen, så timingen kan virke besynderlig.

Især når man dagen forinden slog FC Helsingør med 5-1 på udebane.

Og på den måde kan man trække tråde tilbage til da Glen Riddersholm selv blev ansat.

Det er snart to år siden nu. AGF slog FC Midtjylland 2-1 - daværende danske mestre - og dagen efter fyrede man Morten Wieghorst.

Lokalpressen plus det løse stimlede sammen og i hjørnet stod en europamester - Flemming Povlsen, nu ekspert på tv - og sugede til sig, fordi det er hans arbejde at videreformidle tanker om Superligaen.

Og lørdag sidst i september 2017 stod han der så igen, Flemming Povlsen. Altid klar med en kvik bemærkning. Denne gang med den trøstende tanke til Riddersholm om, at det åbenbart er i denne uge, at alle de store bliver smidt på porten.

Først Carlo Ancelotti i Bayern München og nu altså Riddersholm i Aarhus.

Fælles for begge klubber - om end ikke sammenlignelige i øvrigt - er, at folk udefra kalder dem for et galehus.

Men det vil direktør Jacob Nielsen nu ikke høre tale om i AGFs tilfælde. Han sagde lørdag foran den fremmødte presse, at Glen Riddersholm har fået den tid, han skulle have, og nu må man prøve noget nyt.

- Snoren har været tilpas lang. Og jeg synes faktisk, at set over hele perioden har den været rigtig lang. Det må jeg indrømme. Jeg tror, at Glen Riddersholm har været ansat i længere tid end hvad en Superligatræner i gennemsnit er. Men du går jo ind til sådan et samarbejde og håber, at det varer i syv år ligesom for Peter Rudbæk i halvfemserne. Eller som Ståle Solbakken i FC København. Men det er klart, at det er de færreste forhold, der er sådan, fordi vi blandt andet ikke alle sammen kan ende i top-seks, siger Jacob Nielsen.

Afviser konflikt

Avisen har været i kontakt med Glen Riddersholm efter fyringen, men han ønsker ikke at udtale sig udover den snas, han er citeret for i en pressemeddelelse. Den lyder:

- Jeg takker staben, spillerne, ungdomstrænerne og de mange frivillige for en fantastisk tid og fansene for en sublim opbakning i AGF, og jeg ønsker klubben alt det bedste for fremtiden.

Altså en tak hele vejen rundt. Eller næsten. Fordi dem over den nu tidligere cheftræner glimrer i fraværet.

Skal man lægge noget i det?

- Jeg tror da, at man kan lægge en skuffelse i det fra Glens side. Og det kan jeg et eller andet sted også godt forstå. Jeg synes heller aldrig, at det er sjovt at afskedige en leder, som man egentlig godt kan lide. Og der er ikke noget som helst personligt i det her. Så derfor er det en meget naturlig reaktion. Vi har alle forskellige ledelsesstile, men det har ikke noget med denne beslutning at gøre. Overhovedet, siger Lars Fournais, der er bestyrelsesformand i AGF.

Også direktør Jacob Nielsen afviser, at splid mellem ham og Riddersholm skulle lægge til grund for fyringen foruden de skuffende resultater.

Der går historier om, at dit og Glens forhold ikke er det bedste. Hvad siger du til det?

- Det bedste forhold har jeg til min hustru. Så det kan man vel godt sige. Men hvis man vil nuancere det, så har det været ganske fint. Og når det kommer til samarbejde, så kan jeg afkræfte historierne fuldstændigt. Det har været et fint samarbejde.

Har I også det samme syn på ledelse?

- Nej, det tror jeg ikke nødvendigvis, at vi har i alle aspekter. Eller det ved jeg. Fordi det er da noget, vi drøfter. Selvfølgelig har vi ikke det samme syn på alt i forhold til det ledelsesmæssige, men der er nogle ting, der er hans stil og som han har fået lov til at gøre. Og så er der andet, der mere står i klubregi. Nogle af de værdier, der er udstukket af klubbens bestyrelse kan hverken Glen eller jeg kan sætte os over, siger Jacob Nielsen.

Annonce

Fråde om munden

Riddersholms afløser hedder David Nielsen. Det er allerede på plads. Lørdag sagde han sit job op i Lyngby for at drage mod Aarhus.

Og det bekræfter ledelsens ord om, at beslutningen om Riddersholms exit i hvert fald ikke er spontan. Som sportschef Peter "PC" Christiansen formulerede det lørdag.

- Beslutninger som denne er jo ikke én, man tager i en bil på vej hjem fra Helsingør. Eller efter en tabt pokalkamp. Det er en vurdering af det lange seje træk.

Godt så.

Men hvad kan David Nielsen som Glen Riddersholm ikke kunne?

- Jeg har en stor tro på ham som træner og de værdier og tilgang til spillet, som han har. Hans hold spiller med fråde om munden og han er selv levende. Han står last og brast med sit hold og vil gerne spille en moderne og aggressiv fodbold, som Glen jo også ville spille. Men vi tror på, at han kan gå ind og regulere på nogle ting. Han er en træner, der har gjort det godt, de steder han har været. Han er god til at motivere spillerne på kampdagen og på træningsbanen. Han kræver en høj kvalitet i dagligdagen, og det matcher meget godt det som vi ønsker er standarden i AGF, siger Peter Christiansen.

Han blev nummer tre i Superligaen med Lyngby i fjor, men i denne sæson har han kun vundet to ud af ti kampe. Er det noget, der skræmmer jer?

- Det er måske sundt nok i forhold til de forventninger, der er i Aarhus, at han har prøvet at smage den del af kagen også, så det ikke bare er fordi, at man tager det hotteste navn, der er derude, som man måske tidligere har haft en tendens til i AGF.

David Nielsen skal til at skrive sin AGF-historie fra på mandag. Og mon ikke at Flemming Povlsen kigger forbi igen, når det engang er slut. Om det er om ét eller syv år.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Sport

Et udsøgt drama: Bundu vender hjem til AGF efter nederlag ved de afrikanske mesterskaber

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce