Annonce
Aarhus

Bagedyst-Jon har haft et vanvittigt år: Nu vil han gå selvstændig med "Jons Køkken"

I stedet for at blive færdiguddannet lærer her til sommer, vil Jon arbejde mere med bagning og madlavning. Han vil derfor undervise og afholde kurser her i Aarhus med sit nye firma "Jons Køkken". Allerede nu er han deltidsansat ved Tim Vladmirs Køkken her i byen, som laver lidt det samme. Foto: Axel Schütt

25-årige Jon Daniel Edlund, der var med i Den Store Bagedyst på DR1 i år, har sat lærerstudiet på pause, så han kan gå all-in på sin nye virksomhed "Jons Køkken", der forhåbentligt 'høster en masse dollars'. Han har nemlig brugt cirka 20.000 kroner på råvarer, kageforme og farverigt tøj i forbindelse med programmet. Her gør han status på sit hæsblæsende 2018.

Hvad har været dit største højdepunkt i år privat?

Jeg er blevet vanvittig god til at bage! Det er for nice. Og så har jeg fået en ny, lækker vinterjakke. Ej, jokes til side, så har jeg fået god grund til at nørde med noget, jeg går op i, og jeg har kunnet sætte mig et mål med det, jeg laver. Det har været vanvittigt sjovt for mig og mine venner at være med i Den Store Bagedyst - både på grund af alle kagerne og smagsprøverne, men også selve eventyret, jeg har været igennem. Sådan rent privat med kæresten og det, så er der intet nyt, ingen børn eller noget, det er pissekedeligt.

Hvad har været dit største arbejdsrelaterede højdepunkt i år?

Jeg har startet min egen lille virksomhed! Jeg har taget orlov fra læreruddannelsen for at begive mig ud i noget af et karrieskift. Så i stedet for at arbejde som folkeskolelærer vil jeg arbejde mere med bagning og madlavning, samt undervise og afholde kurser her i Aarhus. Jeg fik nemlig rigtig mange henvendser, efter Den Store Bagedyst blev sendt på DR, så nu går jeg all-in med "Jons Køkken", eller hvad det nu skal hedde. Det ved jeg ikke helt endnu. Men det bliver fedt!

Annonce

Fakta om Jon Daniel Edlund


  • Deltager i Den Store Bagedyst på DR1 i år. Nåede til finalen, men måtte se sig besejret til allersidst
  • Bor i Risskov, Aarhus sammen med sin kæreste Christina
  • Er 25 år gammel og læser til lærer på VIA University College i Aarhus
  • Har sat sit studie på stand-by for at gå selvstændig. Nu vil han undervise i bagning og madlavning
Jeg satser helt klart på, at min nye virksomhed høster en masse dollars. "Jons Køkken" bliver sat på Danmarkskortet og at alle skal kende til det, fortæller en grinende Jon Daniel Edlund om sin nye virksomhed. Foto: Axel Schütt

Hvad har været din største arbejdsrelaterede udfordring i år?

Økonomien. Det er virkelig dyrt at være med i bagedysten. Man bruger både meget tid og mange penge på udstyr, råvarer og tøj! DR havde et krav om, at vi skulle have farverigt tøj på. Mit tøjskab ville måske række til program to, så jeg var nødt til at gå ud og købe en masse tøj. Alt i alt har jeg nok brugt ... 15.000-20.000 kroner. Fordelt på to en halv måned, tror jeg. Så det var dyrt. Jeg havde ikke tid til et job ved siden af bagedysten og studiet, så jeg har stadig et kæmpe minus efter det.

Hvad har været din største udfordring i år privat?

Nytårsaften, nærmest selve minuttet vi kom ind i 2018. Jeg var på skiferie med mine studiekammerater, og jeg havde købt så meget lækkert og superdyrt udstyr inden. Så tropper jeg op der, pissesmart og overmodig, og flyver nærmest lodret ned ad en bakke. Falder så. I et super hårdt fald. Brækker mit kraveben megameget, på grund af det her virkelig nederen vred. Det betyder, at jeg skal flyves akut hjem til Danmark med det samme og opereres, fordi det er så komplekst et brud. Jeg nåede kun at stå på ski i to timer i alt eller sådan noget. Så det var en hård start på året.

Hvad vil du huske året 2018 for i forhold til Aarhus - Danmark - og verden?

Aarhus: Uheld med letbanen! Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan lade sig gøre. Det er så komisk. Jeg læste så sent som i sidste uge, at der var endnu et uheld. Det er vanvittigt, at det bliver ved med at ske. Det forbavser mig virkelig gang på gang. Jeg har selv kun brugt den en enkelt gang.

Danmark: Den forfærdelige politik der bliver ført på udlændinge- og integrationsområdet. Det har været hjerteskærende at se, hvordan familier er blevet splittet af på grund af firkantede love og regler. De passer jo tydeligvis ikke til virkeligheden. Jeg synes, det er så inhumant, og jeg håber, at det bliver ændret!

Verden: Klimakrisen. Særligt med henblik på Parisaftalen, som landene bare ikke overholder eller melder sig ud af. Altså, det er den største udfordring, vi står overfor. Det er vores fremtid, det handler om. Se nu sandheden i øjnene! Og så spis mere kage og mindre kød.

Hvad forventer du af 2019?

Jeg har jo set i Løvens Hule, at man skal sætte sine ambitioner højt. Så jeg satser helt klart på, at min nye virksomhed høster en masse dollars. "Jons Køkken" bliver sat på Danmarkskortet og at alle skal kende til det! Allerede nu er jeg deltidsansat nede ved Tims Vladmirs køkken som underviser, så det satser jeg på at kunne gå all- in på med mit eget koncept. Kurser, undervisning, private dining, altså, hvad som helst. I ringer bare. Jon kan alt!

Året der gik...

Avisen har spurgt en række Aarhus-personer om, hvordan deres år har været, og hvad de forventer af 2019.

Det er der blevet en række artikler ud af, som kommer i de nærmeste dage.

Du kan læse om Jon Daniel Edlund, kendt fra bageprogrammet på DR, Britt Vorre fra Aarhus Street Food, byudvikler Rune Kilden, Michael Harders, kendt fra Gift ved første blik, gallerist Charlotte Fogh, Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge, tidligere basketballspiller Nicolai Iversen, borgmester Jacob Bundsgaard og Mathilde Mackowski, ejer og medstifter af Sinful.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce