HØJBJERG: Den store bagerkamp er galoperet ind i opløbssvinget i Højbjerg. For 10 år siden drejede den ene bagerbutik efter den anden nøglen om.
Nu er bydelen symbolet på, at århusianerne elsker godt brød.
Møllers Bageri er seneste skud på kvalitetsstammen af godt bagerbrød i Højbjerg.
Surdejsboller og -brød sælges nu fra torsdag til lørdag i Møllers Gastronomi fra lokalerne på Jydsk Væddeløbsbanes restaurant Møllers Gastronomi. Fra klokken 07.00.
Jan Møller Johansen, Møllers Bageri- Så kan folk jo lige så godt få glæde af min surdej. Og det får de så. Vi har rigtig mange mennesker - blandt andet her i Stjernekvarteret , som det hedder - der lige så godt kan tage naboen frem for andre. Idéen er allerede populær
Restaurant Unico, der holder til på Aarhus Golf Club i Skåde, var den første med den succesfulde surdej. Så kom Gærda - også i Skåde - og nu Møllers Bageri.
De slår store brød op i Højbjerg
Her kan du købe brød i Højbjerg:
- Gærda, surdej, Jelshøjvænget 9
- Schweizer Bageriet, brødudsalg i Skåde Brugs, Skådecentret
- Unico, surdej, Ny Moesgårdvej, Aarhus Golf Club
- Spottag Bakery, Kridthøj Torvet
- Lagkagehuset, Rosenvangs Allé
- Møllers Bageri, surdej, Observatorievej, Jydsk Væddeløbsbane
- Føtex Bageren i Holme
- Bake off i Rema og Aldi.
I forvejen er Spottag Bakery og blandt andre Lagkagehuset med i totalisatoren om det gode brød i Højbjerg, der i startboksene flokkes om kunderne.
- Vi leverer dagligt godt og vel 300 frokost-kuverter til vores kunder. Jeg bager alligevel surdejsbrød til dem, og så kunne jeg jo lige så godt lave en ekstra omgang godt brød til dem, der har lyst til at komme forbi, siger manden bag Møller Bager og Møllers Gastronomi, Jan Møller Johansen.
Fra den tidlige morgen
Han er tidligt på færde ved fire-tiden for at rigge de firmaer og andres frokost-kuverter til.
- Så kan folk jo lige så godt få glæde af min surdej. Og det får de så. Vi har rigtig mange mennesker - blandt andet her i Stjernekvarteret, som det hedder - der lige så godt kan tage naboen frem for andre. Idéen er allerede populær, siger Jan Møller Johansen.
Han kender kvarteret og området ud og ind, for han er selv født og opvokset i Højbjerg og Holme.
Der er lige nu kamp om det gode bagerbrød i Højbjerg. For kamp fem år siden åbnede Lagkagehuset på Rosenvangs Allé. Det skete med bagermester Michael Spottag som frontfigur, efter han havde solgt Langenæsbageren til netop den landsdækkende kæde Lagkagehuset.
Michael Spottag forlod senere Lagkagehuset, købte så Håndværkerbageren på Kridthøj Torvet og åbnede Spottag Bakery på samme adresse, der siden september har været et særdeles velbesøgt og velrenommeret bageri.
Siden kom blandt andre Gærdas til i Skåde - og nu er der en ny spiler i form af Møllers Bageri.