Annonce
AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Patrick Olsen spillede en ganske fin kamp mod Vejle. Foto: Søren Gylling

Passer Patrick Olsen ikke ind på holdet i AGF?

Det er en diskussion, der har raset – ikke mindst i fankredse – i især denne, men også i dele af sidste sæson.

I den sportslige ledelse i AGF er de tilsyneladende også i tvivl, for klubben prøvede i hvert fald at afskibe Olsen på de sidste dage af sommerens transfervindue, det var tæt på at lykkedes, og søndagens modstander Vejle var ifølge denne signaturs oplysninger ikke langt fra at hente ham til Nørreskoven, men det glippede, da århusianernes forhandlinger med Mikael Anderson trak ud.

Annonce

Olsen er en midtbanespiller, der deler vandene i Aarhus. Det har spillere før ham også gjort. Sådan er det. Men ingen kan være i tvivl om, at han er en rasende dygtig boldspiller, en ærgerrig type, en vinder.

Det handler selvfølgelig i høj grad om de med rette store forventninger, der var knyttet til ham, da han sidste sommer skiftede til AGF fra AaB på en femårig kontrakt for rundt regnet seks millioner kroner.

Her fik man en spiller, for det havde han vist i Aalborg, der kunne gå ind og svinge taktstokken, spillemæssigt som fysisk, han kunne levere mål og assists. Kort sagt: Den perfekte midtbanespiller for det projekt trænerstaben i AGF søsatte for lidt over et år siden med mere boldomgang, mere dominans ad den vej. Det var heller ikke tilfældigt, at han fik trøje nummer ti.

Men lykkedes aldrig at få implementeret det ordentligt– og derfor er holdet nu tilbage i den langt mere direkte, pragmatiske stil, som også var opskriften på succes i bronzesæsonen.

Det er her Patrick Olsen nu virker fanget. Imellem den rolle, han blev hentet ind til at løse, fordi trænerstaben ville gå en ny vej, og så den måde, holdet spillede på før han kom til klubben, og som nu igen ligner vejen frem, hvilket blot er blevet forstærket med tilgangene af Mustapha Bundu og Mikael Anderson.

Der er fans, der godt kan lide Olsens udsøgte teknik, rullen med bolden, små tricks, men der er mindst lige så mange, som synes, at han spiller for langsomt, træder for meget vande, sænker angrebene.

Det er en smagssag. Men med det in mente må en cheftræner også træffe et valg, for Olsen spiller som Olsen gør, og det kan man ikke bare hive ud af ham.

David Nielsen sagde følgende for et par uger siden inden OB-kampen, hvor han havde sat Olsen ud på bænken:

- Patrick har gjort det rigtig fint for os. Men han er en spiller, som gerne vil løse kampene med dét, han er bedst til, når vi er lidt i problemer. Og det er ikke det her hektiske fodbold.

Altså: Han passer ikke ind, når det handler om fart og få boldberøringer. Længere er den ikke.

Jeg synes faktisk personligt, at Patrick Olsen viste karakter i søndagens 1-0-sejr over Vejle. Jeg synes, at han spillede en yderst fornuftig kamp.

Her var han skubbet ned på sekserpositionen – i fraværet af den karantæneramte Nicolai Poulsen – og set i lyset af al den snak, der har været omkring hans person i de seneste uger, klarede han opgaven fornemt, forsøgte også at spille hurtigt med flere vellykkede flade afleveringer op imellem kæderne.

Men det er også en hidsig grovbolle at sluge, når man for blot et år siden hapsede en selvlysende profil i AaB for en ikke helt lille sum, og så allerede nu ser ud til at droppe tanken om Olsen som AGF-midtbanens naturlige omdrejningspunkt.

Det må have været lidt af en mental prøvelse for Olsen at skulle spille kampen fra start, velvidende, at rigtig manges øjne ville hvile på ham - spiller han nu for langsomt, er han god nok? – men han lignede ikke en mand, der var påvirket af situationen, selvom han tydeligvis har været skuffet over bænkpladsen mod OB, og helt sikkert også forsøgene på at sende ham mod andre græsgange.

Det var ikke perfekt mod Vejle, men han viste dog, at han fortsat har noget at give til holdet, har lysten til at give noget til holdet, selvom han her og nu ligner en spiller, der er kommet i klemme. For hvor skal han spille? Nicolai Poulsen sidder tungt på sekseren. Og nu er Anderson kommet ind og bliver helt sikket en fast starter på den ene af de to otterpositioner.

Er det så kun Patrick Olsens skyld, at han ikke har fået sparket døren ind i AGF?

Nej, det er det ikke. Der er en trænerstab, der ikke har været dygtige nok til at indføre den stil, Olsen var hentet til klubben for at drive frem, hvilket David Nielsen også indrømmede den anden dag ude på træningsanlægget:

- Vi har fået en rigtig dårlig start. Vi er ikke lykkedes med særligt meget, men det handler jo lige så meget om, at jeg er mislykkedes, som at Patrick Olsen er mislykkedes.

Det er da ærlig snak. Men det er også en hidsig grovbolle at sluge, når man for blot et år siden hapsede en selvlysende profil i AaB for en ikke helt lille sum, og så allerede nu ser ud til at droppe tanken om Olsen som AGF-midtbanens naturlige omdrejningspunkt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce