Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Ryan Evans (tv) og Bakken Bears fører 3-0 i DM-finaleserien mod Horsens IC. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears kan vinde DM-guld på fredag efter en kamp, der kun manglede tilskuere for at blive en af de mest mindeværdige, nogensinde spillet i den gamle Vejlby-Risskov Hal.

BASKETBALL: Nogle kampe er en klassiker så snart, det sidste fløjt har lydt.

Sådan en kamp var mandagens DM-finale mellem Bakken Bears og Horsens IC. Århusianerne vendte et stensikkert nederlag til sejr på fem utrolige minutter.

De endte med at skulle igennem overtid for at sikre sejren - den tredje i DM-finalen - men havde faktisk chancen for at fuldende comebacket i ordinær tid.

Annonce

Det begyndte ellers som noget, vi har set så mange gange før. En pauseføring på tre point til Bakken Bears, en solid start af århusianerne på anden halvleg og så førte de ellers med ti point, 64-54 før nogen havde fået set sig om.

Artiklen var skrevet, tankerne var allerede på fredagens kamp i Horsens hvor Bakken Bears med en sejr mandag vil kunne vinde DM-guld.

Men så skete der et eller andet med Horsens. Med Frederik Rungby i spidsen skød de pludselig som havde en flok rumvæsner muteret LeBron James og Kevin Durant ind i deres årer.


Jeg vil ikke kalde det for tyveri ved højlys dag, fordi så lyder det som om, at dommeren dømte forkert. Men vi viste rettidig omhu, kan vi så sige.

Steffen Wich, head coach Bakken Bears


64-54 blev til 77-95 på ti frygtelige minutter for Bakken Bears.

Morten Sahlertz sparkede til en bande i forsøget på at vække sine holdkammerater, men de havde mistet evnen til at dække op og tøvede i deres eget angrebsspil.

Tilbage fra de døde

Med fem minutter igen af kampen, bagud med 18 point, er vi normalt ikke mange sekunder fra, at træneren sætter de unge ind til de såkaldte skraldeminutter.

Men det nåede head coach Steffen Wich ikke.

Et par hurtige trepointscoringer af Tylor Ongwae og en iskold mandfolkepræstation af QJ Peterson, der scorede ti point på de fem mimutter, otte alene fra linjen, skabte liv i kampen.

Horsens frøs. Turde ikke længere angribe, forsøgte at trække tiden. De gjorde alt det, du ikke må, når du fører. De blev bange i stedet for bare at proppe den hele vejen ned i halsen på det Bears-hold, de havde haft i halsgreb halvlegen igennem.

Med 30 sekunder igen var Bakken Bears bagud med fem. De stjal bolden to gange i gæsternes opspil og fik udlignet.

Faktisk havde de også et forsøg for sejren. QJ Peterson, banens mindste men nok også mest springstærke, blev sat op til et alleyopp-dunk. Han greb bolden, men fik den ikke i kurven.

- Det er ikke hver dag, at man slutter kampen 20-2. Og jeg vil faktisk sige, at i det hopla, QJ var i på det tidspunkt, der måtte han ikke misse den, vi kunne have vundet kampen på. Men nu lagde han så meget andet i, sagde Bakken Bears' head coach Steffen Wich med et overbærende smil efter kampen.

Annonce

Vandt efter overtid

Det endte 97-97 i første omgang og så måtte de to hold på den igen i fem nye minutter.

Her fortsatte QJ Peterson sit stærke spil ligesom folk som Thomas Lærke, Michel Diouf og Tylor Ongwae bandt forsvaret sammen.

Den amerikanske point guard nåede op på 22 straffescoringer ud af 22 forsøg.

Det hele endte 115-112 til hjemmeholdet, der holdt hovedet koldt i den klassiske basket-disciplin "fejl en spiller og lad ham skyde straffekast for at spare på tiden."

- Jeg vil ikke kalde det for tyveri ved højlys dag, fordi så lyder det som om, at dommeren dømte forkert. Men vi viste rettidig omhu, kan vi så sige.

Havde I ikke fortjent at vinde?

- Fortjent findes ikke i elitesport. Horsens spillede ind til fem minutter før tid fantastisk basketball med stor selvtillid og ramte alle skud. Men først til 100 vinder, det har jeg en gammel t-shirt, hvor det står på, sagde en grinende Steffen Wich.

Har du nogensinde oplevet noget lignende?

- Vi spillede engang en kamp i Europa med et sammensat dansk hold, hvor vi var bagud med 12 point da der manglede to minutter og vandt med fem. Dengang gjorde vi det samme som i dag.

Og hvad var det?

- Vi var aggressive. Men det var ikke noget, der var designet, forsikrede Steffen Wich.

DM-finale, kamp 3

Bakken Bears - Horsens IC 115-112

Periodecifre: (19-15), (28-29), (22-30), (28-23), (18-15)

Bears: QJ Peterson 36, Michel Diouf 22, DeShawn Stephens 20, Tylor Ongwae 12, Ryan Evans 9, Daniel Mortensen 6, Darko Jukic 5, Morten Sahlertz 3, Adama Darboe 2

Horsens: David Efianayi 33, Vedran Borovcanin 18, Frederik Rungby 17

Rebounds: Bears 42, Horsens 41

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Dermed fører Bakken Bears 3-0 i DM-finaleserien

- Jeg havde ramt forkert i dag på kemien, må jeg indrømme. Det er min skyld. Og så skød Horsens godt. Min erfaring siger mig, at når man har sådan en føring, så skal man angribe. Nu fik vores forsvar i stedet lov til at angribe.

Det var en af de kampe, hvor folk om mange år vil sige til hinanden. Kan du huske dengang, vi var bagud med 18 point fem minutter før tid og vandt?

Desværre er der ikke så mange, der kan prale af, at de så kampen i hallen. Og det er sådan set det eneste negative at sige om den oplevelse, de to hold serverede en mandag aften i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Trinbræt blev lukket, fordi det var FOR populært: Nyt forslag  vil genetablere letbanestop ved Den Permanente

Annonce