Annonce
Aarhus

Bahnes stifter med til at åbne butik nummer 20: Besvimede efter første butiksåbning i Aarhus

Familien samlet ved åbningen. Sønnerne Jacob (tv) og Troels Bahne (th) sammen med deres mor Ellen Bahne Sørensen på 78 år. Foto: Axel Schütt

78-årige Ellen Bahne Sørensen, der stiftede kæden sammen med sin mand, var med ved åbningen af Bahnes 20. butik i Regina-bygningen i Aarhus.

AARHUS: Bahne åbnede torsdag i helt nye klæder i den gamle Regina-bygning i Aarhus. Kædens 20. butik er den første med café, og den udmærker sig ved at have bevaret mange af de gamle ting fra dengang, der var biograf i bygningen, deraf navnet Regina.

Den store Harlekin-skulptur i rotunden, hvor biografen i sin tid havde billetsalg, er bevaret, og hvælvingen oven over figuren er blevet fritlagt, så det oprindelige loft med stjerner på himlen er kommet til syne.

Samtidig er mange af de gamle, smukke terrazzogulve kommet for en dag.

- Vi havde svært ved at få øje på dem, da vi begyndte den omfattende renovering, men vi synes, de gør sig godt nu, siger Jacob Bahne, søn af Bahnes stiftere, ægteparret Ellen og Jørgen Bahne Sørensen.

Han er død, men 78-årige Ellen Bahne var til stede ved åbningen ligesom den anden søn Troels, og hun mindedes dengang, den første Bahne åbnede i Aarhus i Frederiksgade.

- Min mand og jeg var kørt til Aarhus for at være med ved åbningen, og byen var jo så stor, at vi tænkte, vi var nødt til at flytte hertil fra Slagelse. Da vi kørte hjemad sagde ingen af os noget i bilen, og da vi nåede Nyborg sagde min mand: Vi flytter ikke, og så besvimede jeg, fortæller Ellen Bahne.

Annonce

Bahne


  • Bahne har 20 forretninger i Danmark. Ud over Aarhus er der butikker i Horsens, Esbjerg, Frederiksberg, Holbæk, Næstved, Slagelse, Aalborg, Fields og Fisketorvet i København, Hellerup, Kalundborg, Odense, Sønderborg, Hjørring, Lyngby, Roskilde og Vejle.
  • I to andre byer har de mere end én: I Aalborg og i København. I hovedstadsområdet - inklusive Hellerup og Lyngby - ligger der i alt fire Bahne-butikker.
  • Den nye butik i Regina-bygningen er på 700 kvadratmeter.
  • Den første Bahne-butik blev åbnet i 1965 i Slagelse af ægteparret Ellen og Jørgen Bahne Sørensen. Nu har 500 medarbejdere job hos Bahne, der også driver webshoppen bahne.dk.
  • Virksomheden har for nylig lukket alle forretninger med børnetøj for at udvide universet af modetøj og accessories.
Harlekin-skulpturen står stadig i rotunden, hvis loft igen er kommet til syne. Foto: Axel Schütt

Pessimistisk bankmand

Ægteparret blev boende i Slagelse, indtil hun for nylig flyttede til Korsør.

- Der var så dejligt fredeligt i Slagelse, og børnene havde nem adgang til skole, idrætsplads og svømmehal, så det var en god beslutning at blive der, siger Ellen Bahne.

Der er nu 20 Bahne-butikker i kæden.

- Der var ellers ikke stor tiltro til os, da vi ville åbne den første butik i Slagelse. Vores bankmand sagde, at det var galimatias. Vi havde sendt en rose ud til alle husstande i Slagelse, og de første 500 i butikken fik en vase til den. Bankmanden mødte også op, og kunne se, at der var mange i butikken. "Det er der altid den første dag", sagde han som en ringe opmuntring, forklarer Ellen Bahne.

Butikschef Pernille Laursen i Café Etoile. Foto: Axel Schütt

En menu til fem kroner

Under arbejdet med at sætte butikken i stand, stødte håndværkerne og Jacob Bahne også på nogle gamle menukort fra Hotel Regina, som lå i bygningen. De er fra 1944 og viser, at man dengang kunne få en menu for henholdsvis fem og seks kroner.

De gamle papirer er indrammet og hængt op på væggen i Café Etoile, der har navn efter noget service, som Bahne sælger.

Der er cirka 25 pladser i cafeen, der har indgang fra Sønder Allé.

Bahne har 12 ansatte og sælger design, boliginteriør, isenkram, tøj, accessories og sko til kvinder. Der er også en Bahne i Bruuns Galleri, og den fortsætter.

Menukortene fra 1944 fra Hotel Regnia er hængt op på væggen i cafeen. Foto: Axel Schütt
Kunderne strømmede til på åbningsdagen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce