Annonce
Sport

Bakken-anfører følger i legendernes fodspor

JFMINTERN - Nicolai Iversen, Bakken Bears (10) 23.11.2016. Basketball Champions League. Bakken Bears-Ironi Nahariya

Nicolai Iversen har sat sin underskrift på en ny et-årig aftale med Bakken Bears og har ingen planer om at stoppe basketkarrieren lige med det samme.

Basketball: Paolo Maldini dirigerede AC Milans forsvar indtil han var 41 år gammel. Vince Carter er stadig aktiv for NBA-mandskabet Memphis Grizzlies, selvom dåbsattesten vidner om, at den amerikanske stjerne er blevet 40 år.

Historierne er mange og i Aarhus har man også gang i en. For selvom Bakken Bears' velspillende og velformulerede anfører Nicolai Iversen har rundet de 37 år, så har den 205 centimeter høje basketballspiller ingen planer om at stoppe lige foreløblig. Derfor har han også sat sin underskrift på en ny aftale med landets mest vindende basketballklub, der binder de to parter sammen i den kommende sæson.

- Det er en drengedrøm at kunne leve af det her og selv om normen siger, at man skal stoppe nu, så vil jeg gerne selv vælge. Jeg er ligeglad med, at papiret viser, at jeg er kommet op i den ende. Der er mange eksempler på folk, der er fortsat med at spille og derfor vil jeg gerne fortsætte mit eget eventyr og spille så lang tid det er muligt, siger Nicolai Iversen.

Han fortæller, at der selvfølgelig er forskel fra dengang han var 25 år og den måde som han træner på i dag.

- Det er de små ting, der er blevet vigtige. Det er bedre at træne smart end længe og hårdt. Det er selvfølgelig noget, der også kommer i takt med erfaringen. Det handler om at finde den rigtig dosering, siger Iversen og understreger, at det er det daglige liv som basketballspiller, der trækker mere end de europæiske eventyr som Bakken Bears har været ude på i de senere år.

- Jeg tror også, at jeg var fortsat, selvom vi ikke havde været med i Europa. For mig er kampene i Europa desserten. Det er jo ikke sikkert, at vi er ligeså gode og heldige, som vi har været i år og er kommet langt. Det kan være, at vi næste sæson ryger ud på røv og albuer med det samme, selvom vi vil gøre alt for, at det ikke sker. Det er dagligdagen og livet som basketballspiller, der tiltaler mig. Jeg kan godt lide at være en del af dagligdagen. En del af processon, som Glen Riddersholm ville sige det, fortæller Nicolai Iversen.

Ved siden af sit virke som basketballspiller skal han i den kommende tid også være en del af klubbens salgsafdeling.

- Jeg har tidligere lavet nogle små projekter for klubben og tanken er om jeg ikke kan lave nogle flere af dem. Samtidig er Bakken Bears bare et fedt brand og en fed fortælling at arbejde med, som jeg gerne vil være med til at digte videre på og forfatte nogle nye afsnit til. Selvom jeg tidligere kun har været i udkanten af projekterne, så har jeg nogle ideer til nogle langvarige projekter for klubben, siger Iversen.

Hvordan bliver fordelingen mellem tiden som basketballspiller og salgsafdeling?

- Jeg har aldrig sat timer på det, som jeg laver. I bund og grund er det interessetimer det hele. Jeg vil gerne blive ved med at spille basketball så lang tid som muligt og hvis det her kan være måden til at få det hele til at hænge sammen, så er det en god måde. Jeg tror også, at klubben kan drage nytte af den viden og erfaring, som jeg har fra min tid i sporten. Derfor er jeg egentlig også ligeglad med om det er et 24 timers arbejde eller 25 minutter. Jobbet kræver det, som det kræver. Jeg er en meget ambitiøs type og det har jeg altid været med det, som jeg er gået ind i, siger Bakkens anfører.

Nicolai Iversen spiller torsdag aften sin kamp nummer 380 for Bakken Bears, når klubben møder Svendborg Rabbits i sæsonens første DM-semifinalekamp.

Anføreren er den tredjemest scorende spiller i klubben.

Annonce

" Jeg tror også, at klubben kan drage nytte af den viden og erfaring, som jeg har fra min tid i sporten. Derfor er jeg egentlig også ligeglad med om det er et 24 timers arbejde eller 25 minutter. Jobbet kræver det, som det kræver. Jeg er en meget ambitiøs type og det har jeg altid været med det, som jeg er gået ind i.

Nicolai Iversen, Bakken Bears
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce