Annonce
Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Jared Ogungbemi-Jackson viste vejen med sine 22 point i torsdagens sejr mod Horsens IC. Foto: Kim Haugaard.
En ny sæson i Basketligaen blev for Bakken Bears' vedkommende sat i gang torsdag aften. Her ventede sidste sæsons finalemodstandere fra Horsens IC hjemme, i hvad der blev Anders Sommers første sejr som head coach.

BASKETBALL: Det var måske et lidt enerverende syn, der ventede for Anders Sommer, hvis han torsdag aften kiggede sig over skulderen.

For lige bag ham sad manden, hvis tunge arv Anders Sommer lige nu forsøger at løfte. Fortiden åndede bogstaveligt talt den 37-årige nyslåede head coach i nakken, for det var ingen ringere end Steffen Wich, Bakkens nu tidligere head coach med 13 danske mesterskaber på CV'et, der sad en god armslængde bagved.

Men nu er det altså Anders Sommer, der styrer biksen, og det gjorde han i sæsonens første ligaopgør på sin egen facon. Der blev eksempelvis sendt ganske få kække kommentarer i dommertrioens retning sammenlignet med, hvad man tidligere har kunnet opleve i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce

Når alt kom til stykket, var det dog heller ikke nødvendigt for bjørnenes nye head coach at være utilfreds, for da buzzeren markerede afslutningen på kampen, fortalte de store lystavler i hver ende af banen, at hjemmeholdet havde sikret sig en på papiret sikker sejr på 104-89.

Lidt op og ned

Og der var da heller ingen slinger i valsen i kampens begyndelse. Tylor Ongwae ramte et trepointsskud med det samme. Så Darko Jukic, før Ryan Evans fuldendte et lynhurtigt hattrick af treere. Ni point på tre skud. Det er faktisk svært at forlange mere.

Men derefter fik Bakken faktisk ganske god modstand fra de gule og røde horsensianere, der blot var bagud med fire point, da kampens fjerde og afsluttende periode blev sat i gang. Her trak de forsvarende danske mestre dog fra.

Basketligaen, 1. runde

Bakken Bears – Horsens IC 104-89

Periodecifre: (24-25), (29-22), (22-24), (29-18)

Bakken Bears: Jared Ogungbemi-Jackson 22, Ryan Evans 17, Darko Jukic 16, Tylor Ongwae 13, Morten Sahlertz 11, Thomas Lærke 9, Michel Diouf 7, Travis Taylor 7, Gustav Rønneholt 2

Horsens IC: Khalil Ahmad 40, Vedran Borovcanin 16, Magnus Steen Jespersen 12, Bakir Serdarevic 11, Koch Bar 10

Rebounds: Bears 45, Horsens 34

3-pointsskud: Bears 37 % (14/37), Horsens 32 % (8/25)

- Jeg tror mest af alt, at det var et spørgsmål om mindset. Vi spændte lidt mere op og gik lidt mere aggressivt til værks. Rebound-kampen var lige ved pausen og langt ind i kampen, men til sidst dominerer vi den også.

- Spillemæssigt var det lidt op og ned, vi ramte ikke vores topniveau, men rammen og kulissen var en fornøjelse at være i, lyder det fra Anders Sommer

Annonce

Ny kreatør imponerede

Faktisk er Anders Sommer ikke ene mand i Bakken om at have, et par ordentlige sko at skulle udfylde. Også Jared Ogungbemi-Jackson, holdets nye point guard, har lidt at leve op til som erstatning for QJ Peterson, der blev MVP i Basketligaen i sidste sæson.

I sæsonåbneren mod Horsens kom Ogungbemi-Jackson dog fint fra start med 22 point og 7 assists.

- Jeg synes han viser, at han kan skyde bolden i kurven, at han er en dygtig skytte. Han har noget hurtighed, som vi skal bruge, fortæller Anders Sommer om præstationen fra holdets nye kreatør.

Som det stort set altid er tilfældet i professionel idræt, var der dog også plads til forbedringer hos den nye point guard, forbedringer som holdets nye chef tror kommer helt af sig selv.

- Meget af det at være point guard handler om relationer med de andre spillere, og det tager tid at bygge op, så det er naturligt, pointerer Anders Sommer.

Annonce

Kulissen gjorde forskel

Udstyret med murerspande og pinde sørgede de fremmødte tilskuere for at tænde godt op i Vejlby-Risskov Hallen i torsdagens kamp. Taktfast blev der heppet på hjemmeholdet, og selv for landets bedste basketballspillere, gør det faktisk noget.

- Det gør en verden til forskel. Hele den intensitet og gnist, der i spillet, bliver en helt anden. Man kan mærke at momentum på en eller anden måde blive forstærket, kommer det fra Anders Sommer.

- Og så er det jo i bund og grund det, vi gør det for. Vi vil jo gerne underholde, gerne imponere, og det er svært, når der ikke er nogen, der kigger på det.

Underholdende blev det i alle tilfælde, og selv de spillere, der sad yderst på Bakkens bænk fik lov at spæde til, bedst eksemplificeret ved kampens sidste scoring, signeret af 21-årige Gustav Rønneholt.

Nu venter en kamp på udebane, et lokalopgør endda, for Bakken Bears, når de 29. september gæster Randers Cimbria.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce