Annonce
Sport

Bakken Bears er klar til 17. DM-finale i træk

Ryan Martin og Bakken Bears er i DM-finalen hvor Horsens IC venter. Arkivfoto: Kim Haugaard
Efter en hektisk afslutning vandt Bakken Bears i Randers og er klar til DM-finalen. - Jeg ved ikke, om vi er favoritter. Men jeg ved, vi gerne vil vinde, siger Bakkens head coach før endnu en DM-finale mod Horsens IC.

BASKETBALL: Når det først bliver rigtig kaotisk kan det eneste brugbare våben være at slå modstanderen med deres egne midler.

Med fem minutter igen af mandagens fjerde DM-semifinale var Bakken Bears - foran med 15 point - på vej mod en stensikker sejr over Randers Cimbria og dermed DM-finalen.

Men Randers ved man aldrig, hvor man har. I sådan en situation kan de tabe med 30 point - eller de kan lave et sensationelt comeback. Denne mandag valgte de den sidste løsning.

Anført af Chris Nielsen, der satte en treer med 24 sekunder igen, var hjemmeholdet kun bagud med ét point. Alle tilskuere havde rejst sig i Arena Randers. Råbte og skreg. Game on.

Bakken Bears-spillerne havde de seneste fem minutter set ud som et hold, der ikke forventede mere modstand. Og så kan det være svært pludselig at spille om hvert et point.

I den situation er det godt, århusianerne har en mand som Thomas Lærke. Han er vel nok den bjørn, der minder mest om Randers-spillerne med sin street ball-attituder.

Lærke tog bolden til kurven, blev fejlet men formåede alligevel at ligge den i via pladen med ryggen til. Ren akrobatik. Københavneren scorede også på straffekastet og dermed førte Bears med fire point og få sekunder igen. Game over.

Dermed sikrede de forsvarende mestre sig den 17. plads i DM-finalen på stribe.

Men det var altså med en lidt sur smag.

- Vi spillede ellers en rigtig fin kamp, men vi smadrede det selv til sidst. Vi kunne slet ikke løse det pres, de kom med. Jeg ved ikke, hvad det var, vi lavede til sidst. Vi lignede Randers på steroider. Det er en dårlig følelse at slutte af med. De kommer altid tilbage, og det gjorde de igen i dag. Det kunne lige så godt have godt den anden vej, og så havde vi snakket krise.

- Men vi vandt og det er det vigtigste. Og nu har vi en masse tid inden finalen til at forbedre os på det, vi ikke kunne finde ud af i dag, sagde Bears' Darko Jukic efter kampen.

Annonce

DM-semifinale

  • Randers Cimbria - Bakken Bears 87-92
  • Periodecifre: (20-25), (24-29), (16-20), (27-18)
  • Cimbria: Charlie Burgess 22, Chris Nielsen 19, Brantley Bynum 16
  • Bears: Tobin Carberry 18, Michel Diouf 17, Darko Jukic 12, Tylor Ongwae 12, Thomas Lærke 9, Adama Darboe 8, Ryan Evans 8, Ryan Martin 5, Hayden Dalton 3
  • Rebounds: Cimbria 42, Bears 39
  • Tilskuere: Cirka 300 i Arena Randers
  • Dermed er Bakken Bears i DM-finalen mod Horsens IC, der begynder 2. maj i Aarhus

Horsens igen-igen

I det ene hjørne af Arena Randers sad Arnel Dedic og så på denne mandag. Han er head coach for Horsens IC, der allerede i sidste uge kvalificerede sig til finalen ved at slå Team FOG Næstved 3-0.

Det er femte år i træk, at Bakken Bears møder Horsens i finalen. Klubberne har delt titlerne imellem sig.

- Det bliver en fed omgang basketball. Horsens er bare blevet bedre og bedre i løbet af sæsonen. De kommer ind til kampene med en masse selvtillid. Det bliver spændende og jeg håber, hallerne bliver fyldt. Vi glæder os.

- Der er ingen tvivl om, at de er et bedre hold end Randers på nogle punkter. Men jeg synes, vi er favorit. De har et godt hold, men jeg synes, vi har et bedre. Og det skal vi ud og bevise, mener Darko Jukic.

Bears har da også vundet DM de seneste to år, men holdets træner vil ikke spå om favoritværdigheden.

- Jeg ved ikke, om vi er favoritter. Men jeg ved, at vi gerne vil vinde.

- Vi har ti dage, hvor vi kan få lappet lidt på folk og finde ud af, hvordan vi skal spille. Der skal ti sejre i slutspillet til en DM-titel og nu har vi seks. Vi glæder os som sindsyge. Det bliver en rigtig spændende finale. Vi har selvfølgelig vundet otte kampe i træk over dem i DM-finalen, men det kan vi ikke bruge til noget lige nu, sagde Bears-head coach Steffen Wich.

Den første DM-finale spilles i Aarhus 2. maj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce