x
Annonce
Sport

Bakken Bears er klar til kvartfinalen i Europa: - Det er en kæmpe præstation

Der var fuldt hus i Vejlby-Risskov Hallen da Bakken Bears fik skovlen under SL Benfica. Foto: Kim Haugaard
Den danske basketballmester skal en tur til Østeuropa i kvartfinalen i FIBA Europe Cup.

BASKETBALL: Vejlby-Risskov Hallen kogte da tiden løb ud og Bakken Bears-spillerne kunne falde hinanden i armene.

De små 2.000 tilskuere havde set den århusianske klub besejre SL Benfica 88-75 og dermed kvalificere sig til kvartfinalen i FIBA Europe Cup.

- Det var en fed kamp. Så kan man virkelig mærke, at vi elsker spillet. Der var tryk på, det var intenst og det var en overdreven fed fornemmelse, sagde guard Adama Darboe efterfølgende.

Med sejren er Bears i kvartfinalen i Europa for tredje år i træk.

- Vi var presset og skulle vinde to kampe i træk til sidst, men det formåede vi. Det siger noget om, at vi nok ikke er helt svage mentalt.

- Det er en kæmpe præstation. Vi var i en rigtig hård gruppe mod hold, der spiller i stærke ligaer. Hvis vi kigger på Benficas spillere og hvor de tidligere har spillet, så er det stærke ligaer i Italien og Spanien. Og det er altså ikke fem år siden, de spillede der, men ét eller to år siden, sagde Adama Darboe.

Nu venter hviderussiske Tsmoki Minsk i kvartfinalen, et hold Bears har mødt seks gange før med blandede resultater.

- Det er en svær modstander fra Østeuropa. Vi har mødt dem før og både vundet og tabt. De vil gerne have noget revanche tænker jeg, men det er vi sgu ikke parat til at give dem. Vi må nyde det i aften og fra i morgen skal vi forberede os til på lørdag hvor vi har en pokal, der skal hentes hjem, siger landsholdsspilleren med henvisning til pokalfinalen mod Horsens IC.

FIBA Europe Cup

  • Bakken Bears - SL Benfica 88-75
  • Periodecifre: (21-20), (33-14), (11-19), (23-22)
  • Bears: Nimrod Hilliard 16, Darko Jukic 15, Ryan Evans 15, Adama Darboe 11, Michel Diouf 9, Chris Ortiz 8, Tylor Ongwae 6, Thomas Lærke 4, Jonathan Galloway 2, David Efianayi 2
  • Benfica: Anthony Hilliard 19, Anthony Ireland 16, Gary McGhee 11, Betinho Gomes 11
  • Rebounds: Bears 44, Benfica 39
  • Tilskuere: Cirka 1.800 i Vejlby-Risskov Hallen
  • Dermed er Bakken Bears klar til kvartfinalen i FIBA Europe Cup hvor Tsmoki Minsk venter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce