Annonce
Sport

Bakken Bears er ude af Champions League: - Vi spillede som tøsedrenge. Jeg er utrolig skuffet

Adama Darboe og Bakken Bears er ude af Champions League-kvalifikationen efter et kollaps fredag i Aarhus. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears leverede en frygtelig halvleg i Champions League-kvalifikationen, som koster dem videre deltagelse i turneringen.

BASKETBALL: Bakken Bears var ikke til at kende, da de i anden halvleg mod cypriotiske Keravnos i Champions League-kvalifikationen blot satte 24 point på tavlen og endte med at tabe stort til et hold, de besejrede på udebane.

Og den rutinerede point guard Adama Darboe lagde da heller ikke fingre imellem, da han skulle evaluere på 69-94-nederlaget og den kiksede kvalifikation.

- Vi kom ud som nogle fucking tøsedrenge. Jeg er utrolig skuffet over vores præstation. Vi var bløde og holdt os ikke til planen. Jeg er meget skuffet.

- I første halvleg var vi foran med 15 point og lukkede dem lidt ind i kampen. Men vi var trods alt foran med seks point ved pausen, hvilket burde være et fint fundament. Men vi kom ud og spillede som røv og nøgler i anden halvleg. De føltes som om, de bare bombede os i stykker med deres skud - svære og lette. Vi var bange og det er utroligt skuffende. Der er ikke mange, der præsterede på deres normale gode niveau i dag.

Vurderet ud fra kampen dernede og første halvleg fredag lod det til at være et hold, I ellers burde kunne slå. Er du enig i det?

- Absolut. Vi skulle ikke tabe til det hold her. Selvfølgelig er de ikke dårlige, men vi gjorde dem mange gange bedre, end de er. Vi gav dem slikposen og bad dem om at rage til sig, og det gjorde de så.

Slappede i for meget af, fordi i på et tidspunkt førte med 25 point sammenlagt?

- Nej, det tror jeg ikke. De fleste af os har været i sådan en situation mange gange før. Men at tabe med 25 point på hjemmebane ... det tror jeg ikke, jeg før har gjort med Bakken. Vi lagde et godt fundament dernede, men de kom her op og smadrede os. Alle på holdet må kigge sig selv i spejlet og spørge sig selv, om de var deres egen præstation værd, sagde Adama Darboe.

Annonce

Champions League-kvalifikation

  • Bakken Bears - Keravnos (Cypern) 69-94
  • Periodecifre: (28-18), (17-21), (13-25), (11-30)
  • Bears: Michel Diouf 13, Darko Jukic 12, David Efianayi 12, Adama Darboe 10, Chris Ortiz 6, Jonathan Galloway 4, Ryan Evans 4, Tylor Ongwae 4, Morten Sahlertz 4
  • Keravnos: Jake O'Brian 22, Josh Hagins 17, Mohamed Abukar 14, Ahmaad Rorie 14
  • Rebounds: Bears 33, Keravnov 45
  • Tilskuere: Cirka 1400 i Vejlby-Risskov Hallen
  • Bakken Bears er dermed ude af Champions League-kvalifikationen med et samlet nederlag på 164-180 og fortsætter i FIBA Europe Cup

Slår tilbage

Amerikanske Ryan Evans ville ikke tale med lige så store ord, men insisterede på, at den danske mester slår tilbage.

- Vi kom ikke ud til anden halvleg og spillet flød ikke som vi havde håbet. De ramte både de åbne og de svære skud, og vi må give dem kredit. De var effektive.

- Vi har noget at arbejde med, men jeg er sikker på, at vi kommer tilbage. Aftener som denne er aldrig sjove, men vi har stadig meget at se frem til, sagde Ryan Evans med henvisning til at Bakken Bears nu i stedet deltager i den mindre europæiske turnering FIBA Europe Cup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce