x
Annonce
Sport

Bakken Bears' Europa-sæson sættes i bero: - Det gør lidt ondt

Bakken Bears kommer ikke til at spille flere kampe i Europa på denne side af sommeren. Arkivfoto: Kim Haugaard
Det ligger nu helt fast at Bakken Bears ikke kommer i kamp i Europa igen på denne side af sommeren. Dermed er det en helt ny trup, der kommer til at spille semifinalen i FIBA Europe Cup - hvis den altså nogensinde afvikles.

BASKETBALL: Mindre end en uge efter, at Bakken Bears kvalificerede sig til semifinalen i FIBA Europe Cup er klubben blevet orienteret om, at turneringen ikke spilles færdig på denne side af sommerferien.

Turneringen er i skrivende stund udsat - og altså ikke aflyst - men den århusianske basketballklub har ikke fået nogen garanti for, at semifinalen nogensinde bliver spillet.

Årsagen er naturligvis den coronakrise, hele verden er fanget i.

- Det internationale basketballforbund har understreget, at turneringen ikke er blevet aflyst - underforstået; i hvert fald for nu, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Derfor er forventningen lige nu, at semifinale og finale spilles færdig til september når den nye sæson begynder.

Det rejser dog nogle udfordringer, da basketball-verdenen i modsætning til fodboldens verden, hvor man opererer med lange kontrakter, typisk har sine spillere på étårige kontrakter. De kontrakter udløber til maj, og derfor vil holdene typisk have skiftet mange spillere når sæsonen begynder igen til september.

Det giver på den ene side en mulighed for at skærpe kvaliteten i truppen frem mod næste sæson og semifinalen, men det er ikke dét, der fylder hos sportsdirektøren i Bakken Bears.

- Hvis vi ser bort fra, at sport langt fra er det væsentligste lige nu og alligevel taler om sport, så gør det en lille smule ondt, at denne trup, der har bygget noget op og er noget til semifinalen, ikke får mulighed for at prøve kræfter med semifinalen.

- Jeg vil hellere have undværet denne situation, spillet videre og tabt i semifinalen end at fortsætte i september og vinde. Fordi det bliver ikke det samme, selvom det selvfølgelig bliver fedt hvis det sker. Og vi vil også glæde os til det på dét tidspunkt. Men det er ikke det samme, fordi det er den trup, vi har nu, som har fortjent at spille de her kampe, siger Michael Piloz.

På trods af de negative nyheder de seneste dage glæder det trods alt sportsdirektøren, at semifinalen ikke er aflyst.

- Den første melding, vi fik fra det internationale basketballforbund var, at det i hvert fald ikke kom til at spille før midt i juni. Og det kunne man jo godt have holdt fast i, hvis vi vidste, at til den tid var alt det her slut. Men det er der jo ingen af os, der ved noget om.

- Så det er godt, at turneringen ikke er blevet aflyst. Og det er godt, at vi ikke har en eller anden dato i juni-måned hvor vi skulle holde spillerne klar til uden at vide, om vi skal spille, siger Michael Piloz.

Bakken Bears skal møde tyrkiske Bahcesehir College i semifinalen.

Det afgøres desuden tirsdag aften om den danske basketliga lukkes ned for denne sæson.

- Jeg vil hellere have undværet denne situation, spillet videre og tabt i semifinalen end at fortsætte i september og vinde. Fordi det bliver ikke det samme, selvom det selvfølgelig bliver fedt hvis det sker. Og vi vil også glæde os til det på dét tidspunkt. Men det er ikke det samme, fordi det er den trup, vi har nu, som har fortjent at spille de her kampe

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce