Annonce
Sport

Bakken Bears får fem millioner kroner til ny hal: - Jeg har aldrig før været så optimistisk omkring det her projekt

Der er plads til små 2.500 tilskuere i den hal, som Bakken Bears ønsker at bygge ved Vejlby-Risskov Centret. Illustration: Luplau Poulsen og SLETH arkitekter
Den danske basketballmester har endelig fået økonomisk opbakning fra kommunen til en ny hal i nordbyen. Sportsdirektøren kalder projektet for en af de vigtigste opgaver, klubben arbejder med lige nu.

BASKETBALL: Selv i en klub med 19 danske mesterskaber under bæltet tæller de små sejre.

Da Aarhus Kommune forleden offentliggjorde navnene på modtagerne af idrætspuljen, i alt 49 millioner kroner, var Bakken Bears' nye hal krydset af med fem millioner kroner.

Formelt skal bevillingen godkendes på byrådsmødet 9. juni, men godkendes rådmandens indstilling som forventeligt, kan Bakken Bears glæde sig over det første økonomiske tilskud til det såkaldte Creative Basketball Universe, de vil bygge i forlængelse af Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce


Vi har holdt adskillige møder med borgmesteren og rådmænd. De har udtrykt stor opbakning til projektet. Men det er jo ikke det samme, som der følger penge med, men det har vi en tro på.

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears


Pengene dækker langt fra hele byggeriet, som klubben regner med løber op i 80 millioner kroner, men de vækker stadig stor glæde.

- Fem millioner kroner er ikke meget at bygge en hal for, men det er et stort skridt i den rigtige retning. Og ikke mindst er det et stempel fra kommunen, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

- Vores plan og håb er, at vi har en chance for at få flere penge fra kommunen i efteråret i forbindelse med budgetforhandlingerne.

- Vi har holdt adskillige møder med borgmesteren og rådmændene for Kultur og Borgerservice samt Teknik og Miljø. Og de har udtrykt stor opbakning til projektet. Men det er jo ikke det samme, som der følger penge med, men det har vi en tro på, siger Michael Piloz.

Pelser ikke bjørnen ...

Bakken Bears har drømt om en ny hal i flere år.

Idéen er, at eliteholdet skal benytte hallen i 20 procent af tiden mens den resterende tid skal benyttes til almen brug. Derfor skal hallen bygges sådan, at en tribune kan rulles til side så der i dagligdagen står to træningsbaner.

Den økonomiske opbakning giver sportsdirektøren forhåbning om, at projektet når i mål.

- Der er lang vej endnu, så vi er ikke i gang med at pelse bjørnen. Men jeg har aldrig før været så optimistisk omkring det her projekt, det skal lykkes og det kommer det også til.

- Det er en af de allervigtigste ting, vi arbejder med lige nu, siger sportsdirektøren, der i parentes bemærket blot har et par spillere på kontrakt og ingen head coach for tiden ...

Foruden støtte fra kommunen forventer Bakken Bears at søge støtte fra fonde.

- Og så har vi også selv lidt, men vi har ikke uanede midler. Hovedparten af projektet skal finansieres via fonde og kommunen.

Bakken Bears vandt for nyligt klubbens femte mesterskab i træk og er sportsligt gået på sommerferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport

Da Amoros nikkede Jesper Olsen en skalle

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce