Annonce
Sport

Bakken Bears flytter hjemmefra

Jonathan Galloway og Bakken Bears spiller "hjemme" i Hadsten på søndag. Arkivfoto: Kim Haugaard
Den danske mester i basketball vil spille flere af sine hjemmekampe mod pro B-hold i andre haller end Vejlby-Risskov Hallen.

BASKETBALL: Der var en årrække, hvor de spillede ude i stadionhallen og Arena. Men ellers hører Bakken Bears hjemme oppe i Vejlby-Risskov Hallen.

Men den sandhed bliver udfordret i denne sæson, da den århusianske basketballklub har valgt at flytte flere af sine hjemmekampe ud i mindre haller i Østjylland.

Første gang er allerede på søndag, når "hjemmekampen" mod Copenhagen Basketball bliver afviklet i Hadstenhallen, der ikke overraskende ligger i Hadsten.

- Hvis vi skal udvikle os på langt sigt, er det væsentligt, at basketball udvikler sig i Østjylland. Det vil og skal vi bidrage til.

- Vi vil investere noget mere i klubsamarbejdet. Det betyder ikke, at vi hverken kommer med penge eller trænere til klubberne i Østjylland. Men vi vil gerne hjælpe til at øge fagligheden for eksempel i form af kurser eller oplevelser i form af at flytte en kamp ud i deres hal. Og det er vel det ultimative at sige, at nu afvikler vi vores hjemmekamp ude ved jer?

- Vi spillede en preseason-kamp i Hadsten sidste år mod Randers. Og det er en klub, der er gearet til det. Det er nogle dygtige mennesker bag klubben, siger Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears.

Annonce

På vej til BMI

Til december går turen til det sydlige Aarhus når Egelundhallen og BMI lægger gulv til en Bakken Bears-kamp mod BMS Herlev Wolfpack.

Og klubben arbejder på at flytte hjemmefra i flere kampe mod pro B-holdene - de formodede svageste i Basketligaen.

Hvorfor giver det mening for Bakken Bears at gøre det her?

- Vi har rigtig mange hjemmekampe. Og vi kan godt se, at slutspil, europæiske kampe og Horsens-opgør rangerer højt. Derunder kommer der nogle kampe, som rangerer medium. Og så har vi nogle kampe i bunden, som – når vi spiller rigtig mange kampe som os – har svært ved at få den kærlighed, som de fortjener. Derfor giver det mening for os at forsøge at give dem den kærlighed ved at flytte nogle af dem ud.

- Vores vurdering er, at de ikke gør den gavn, de bør hos os, fordi de nærmest bliver set som et nødvendigt onde fordi vi alligevel spiller to eller fire dage senere. Så ved at tage dem og flytte dem væk får vi lettet en lille smule på trykket i Vejlby-Risskov Hallen og samtidig kommer de til at gøre gavn et andet sted, som forhåbentligt gør, at der kommer flere medlemmer i for eksempel Hadsten, fordi det her er en helt anden markedsføringsplatform end at hænge plakater op på skolen eller have et samarbejde med den lokale SFO, siger Michael Piloz og understreger, at Bakken Bears økonomisk ikke får noget ud af tiltaget.

I har tidligere spillet kampe i Boxen i Herning for at brede spillet ud mod vest. Skal dette ses som et lignende forsøg i miniformat?

- Boxen var et projekt på den helt store skala, hvor det hele skulle være større, sejere og federe. Det her er mere en forstøver hvor vi forsøger at sprede spillet ud. Men det handler ikke om at lave det største og fedeste arrangement, fordi det bliver det ikke. Men det handler om at lave noget meget lokalt, der skal forsøge at ramme et lille område.

Bakken Bears mod Copenhagen Basketball spilles klokken 14.30 på søndag i Hadstenhallen. Sæsonkortholdere har adgang som normalt.

Inden da spiller Bakken Bears hjemme i Vejlby-Risskov Hallen fredag mod Keravnos fra Cypern i Champions League-kvalifikationen.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF snublede mod Silkeborg foran rekordstort publikum

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce