Annonce
Sport

Bakken Bears har absurde vilkår i jagt på CL-drøm

Først få timer før mulig afrejse kender Bakken Bears destinationen for næste udfordring i CL-kvalifikation.

Først om 18 dage tager Bakken Bears hul på sæsonen i den danske liga, men allerede torsdag skal den aarhusianske klub i aktion på den europæiske scene.

Danmarksmestrene jagter drømmen om at komme i Champions League-gruppespillet og skal i første omgang besejre den engelske mester, Leicester Riders, samlet over to de kampe torsdag ude og lørdag hjemme.

Det danske hold skal dog derefter forbi endnu stærkere modstandere for at nå igennem nåleøjet.

- Champions League-kvalifikationen er ikke for børn. Det bliver noget nær umuligt at komme i Champions League, men bolden er rund, og vi tager det som en stor udfordring, konstaterer Bakken Bears-træner Steffen Wich.

Han vurderer kampene mod Leicester som 50/50, og skulle det falde ud til dansk fordel, venter der i næste runde et dobbeltopgør mod enten belgiske Spirou Charleroi eller Hapoel Tel-Aviv fra Israel.

I så fald vil Bakken få en noget særpræget optakt. Holdet skal tidligt 25. september flyve mod destinationen for en eventuelt kamp i anden runde, men først sent aftenen inden findes modstanderen i returkampen.

- Vi flyver klokken 07 tirsdag morgen (kamp onsdag, red.), men kender først modstanderen mandag klokken 22. Vi har været nødt til at købe flybilletter til både Belgien og Israel, uden at vide om vi slår Leicester.

- Det handler både om omkostninger, men også om visum for at komme til Israel. Det er totalt stressende for vores forberedelser, når det i forvejen er klassemodstandere med budgetter med mange nuller på, siger Wich.

Kommer Bakken Bears forbi anden runde, venter et møde med spanske Murcia om en plads i gruppespillet.

Skulle Bakken Bears tabe i en af kvalifikationsrunderne til Champions League, bliver holdet rykket over Europe Cup-kvalifikationen. Det var netop her, at Bakken i sidste sæson fejrede store triumfer.

Holdet nåede helt frem til semifinalen, hvor det blev til samlet nederlag mod Felice Scandone fra Italien.

Men så flot en europæisk kampagne skal man ikke forvente igen, lyder det fra Bakken Bears-træneren.

- Vi havde en spillestil, som overraskede flere hold, og så havde vi ærligt talt dobbelt stolpe-ind, hvor vi både vandt efter omkamp eller i sidste sekund.

- Men vi glæder os til at komme i gang. Vi har ingen skader eller undskyldninger, og truppen er fokuseret og sulten.

- Med fem nye spillere bliver det dog svært at toppe allerede i første kamp. Det bliver nemmere, når vi kommer lidt ind i sæsonen, vurderer Steffen Wich.

Torsdagens udekamp i Leicester begynder klokken 20.00 dansk tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce