Annonce
Bakken Bears

Bakken Bears henter amerikaner: Nærmer sig komplet trup

Ryan Evans bliver i den kommende sæson holdkammerat med landsmanden DeShawn Stephens. Arkivfoto: Kim Haugaard
Puslespillet over den kommende sæsons trup er så småt ved at falde på plads for Bakken Bears, der har tilknyttet en 30-årige amerikaner, som har sine styrker i forsvaret.
Annonce

BASKETBALL: Du skulle ikke engang høre rigtig godt efter, hvis du i den forgangne sæson skulle høre en træner i Bakken Bears beklage sig over sit holds evne til at rebounde.

Holdet endte både som dansk "coronamester", pokalvinder og nåede semifinalen i Europe Cup inden turneringen blev afblæst. Alligevel var rebound-spillet et område, der aldrig for alvor kom til at klikke.

Og det skal der rettes op på.

Derfor har det århusianske hold hentet den 30-årige amerikaner DeShawn Stephens, der senest spillede i den velrespekterede næstbedste række i Italien for Scafati 1969.

- Det har været en prioritet for os at få nogle folk ind, der er gode til at rebounde. Det var det sådan set også sidste år, men der lykkedes vi ikke godt nok med det. Det tror jeg, vi gør i år. DeShawn Stephens snittede 9,9 rebounds og havde over et blok per kamp i seneste sæson. Og vores nye point guard QJ Peterson tager også mange rebounds, siger Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.


Der sker ikke meget i USA lige nu, så måske kan vi lave en korttidskontrakt med en G League-spiller til at hjælpe os i gang med sæsonen.

Michael Piloz


Annonce

Ikke helt færdige

Han er efterhånden ved at have samlet den trup, der skal forsøge at kvalificere Bakken Bears til Champions League.

- Vi er ved at være der, men der mangler stadig én eller to brikker. Vi har otte etablerede spillere og nogle unge nu og vi skal lige lidt højere op. Vi kommer til at spille mange kampe og skal have en lidt bredere trup, siger Michael Piloz.

Han har beholdt fire af fem startere fra seneste sæson og hentet QJ Peterson til point guard-positionen.

Dermed lader det til, at senest tilkomne i DeShawn Stephens i første omgang skal kæmpe for sine minutter fra bænken.

Annonce

En amerikansk joker?

På grund af coronapandemien ligner basketverdenen ikke sig selv. Mens NBA snart går i gang igen er det uklart hvad der skal ske med det næstbedste niveau, G-League.

Og det kan kaste en profil til Aarhus.

- Der sker ikke meget i USA lige nu, så måske kan vi lave en korttidskontrakt med en G League-spiller til at hjælpe os i gang med sæsonen. Nu må vi se, siger Michael Piloz.

Det er især relevant fordi sæsonen indledes med en lille finale i form af Champions League-kvalifikationen, der har stor betydning for resten af sæsonen.

Bakken Bears

Guards

Thomas Lærke, QJ Peterson (USA)

Forwards

Darko Jukic, Tylor Ongwae (Kenya), Morten Sahlertz, Ryan Evans (USA), DeShawn Stephens (USA)

Center

Michel Diouf (Senegal)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mette Frederiksen om nye corona-tal: - Vi går ind i en mere alvorlig fase

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

Annonce