Annonce
Sport

Bakken Bears henter amerikansk guard hos finske vicemestre

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, har hentet amerikansk forstærkning til Aarhus. Mere er på vej. Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix.

27-årige Tobin Carberry bliver første amerikanske islæt i truppen til den kommende sæson. Bears' sportsdirektør jagter endnu to udenlandske profiler.

BASKETBALL: De danske mestre fra Bakken Bears har fået endnu en spiller i stald til den kommende sæson.

Navnet er Tobin Carberry, 27-årig amerikanske guard, der kommer med gode statistikker, fine mundtlige anbefalinger fra finske Salon Vilpas, der i den forgangne sæson vandt grundspillet i den bedste række, spillede sig i finalen, som de dog tabte.

Århusianerne har skrevet en et-årig kontrakt med Tobin Carberry, der efter tre år i islandsk basketball - et år i den næstbedste række, to år i ligaen - før sidste sæson tog springet til lige så eksotiske Finland.

- Han er en spiller, vi har fulgt gennem længere tid, men som vi også har været noget usikre på, fordi hans CV ikke har været stærkere. Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel at gøre det godt på Island, men præstationerne i Finland for Salon Vilpas har vist, at han er en spiller, der har haft en positiv udviklingskurve siden han kom til Europa. Og nu håber vi på, at han kan tage det yderligere et niveau eller to op hos os, lyder det fra Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Tobin Carberry har haft et lidt "sjovt" karriereforløb. Han kommer fra et lille 2. divisionscollege, Long Island University C.W. Post, og drog i 2014 til Hottur på Island i den næstbedste række.

Herfra har så han arbejdet sig op til at blive en decideret profil i Finland.

- Så der er sådan lidt Henrik Dalsgaard (back på det danske VM-hold, der for få år siden spillede i serie 4, red.) over ham. En spiller, der er kommet fra et relativt lavt niveau og så bare er blevet bedre og bedre, siger Piloz.

I sidste sæson snittede amerikaneren 14,3 point og nappede 5,3 rebounds per kamp for Salon Vilpas - og han skød ganske imponerende 41,1 procent fra trepointdistancen.

- Jeg har en ret god fornemmelse. Også på det menneskelige plan. Hvis du er en kæmpe idiot, spiller du ikke tre år på Island. Og vi har også kun hørt godt om ham som person oppe fra Finland. Han er super seriøs.

Tobin Carberry glæder sig over skiftet til den danske topsklub:

- Først og fremmest er jeg taknemmelig over at få muligheden for at spille for en god organisation med gode fans. Jeg har hørt mange gode ting om klubben. En væsentlig årsag til, at jeg signede med Bakken Bears er, at jeg elsker den type atmosfære, der var rundt om holdet i sidste sæson. Jeg kommer til holdet med en vinderattitude, som skal hjælpe med at holde den atmosfære kørende, lyder det fra amerikaneren.

Annonce

Mangler to spillere

Med sine 193 centimeter er Tobin Carberry en forholdsvis stor guard, og det har været vigtigt for Bears.

- Skal vi kunne gøre os i Europa igen, og det har vi tænkt os at gøre alt for, skal vi have spillere, der også kan tage fra i forsvaret. I sidste sæson spillede vi ofte fremragende angreb, men havde også visse problemer i den anden ende. Det vil vi råde bod på, og med ham her får vi hele pakken. Han kan lave point, men han kan også dække godt op og få fat i nogle rebounds, siger sportsdirektøren.

Med tilgangen af Carberry er Michael Piloz kommet et solidt skridt tættere på en færdig trup til den kommende sæson. Der mangler fortsat to spillere af udenlandsk herkomst for at få fyldt op i omklædningsrummet.

To profiler, der skal træde i store fodspor.

Bakken Bears sagde efter den succesfulde Europa Cup-kampagne i sidste sæson farvel til de fire amerikanere Devaughn Akoon-Purcell, Doug Wiggins, Jaye Crockett og Tony Bishop.

- Vi har ikke nogen på sigtekornet lige nu og her, så der går nok et par uger, måske en måned før der er nyt. Men markedet begynder også først at røre på sig nu. Det kan måske lyde lidt latterligt, men at det netop er meldt ud, at Lebron James skifter til Los Angeles Lakers samt draften af de helt unge og nye navne til NBA-hodene, har faktisk også en betydning for os i Bears. Det sender ringe ned gennem systemet, fordi mange af de spillere, der ikke bliver en del af NBA ryger til Europa. Så det er også en kunst at vente. For der er spillere, der måske er for dyre for os nu, der bliver billigere, hvis vi kommer hen mod august, siger Piloz.

Klubben skrev for et par uger siden kontrakt med den kenyanske forward Tylor Ongwae, ligesom man også har forlænget aftalen med senegaleseren Michel Diouf for de to kommende sæsoner sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce