Annonce
Bakken Bears

Bakken Bears henter dansk landsholdsspiller

Daniel Mortensen (33) var med for Danmark, der i sidste uge besejrede Litauen og Tjekkiet. Arkivfoto: FIBA
Daniel Mortensen er en del af det danske landshold, der i sidste uge spillede sig tættere på EM med to overraskende sejre i kvalifikationen.

BASKETBALL: Det kan gå hurtigt i sport.

I begyndelsen af ugen rev Bakken Bears kontrakten over med amerikanske Glenn Cosey. I den forbindelse udtalte klubben, at de ikke umiddelbart ledte efter en erstatning - med mindre de kunne finde en spiller med et større perspektiv.

Men ham fandt de så ret hurtigt. Fredag offentliggjorde klubben, at den danske landsholdsspiller Daniel Mortensen bliver en del af holdet halvandet år frem.

Den 204 centimeter høje forward har senest spillet i den næstbedste række i Spanien hvor han for nylig fik sin kontrakt revet over.

- Vi havde egentlig snøren ude efter ham i sommer, men han var ikke færdig med at være i udlandet efter at han havde spillet i Sverige i en sæson. Men da han blev løst fra sin kontrakt i Spanien, stak han selv hånden ud for at høre, om vi var interesseret, fortæller Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Daniel Mortensen kommer ikke til at erstatte Glenn Cosey én til én da de to ikke spiller samme position, men med tanke på tilgangen af Adama Darboe for en måned siden har det danske mesterhold fundet en balance, der får brikkerne til at falde på plads.

Daniel Mortensen

Født: 21.oktober 1994

Højde og vægt: 204 cm og 107 kg

Position: Forward

Karriere: 2013-15 Hørsholm 79ers, 2015-16 Wright State University (USA), 2016-19 Barry University (USA), 2019-20 Wetterbygden Stars (Sverige), 2020 Real Murcia (Spanien)

Annonce

Vigtigt med en dansker

26-årige Daniel Mortensen har fået sin basketballopdragelse i Glostrup og har spillet i Basketligaen i to sæsoner for Hørsholm 79ers. Herefter var han fire år i USA – først et år i Wright State University efterfulgt af tre år hos Barry University.

Københavneren bliver den tredje nuværende landsholdsspiller i Bears-truppen, der også huser Darko Jukic og Adama Darboe.

Og det er vigtigt for sportsdirektøren med et dansk præg.

- Hvis vi havde fået tilbudt en tilsvarende spiller fra for eksempel Nigeria på en kontrakt indtil sommer, så havde det ikke været interessant for os. Vi vil gerne have en dansk kerne, og de seneste år har vi haft en skævhed fordi vi har haft danskere på de "små" positioner men udlændinge på de store, siger Michael Piloz, der altså kan glæde sig over, at tometermanden Mortensen laver om på det billede.

Daniel Mortensen er landet i Danmark men skal have en negativ coronatest før han begynder træningen med sine holdkammerater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce