Annonce
Sport

Bakken Bears holder på stærk dansk trekløver med forlængelser: - Vi viser, vi gerne vil bygge holdet op omkring dem fremover

Darko Jukic har fået en fireårig kontrakt med Bakken Bears. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Med allerede en ny point guard på plads og forlængelser til to defensive esser, har Bakken Bears efterhånden et solidt fundament på plads til den kommende sæson, efter de tirsdag morgen offentliggjorde yderligere forlængelser til en dansk trekløver af vigtige spillere.

BASKETBALL: Der er allerede forlænget med de to defensive esser Tylor Ongwae og Michel Diouf, og tirsdag morgen kunne Bakken Bears så offentliggøre yderligere tre forlængelser.

Alle tre er danske spillere, der har masser af erfaring at byde ind med både på og udenfor banen. Anfører Morten Sahlertz har således fået en ny toårig kontrakt, ligesom også både Thomas Lærke og Darko Jukic har fået nye flerårige aftaler i stand med Bakken Bears.

Og de danske spillere er da også rent formelt vigtige at have for Bakken, da der i de europæiske turneringer er regler for, hvor mange udenlandske og hjemlige spillere man må og skal have.

Annonce

Registrerer Bakken Bears eksempelvis flere end ti spillere til den kommende Champions League kvalifikation, skal de nemlig have minimum fem af de såkaldte 'home grown' spillere, hvor de tre herrer med friske aftaler altså tæller med.

Kulturbærere

For sportsdirektør Michael Piloz er de tre forlængelser også glædeligt for at undgå, at der kommer altid for mange udskiftninger på holdet fra sæson til sæson, mens netop de tre danskere har vist sig at kunne hjælpe med at skabe en vinderkultur.

- De er vigtige i forhold til at vide, hvad der skal til for at vinde. Så det er tre rigtig vigtige spillere for os. Det er også tre erfarne spillere, der alle sammen har rundet 30, så de har alle sammen været med i nogle år. De har også alle tre været i udlandet og er kommet tilbage til Danmark, fortæller Michael Piloz.


Morten Sahlertz er den eneste, der har den kvalitet, at han stadig godt kan give til holdet, selvom han ikke er fokus. Det er en kvalitet, der er vigtig at have, for du kan jo altså ikke have 12-14 spillere på banen samtidig.

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears


At det har lykkedes for Bakken Bears at binde den danske trekløver i mere end en sæson, skaber dertil kontinuitet på holdet, mens der også ligger noget signalværdi i at skrive kontrakter på mere end bare én sæson.

- Vi viser, vi gerne vil bygge holdet op omkring dem fremover, og de viser jo så, at de også gerne vil være en del af det, kommer det fra Michael Piloz.

Annonce

Første aftale på fire år

Mens både Morten Sahlertz og Thomas Lærke har fået kontrakt på yderligere to år, så har 30-årige Darko Jukic sikret sig en arbejdsgiver de kommende fire år, hvilket ikke er hverdag i Bakken Bears.

Michael Piloz mener således ikke at kunne huske, at han i Bakken Bears nogensinde før har givet en fireårig kontrakt til en spiller, men aftalen er altså ikke blot et resultat af, at Bakken ønsker at holde på Darko Jukic længst muligt.

- Først og fremmest var det Darko, der gerne ville binde sig til os i længere tid. Og vi vurderede så, at han godt kan komme til at bidrage de næste fire år, så nu har vi ligesom ham som en sten at bygge butikken op omkring de kommende sæsoner, påpeger Michael Piloz.

Med forlængelserne de til den danske trekløver, er der ikke meget der tyder på, at Bakken har planer om de helt store ændringer på holdet til den kommende sæson. De har dog sagt farvel til tre profilerede spillere i QJ Peterson, Deshawn Stephens og Daniel Mortensen, mens de til gengæld har fået den canadisk-jamaicanske point guard Jarred Ogungbemi-Jackson ind.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

AGF

Efter tredje Superligasejr i træk: David Nielsen har fundet melodien

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Aarhus

TV 2 taber i Højesteret: Forbud mod skjulte optagelser på plejehjem var ok

Annonce