Annonce
Sport

Bakken Bears i DM-finale: Vinder Darko guld i år?

Darko Jukic var topscorer for Bakken Bears, da bjørnene sendte Team FOG Næstved ud af DM-semifinalen. Foto: Kim Haugaard

Danmarks måske bedste basketballspiller må høre for, at han aldrig har vundet et dansk mesterskab. Det både tror og håber Darko Jukic ændrer sig inden for få uger.

Basketball: Når man skifter mellem Danmarks to bedste klubber - om end ikke direkte - så inviterer man drillerierne indenfor.

Og det var Darko Jukic sikkert også klar over, da han i 2015 kom tilbage til dansk basketball. Ikke for at genoptage karrieren i Horsens IC, men for at gå efter guld med Bakken Bears.

Desto mere underholdt synes Horsens-fansene at være, da de nuppede DM-titlen fra Jukic og Bears i slutningen af sæsonen.

- Darko, du vinder aldrig guld, sang de kategorisk og gør det stadig, når den danske landsholdsanfører møder den gule ærkerival.

Og det er en sandhed, forwarden har svært ved at løbe fra.

Foruden 2015-16 sæsonen hvor han tabte finalen med Bears, så var han på den anden side af midterlinjen i 2012-13 hvor han - som MVP i ligaen - tabte med Horsens til netop Bakken i semifinalen efter at han og Horsens havde brændt to matchbolde.

I mellemtiden har Darko Jukic været i udlandet i flere omgange og er blandt andet blevet svensk mester med Södertälje Kings, men det får næppe tilskuerne til at stoppe med at synge.

- De har jo ret, jeg har ikke vundet DM-guld endnu, siger Darko Jukic smilende. Direkte adspurgt.

Og der er kun én ting, han kan gøre ved drillerierne. Torsdag begynder en ny DM-finaleserie mellem netop Jukic' Bakken Bears og Horsens IC:

- Det er nok på tide, at jeg modbeviser det sammen med mit hold. Jeg er jo ikke den eneste på holdet, der aldrig har vundet DM-guld, så vi ser frem til at sætte prikken over i'et på en flot sæson. Det er vigtigt.

I nåede semifinalen i Europa, og uden at skulle snakke dén præstation ned, er det så noget andet at vinde noget?

- Selvfølgelig. Jeg tænker tilbage på dengang, jeg var i finalen med Bakken for to år siden hvor vi også gik videre i Europa. Da var der snak om, at hvis vi havde vundet DM, så havde det været den bedste sæson i historien. Nu er det bare en fed sæson med et par højdepunkter. Så det er klart, at hvis vi vinder i år, så vil det være den bedste sæson nogensinde. Og vi er mange, der gerne vil skrive den historie. Vi er favoritter og vi skal vinde.

Annonce

DM-finale


 1. Torsdag 26. april kl. 18:15 - i Forum Horsens
 2. Mandag 30. april kl. 18:00 - i Vejlby-Risskov Hallen
 3. Torsdag 3. maj kl. 18:15 - i Forum Horsens
 4. Mandag 7. maj kl. 18.00 - i Vejlby-Risskov Hallen
 5. Torsdag 10. maj kl. 18:00 - i Forum Horsens
 6. Mandag 14. maj kl. 18:00 - i Vejlby-Risskov Hallen
 7. Kampen ikke endeligt fastsat - i Forum Horsens


 • De fem seneste DM-finaler
 • 2017: Bakken Bears - Horsens IC 4-1
 • 2016: Horsens IC - Bakken Bears 4-3
 • 2015: Horsens IC - Bakken Bears 4-2
 • 2014: Bakken Bears - Randers Cimbria 4-0
 • 2013: Bakken Bears - Svendborg Rabbits 4-3
Darko Jukic var topscorer for Bakken Bears, da bjørnene sendte Team FOG Næstved ud af DM-semifinalen. Foto: Kim Haugaard

Lungebetændelse

Der var store forventninger til den 27-årige danske landsholdsspiller, da han gjorde comeback i Aarhus i sommer.

Men en slem lungebetændelse satte Jukic ud af spillet i optakten til sæsonen, og derfor var det ikke fra dag ét, at han fik vist sit store talent.

Men senest bar han sit hold i den afgørende semifinale mod Team FOG Næstved, hvor han blev topscorer med 21 point - heraf 14 i første periode.

Men det var nu ikke alle, der var lige imponerede over indsatsen ...

- Det er vel også på tide, at han spillede noget basket. Han kan jo det der og nu skal han bare komme i form på et eller andet tidspunkt, det har han ikke været i hele sæsonen, lød det tørt fra head coach Steffen Wich efter kampen i mandags.

Her er det nok på plads at tilføje, at han udover at være øverste træner for Darko Jukic også er spillerens svigerfar.

Og den tidligere MVP var da også hurtig med svar på tiltale:

- Det er fint. Jeg fik nogle play calls af ham i første periode for en gangs skyld. Det gik han så væk fra igen i anden periode - det gad han ikke se på mere. Men jeg håber da, han bliver ved med at kigge min vej, så skal jeg nok producere, grinede Darko Jukic.

Torsdag begynder DM-finalen, hvor han endelig kan vinde DM-guld. Første kamp spilles i Horsens, kamp to spilles i Aarhus på mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce