Annonce
Sport

Bakken Bears i DM-finale: Vinder Darko guld i år?

Darko Jukic var topscorer for Bakken Bears, da bjørnene sendte Team FOG Næstved ud af DM-semifinalen. Foto: Kim Haugaard

Danmarks måske bedste basketballspiller må høre for, at han aldrig har vundet et dansk mesterskab. Det både tror og håber Darko Jukic ændrer sig inden for få uger.

Basketball: Når man skifter mellem Danmarks to bedste klubber - om end ikke direkte - så inviterer man drillerierne indenfor.

Og det var Darko Jukic sikkert også klar over, da han i 2015 kom tilbage til dansk basketball. Ikke for at genoptage karrieren i Horsens IC, men for at gå efter guld med Bakken Bears.

Desto mere underholdt synes Horsens-fansene at være, da de nuppede DM-titlen fra Jukic og Bears i slutningen af sæsonen.

- Darko, du vinder aldrig guld, sang de kategorisk og gør det stadig, når den danske landsholdsanfører møder den gule ærkerival.

Og det er en sandhed, forwarden har svært ved at løbe fra.

Foruden 2015-16 sæsonen hvor han tabte finalen med Bears, så var han på den anden side af midterlinjen i 2012-13 hvor han - som MVP i ligaen - tabte med Horsens til netop Bakken i semifinalen efter at han og Horsens havde brændt to matchbolde.

I mellemtiden har Darko Jukic været i udlandet i flere omgange og er blandt andet blevet svensk mester med Södertälje Kings, men det får næppe tilskuerne til at stoppe med at synge.

- De har jo ret, jeg har ikke vundet DM-guld endnu, siger Darko Jukic smilende. Direkte adspurgt.

Og der er kun én ting, han kan gøre ved drillerierne. Torsdag begynder en ny DM-finaleserie mellem netop Jukic' Bakken Bears og Horsens IC:

- Det er nok på tide, at jeg modbeviser det sammen med mit hold. Jeg er jo ikke den eneste på holdet, der aldrig har vundet DM-guld, så vi ser frem til at sætte prikken over i'et på en flot sæson. Det er vigtigt.

I nåede semifinalen i Europa, og uden at skulle snakke dén præstation ned, er det så noget andet at vinde noget?

- Selvfølgelig. Jeg tænker tilbage på dengang, jeg var i finalen med Bakken for to år siden hvor vi også gik videre i Europa. Da var der snak om, at hvis vi havde vundet DM, så havde det været den bedste sæson i historien. Nu er det bare en fed sæson med et par højdepunkter. Så det er klart, at hvis vi vinder i år, så vil det være den bedste sæson nogensinde. Og vi er mange, der gerne vil skrive den historie. Vi er favoritter og vi skal vinde.

Annonce

DM-finale


 1. Torsdag 26. april kl. 18:15 - i Forum Horsens
 2. Mandag 30. april kl. 18:00 - i Vejlby-Risskov Hallen
 3. Torsdag 3. maj kl. 18:15 - i Forum Horsens
 4. Mandag 7. maj kl. 18.00 - i Vejlby-Risskov Hallen
 5. Torsdag 10. maj kl. 18:00 - i Forum Horsens
 6. Mandag 14. maj kl. 18:00 - i Vejlby-Risskov Hallen
 7. Kampen ikke endeligt fastsat - i Forum Horsens


 • De fem seneste DM-finaler
 • 2017: Bakken Bears - Horsens IC 4-1
 • 2016: Horsens IC - Bakken Bears 4-3
 • 2015: Horsens IC - Bakken Bears 4-2
 • 2014: Bakken Bears - Randers Cimbria 4-0
 • 2013: Bakken Bears - Svendborg Rabbits 4-3
Darko Jukic var topscorer for Bakken Bears, da bjørnene sendte Team FOG Næstved ud af DM-semifinalen. Foto: Kim Haugaard

Lungebetændelse

Der var store forventninger til den 27-årige danske landsholdsspiller, da han gjorde comeback i Aarhus i sommer.

Men en slem lungebetændelse satte Jukic ud af spillet i optakten til sæsonen, og derfor var det ikke fra dag ét, at han fik vist sit store talent.

Men senest bar han sit hold i den afgørende semifinale mod Team FOG Næstved, hvor han blev topscorer med 21 point - heraf 14 i første periode.

Men det var nu ikke alle, der var lige imponerede over indsatsen ...

- Det er vel også på tide, at han spillede noget basket. Han kan jo det der og nu skal han bare komme i form på et eller andet tidspunkt, det har han ikke været i hele sæsonen, lød det tørt fra head coach Steffen Wich efter kampen i mandags.

Her er det nok på plads at tilføje, at han udover at være øverste træner for Darko Jukic også er spillerens svigerfar.

Og den tidligere MVP var da også hurtig med svar på tiltale:

- Det er fint. Jeg fik nogle play calls af ham i første periode for en gangs skyld. Det gik han så væk fra igen i anden periode - det gad han ikke se på mere. Men jeg håber da, han bliver ved med at kigge min vej, så skal jeg nok producere, grinede Darko Jukic.

Torsdag begynder DM-finalen, hvor han endelig kan vinde DM-guld. Første kamp spilles i Horsens, kamp to spilles i Aarhus på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce