Annonce
Sport

Bakken Bears kåret til danske mestre

Bakken Bears er kåret til dansk mester i årets udgave af Basketligaen. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears er blevet udråbt til danske mestre efter det blev besluttet, at aflyse den resterende del af sæsonen i Basketligaen.

BASKETBALL: De er vant til at fejre mesterskaber i Bakken Bears. Siden 1997 har de vundet mesterskabet i dansk basketball 18 gange. Den 18. titel som landets bedste bliver dog en af de mest specielle. Torsdag stod det klart, at der ikke bliver spillet flere kampe i basketligaen i denne sæson og dermed bliver det den nuværende stilling i rækken, der afgør hvem der bliver nummer et, to og tre i ligaen.

Den endelige beslutning blev vedtaget på et møde i Dansk Basketball Forbund tirsdag aften, hvor man valgte at uddele medaljer, selvom den resterende del af sæsonen blev aflyst.

Efter 23 kampe er Bakken Bears det hold, der har flest point og den største sejrsprocent. Holdet har vundet 20 ud af 23 kampe og har hentet 40 point, hvilket sikrer dem guldet foran Randers Cimbria, som har vundet 19 ud af 24 opgør og slutter som toer foran Horsens.

Dermed kan sportsdirektør Michael Piloz gøre plads til endnu en pokal til hjørnekontoret i Vejlby-Risskov Hallen. Det bliver dog ikke en triumf som alle andre.

- Om otte minutter har jeg en virtuel samtale med min bogføring om hvordan vi skal gribe tingene an fremover. Så det bliver ikke til den store fest i dag, siger Michael Piloz.

- Det har uden tvivl en betydning, at vi bliver kåret som mester. Vi har spillet over 90 procent af kampene. Gik man bare ind og sagde, at man annullerede sæsonen, så ville det være det samme som at sige, at de kampe ikke havde nogen betydning. Vi har vundet mesterskabet, fordi vi var bedst placeret. Det ideelle ville være at kunne spille sæsonen færdig, men når det ikke kan lade sig gøre, så er det her den mest fair løsning, siger Bakkens sportsdirektør og tilføjer, at det også er et fortjent nik til de mange spillere på holdet, at de nu kan tilføje mesterskabet til deres spiller CV.

Titlen af mester kan også få betydning i forhold til europæisk basketball, hvor det tidligere har givet en bedre seedning, hvis man havde en titel med i bagagen.

- Vi ville være dem, der nok stod først i køen i forhold til europæisk deltagelse alligevel og i forhold til seedning, så betyder det bare noget, at vi nu er kåret til mester, siger Michael Piloz.

Han fortæller, at udgangspunktet for Bakken Bears vil være det samme som i denne sæson. De kan dog blive nødt til at kigge nærmere på tallene alt efter hvordan coronavirussen kommer til at påvirke den kommende sæson.

- Det er klart, at vi gerne havde spillet et slutspil og fået de kampindtægter, der vil følge med der. Vi er dog ikke så afhængige af det, som de eksempelvis er i andre sportsgrene som fodbold, håndbold og ishockey. Omvendt var det i denne periode, at vi skulle tale med nuværende og potentielle nye sponsorer om den kommende sæson og det kan vi ikke gøre lige nu. Det kan få stor betydning, for vi ved reelt ikke, hvordan markedet kommer til at se ud, når vi kommer ud på den anden side af coronavirussen, siger Michael Piloz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce