x
Annonce
Sport

Bakken Bears knuste ærkerival

Bakken Bears og Horsens IC har mødt hinanden i de seneste fem DM-finaler, men det var ikke til at se torsdag aften. Arkivfoto: Kim Haugaard
Det var uhørt stor klasseforskel på de seneste års bedste hold i Danmark, da Bakken Bears torsdag aften ydmygede ligaens tophold Horsens IC i deres egen hal.

BASKETBALL: I elitesport er der aldrig langt fra succes til en lille krise.

Den erkendelse er Horsens IC det seneste hold til at gøre, efter at de torsdag aften tabte knusende stort til Bakken Bears. Da de stod op torsdag morgen førte de ellers Basketligaen.

Men det gør de ikke mere efter århusianernes nedslagtning af de seneste fem års modstander i DM-finalen, der fik en gang lussinger, som de vil være misundelige på selv i den hårdeste klub for sadomasochisme.

Undervejs i kampen i Forum Horsens førte gæsterne med 41 point inden der gik træningsøvelser i opvisningen til sidst i kampen.

Det var simpelthen tale om en magtdemonstration fra den forsvarende danske mester, der ellers selv fik et slag over snuden i mandags, da de tabte med 21 point i Tyskland.

Der er åbenbart heller ikke langt fra en lille krise til succes.

Det var overhovedet ikke til at spore på Bakken Bears-spillerne, at de fik sæsonens største snitter fire dage forinden. De leverede en yderst professionel og skarp indsats mod Horsens IC, der var bagud med 28-56 ved pausen.

Gæsterne dækkede fremragende op og kom i vejen for det meste, de gule Horsens-spillere fandt på. Samtidig var Bears kyniske i afslutningerne hvilket de uhørt høje scoringsprocenter især i første halvleg afslørede.

Med præstationen torsdag sendte Bakken Bears et signal til hele ligaen om, at DM-pokalen stadig er deres indtil det modsatte er bevist.

I den anden lejr kan Horsens-spillerne bruge et par uger på at spekulere over hvordan de mon skal gøre i pokalfinalen 8. februar, her får de nemlig besøg af bjørnen med de store klør en gang til.

Basketligaen

  • Horsens IC - Bakken Bears 70-103
  • Periodecifre: (14-26), (14-30), (19-23), (23-24)
  • Horsens: Roberto Gallinat 23, Frederik Rungby 12, Vedran Borovcanin 9, Soufi Diakite 9
  • Bears: Darko Jukic 15, Adama Darboe 14, Thomas Lærke 12, Ryan Evans 12, Nimrod Hilliard 12, Tylor Ongwae 9, Michel Diouf 9, Chris Ortiz 8, Morten Sahlertz 5, David Efianayi 4, Simon Bjørnebo 3
  • Rebounds: Horsens 33, Bears 38
  • Sted: Forum Horsens
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce