Annonce
Sport

Bakken Bears: Ligatopscorer tog sagen i egen hånd

DeVaughn Akoon-Purcell blev topscorer for Bakken Bears med 31 point da Svendborg Rabbits blev besejret på udebane. Arkivfoto: Ole Nielsen

Et sygdomsramt Bakken Bears-mandskab kom hurtigt foran og så sig aldrig tilbage, da Svendborg Rabbits blev besejret på Fyn.

Basketball: Nogen gange giver det sig selv, hvem head coachen stiller til start med. Det er kort og godt dem, der er klar.

Sådan er det for Bakken Bears i denne periode, hvor man foruden et par skader, har en større omgang influenza kørende rundt i omklædningsrummet. Og det er ikke den bedste ven at have på besøg, når man skal spille fire kampe på otte dage.

Tirsdag spillede Bakken Bears nummer to af de fire kampe, på udebane mod Svendborg Rabbits. Og på trods af de snottede næser, så blev det til en komfortabel sejr på Sydfyn.

Bears kom foran 21-3 og gik til pause med en føring på syv point. Tredje periode vandt man 26-9 og så var de to point smidt i bussen.

- Der blev lukket ned i tredje periode, hvor det mere eller mindre blev afgjort. Vi havde en lidt løs fjerde periode, men det blev aldrig meget tættere end ti point, fortalte head coach Steffen Wich efter kampen.

Han kunne se sin amerikanske ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell sætte 30 point på tavlen allerede før fjerde periode. I alt blev han noteret for 31 point, hans næsthøjeste høst i sæsonen.

Og det var nødvendigt, at der blev taget fra på en tirsdag som denne. Adama Darboe og Keane Thomann var ukampdygtige på grund af influenza, mens Mike Gesell blev nødsaget til at spille på trods af sygdom i kroppen.

- Ligesom resten af Danmark og ligesom på de andre hold, så døjer vi meget med influenza lige nu. Så jeg behøver ikke engang at tænke i at rotere, fordi de klarer viraene for mig, sagde Steffen Wich.

Allerede torsdag skal han og influenzaen stille hold igen, denne gang besøger man topholdet Næstved.

Annonce

Basketligaen

Svendborg Rabbits-Bakken Bears 85-97Periodecifre: 21-33, 26-21, 9-26, 29-17

Rabbits: Stefan Bonneau 18, Cameron Jones 16, Darious Lee Moten 14

Bears: DeVaughn Akoon-Purcell 31, Kristjan Kitsing 17, Thomas Lærke 14, Eric Palm 9, Mike Gesell 6, Morten Sahlertz 6, Chris Christoffersen 5, David Kristensen 5, Sylvester Berg 2, Nicolai Iversen 2

Rebounds: Rabbits 26, Bears 34

Spillested: Svendborg Idrætscenter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce