Annonce
Sport

Bakken Bears: Ligatopscorer tog sagen i egen hånd

DeVaughn Akoon-Purcell blev topscorer for Bakken Bears med 31 point da Svendborg Rabbits blev besejret på udebane. Arkivfoto: Ole Nielsen

Et sygdomsramt Bakken Bears-mandskab kom hurtigt foran og så sig aldrig tilbage, da Svendborg Rabbits blev besejret på Fyn.

Basketball: Nogen gange giver det sig selv, hvem head coachen stiller til start med. Det er kort og godt dem, der er klar.

Sådan er det for Bakken Bears i denne periode, hvor man foruden et par skader, har en større omgang influenza kørende rundt i omklædningsrummet. Og det er ikke den bedste ven at have på besøg, når man skal spille fire kampe på otte dage.

Tirsdag spillede Bakken Bears nummer to af de fire kampe, på udebane mod Svendborg Rabbits. Og på trods af de snottede næser, så blev det til en komfortabel sejr på Sydfyn.

Bears kom foran 21-3 og gik til pause med en føring på syv point. Tredje periode vandt man 26-9 og så var de to point smidt i bussen.

- Der blev lukket ned i tredje periode, hvor det mere eller mindre blev afgjort. Vi havde en lidt løs fjerde periode, men det blev aldrig meget tættere end ti point, fortalte head coach Steffen Wich efter kampen.

Han kunne se sin amerikanske ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell sætte 30 point på tavlen allerede før fjerde periode. I alt blev han noteret for 31 point, hans næsthøjeste høst i sæsonen.

Og det var nødvendigt, at der blev taget fra på en tirsdag som denne. Adama Darboe og Keane Thomann var ukampdygtige på grund af influenza, mens Mike Gesell blev nødsaget til at spille på trods af sygdom i kroppen.

- Ligesom resten af Danmark og ligesom på de andre hold, så døjer vi meget med influenza lige nu. Så jeg behøver ikke engang at tænke i at rotere, fordi de klarer viraene for mig, sagde Steffen Wich.

Allerede torsdag skal han og influenzaen stille hold igen, denne gang besøger man topholdet Næstved.

Annonce

Basketligaen

Svendborg Rabbits-Bakken Bears 85-97Periodecifre: 21-33, 26-21, 9-26, 29-17

Rabbits: Stefan Bonneau 18, Cameron Jones 16, Darious Lee Moten 14

Bears: DeVaughn Akoon-Purcell 31, Kristjan Kitsing 17, Thomas Lærke 14, Eric Palm 9, Mike Gesell 6, Morten Sahlertz 6, Chris Christoffersen 5, David Kristensen 5, Sylvester Berg 2, Nicolai Iversen 2

Rebounds: Rabbits 26, Bears 34

Spillested: Svendborg Idrætscenter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce