Annonce
Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

QJ Peterson og Bakken Bears vandt første kamp af DM-finalen mod Horsens IC. Torsdag spilles kamp to. Foto: Kim Haugaard
Det århusianske basketballhold har spillet så god en sæson, at det ifølge sportsdirektøren er umuligt at holde på de største profiler til den kommende sæson.

BASKETBALL: Det er både godt og dårligt for sportsdirektøren, når hans største profiler skinner i kampene.

I denne sæson har Bakken Bears blot tabt seks kampe takket være et stjernespækket hold, men de flotte resultater gør også, at det kan være svært at holde sammen på holdet til næste sæson.

Det fortæller Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz før torsdagens anden DM-finale, som århusianerne fører 1-0.

Annonce

- Vi er i dialog med nogle spillere om kontraktforlængelse, og så er der nogen, hvor vi godt ved, at der ikke er nogen grund til, at vi bruger meget tid på dét. For eksempel QJ Peterson, hvor der er interesse fra nærmest øverste hylde, siger Michael Piloz om den amerikanske point guard.

Lønstigning

Det er især præstationerne i Champions League - hvor Bears henholdsvis vandt og tabte tre kampe - der har skabt interesse for bjørnene.

- Vi fik i denne sæson bekræftet, at vi godt kan være med i Champions League, hvis alle stjernerne står rigtigt. Vi ramte i rekrutteringen med QJ Peterson og DeShawn Stephens helt rigtigt. Og det er der ingen garanti for, at vi kan på samme måde næste år. Det er spillere, som for den kommende sæson vil fordoble deres løn. En løn, vi i øvrigt synes er udmærket ... Og det er fordi, de har vist, at de kan være med i Champions League.

- Og det er det eneste irriterende ved at tage skridtet op til Champions League. Det gode er, at vi får vist os frem på en højere hylde, men når spillerne viser, at de kan være med på dét niveau, er chancen for, at de får et tilbud for næste sæson, som vi ikke kan matche, til stede. Og hvad Peterson og Stephens angår, så er de henholdsvis en af de mest scorende og en af de mest reboundene i Champions League.

- De har spillet nogle rigtig gode kampe, og derfor har der også været interesse for nogle af vores spillere i løbet af sæsonen. Og det er bagsiden ved at klare sig godt på den næste hylde. Men omvendt kommer vi heller aldrig op og sidde rigtigt på hylden, hvis ikke vi forsøger at hive os op, siger Michael Piloz.

Annonce

To på kontrakt

Sportsdirektøren har lige nu blot to navne på kontrakt til næste sæson. Amerikanske Ryan Evans og det unge talent Anton Harbo. Derudover har klubben og Adama Darboe en hensigtserklæring om at fortsætte samarbejdet.

DeShawn Stephens, Bakken Bears. Foto: Kim Haugaard

Målet er, at mange af denne sæsons spillere skal fortsætte for Bakken Bears i næste sæson, men sportsdirektøren har ikke travlt med at få skrevet papirene under.

- Jeg kan huske dengang hvor vi havde én udlænding, og dengang havde vi nærmest styr på kontrakterne til næste sæson, før vi gik på sommerferie. Men tiderne har ændret sig, og nu er det halvdelen af holdet, der er udlændinge, og der er noget større arbejde i dét end at hive Nicolai Iversen hjem fra Schweiz ... Så jeg kommer da ikke til at slukke telefonen i to uger i sommerferien, siger Michael Piloz og tilføjer, at han håber, at konen ikke læser med.

Bakken Bears møder Horsens IC i DM-finalens anden kamp torsdag aften klokken 18.45 i Forum Horsens.


Vores spillere har spillet nogle rigtig gode kampe, og derfor har der også været interesse for nogle af dem i løbet af sæsonen.

Michael Piloz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce