Annonce
Sport

Bakken Bears møder svære modstandere i CL: Enorm udfordring

Jamie Schwaberow/Ritzau Scanpix
For anden gang i klubbens historie er Bakken Bears klar til gruppespillet i Champions League.
Annonce

Det danske basketballhold Bakken Bears kommer på noget af en opgave, når det tager hul på gruppespillet i Champions League.

Fredag aften kvalificerede det aarhusianske mandskab sig for anden gang i klubbens historie til turneringen og havnede i gruppe med italienske Dinamo Sassari, tyrkiske Galatasaray Doga Sigorta og spanske Iberostar Tenerife.

Italien, Tyrkiet og Spanien har nogle af Europas bedste basketball-ligaer, og de tre modstandere er blandt topholdene i de respektive lande.

- Det bliver nogle fantastisk fede kampe, men det er også en enorm udfordring. Jeg må indrømme, at jeg er en lille smule misundelig, når jeg kigger rundt på de andre hold, der er kommet ind via kvalifikationen, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør hos Bakken Bears, til Århus Stiftstidende.

På papiret venter altså prominent modstand for det danske hold, men hvor mange tilskuere der får lov at overvære dem, svæver i det uvisse.

Myndighedernes coronarestriktioner sætter i øjeblikket et loft på 500 personer i siddende forsamlinger til sportsarrangementer i Danmark.

- Og så er det ekstremt ærgerligt, at der på grund af covid-19 kan være problemer med at få fyldte haller, når det er sådanne modstandere, vi skal op imod, siger Michael Piloz.

Bakken Bears har fået hjælp af de tidligere NBA-spillere DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon til at kvalificere sig til Champions League.

De er ansat på korte kontrakter, der udløber ved udgangen af september, og der er endnu ikke taget stilling til, om deres kontrakter skal forlænges, understreger Michael Piloz.

Holdet spillede sig i 2016/17-sæsonen frem til gruppespillet i Champions League, der rangerer under EuroLeague, hvor de bedste klubber deltager. Dengang blev det til 13 nederlag i 14 kampe.

/ritzau/

Interviewet med Michael Piloz på Århus Stiftstidendes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce