Annonce
Sport

Bakken Bears mister dansk profil

Adama Darboe (th) har spillet fire sæsoner for Bakken Bears men forlader klubben efter denne sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard
Den danske mester i basketball må undvære sin startende point guard i næste sæson.
Annonce

BASKETBALL: Adama Darboe har været en stor profil for Bakken Bears i de seneste år, men efter denne sæson bliver forholdet brudt op.

Den danske landsholdsspiller stopper i klubben efter fire succesfulde år, der har budt på fire DM-titler samt to semifinalepladser i Europa.

- Det har været fire fantastiske år. Jeg har elsket at spille for Bakken og bo i Aarhus. Men jeg har ikke kunne nå til enighed med klubben om en kontraktforlængelse. Der var en deadline for at få det løst, og da der kom et andet tilbud sprang jeg til. Sådan er branchen, fortæller Adama Darboe, der har fået mundkurv på af sin kommende klub og derfor ikke vil fortælle hvor han skifter til.

Point guarden kom ind fra bænken i sine tre første sæsoner, men i den seneste tog han ansvaret og spillede en meget stor sæson, som altså også har gjort ham interessant for andre klubber.

Og i Bakken Bears kommer de da også til at savne den 34-årige.

- Vi havde gerne set, at han havde fortsat i klubben. Men der er ingen, der spiller for evigt, og nu må vi i stedet finde en erstatning, siger Bakken Bears' sportsdirektør Michael Piloz.

Han ærgrer sig desuden over, at det er en dansker, der forlader klubben.

I Danmark er der ingen regler for, hvor mange danskere et hold skal have, men internationalt skal Bears have fem såkaldte home grown spillere (personer, der har spillet mindst tre år i landet fra de var 15 til 21 år).

- Det er et tema, at vi skal have danskere. Vi har tre på kontrakt lige nu og så kommer vi sandsynligvis til at spæde op med yngre spillere, siger Michael Piloz.

De tre danske spillere på kontrakt er Darko Jukic, Thomas Lærke og Morten Sahlertz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce