Annonce
Bakken Bears

Bakken Bears omfavner eget talenthold: Nyt navn, ny træner men stadig samme formål

Magnus Møllgaard (10) og Keane Thomann er holdkammerater på Bears Academy igen i denne sæson. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Det er med talentudvikling for øje, når Bears Academy fredag tager hul på sæsonen i Basketligaen. Men det betyder ikke, at de ikke går efter at vinde.
Annonce

BASKETBALL: Mens Bakken Bears' danske mestre imponerede ved at kvalificere sig til Champions League, så er rammerne lidt mere beskedne om klubbens talenthold, der til denne sæson har skiftet navn.

Der er ingen dyre amerikanere eller store stjerner. Men en stor samling af unge talenter, der med tiden måske bliver gode nok til at spille for Bakken Bears.

Hidtil har holdet gået under navnet Ebaa i sine to år i Basketligaen, men nu udgør de toppen af trekanten i Bears Academy.

I håbet om at få en mere klar profil - også internationalt - har Bakken samlet sit U17-, U19 samt pro B-holdet fra Basketligaen under samme overordnede navn. Og de har tilmed fået en bjørn i logoet magen til den, Bakken Bears har.

- Vi ønsker at melde mere klart ud, at det er vores talenthold, selvom de to klubber stadig har selvstændige direktioner, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.


Hvis vi havde en rigtig god amerikaner, som altid fik bolden når det skulle afgøres, så ville talenterne ende med at stå ovre i hjørnet og puste uden at mærke ansvaret.

Thomas Hemmingsen


Annonce

Talenter plukket af udlandet

Det helt store mål i Bears Academy er at udvikle talenter, og det går faktisk så godt, at holdet er svækket til den sæson, der begynder med en hjemmekamp mod Team FOG Næstved fredag.

- Udenlandske klubber har fået øjnene op for nogle af vores store talenter, som er sprunget ud i det. Det tager vi selvfølgelig som et skulderklap, at nogle af top-klubberne i Europa kigger med i dét, vi laver, selvom det selvfølgelig også havde været spændende at arbejde videre med dem her, siger Thomas Hemmingsen.

Han er ny head coach for Bears Academy. I fjor trænede han Værløses kvindehold, men da han fik et tilbud om at flytte til Aarhus skulle han ikke bruge mange sekunder på at overveje beslutningen.

- Bakken Bears er den førende organisation i basketball-Danmark. Så det var ikke svært at sige ja. Der er ikke mange fuldtidsjobs med basketball i Danmark, siger 28-årige Thomas Hemmingsen, der udover jobbet som head coach også har en halvtidsstilling for Danmarks Basketball Forbund fra deres Aarhus-kontor, der også ligger i Vejlby-Risskov Centret.

Annonce

Langt op til Bakken Bears

Bears Academy har blot en enkelt amerikaner i truppen, og det er rutinerede Keane Thomann, der efterhånden er en institution i klubben efter mange år.

Og derfor er det også op til de unge talenter selv at afgøre kampene i ligaen, hvor de vil blive testet noget så rigeligt mod pro A-holdene samt de andre pro B-hold.

- Når du arbejder med unge spillere, så er det vigtigt at de får noget ansvar. Hvis vi havde en rigtig god amerikaner, som altid fik bolden når det skulle afgøres, så ville talenterne ende med at stå ovre i hjørnet og puste uden at mærke ansvaret.

Det betyder dog ikke, at holdet ikke spiller for at vinde:

- Hver gang vi går på banen, er det for at vinde. Det ligger helt inde under huden på os alle sammen. Men det store perspektiv er talentudvikling.

Truppen beskrives som bred, men alligevel er der spillere, der skiller sig ud. Blandt andre Anton Harbo og Magnus Møllgaard, der optræder på en dobbeltlicens så de både kan spille kampe for Bakken Bears og Bears Academy.

Men der kan stadig være langt op til Danmarks suverænt bedste hold.

- De træner fuldt med hos Bakken Bears og de er ikke bare to kegler, når de er med deroppe. De andre stoler på dem. Og den erfaring, de får deroppe, forventer jeg, de bruger noget af, når de er med for os.

- Men det siger sig selv, at der er langt op til at du spiller 30 minutter i en vigtig europæisk kamp for Bakken Bears. Det er et højt niveau, siger Thomas Hemmingsen.

Bears Academy møder Team FOG Næstved fredag aften i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce