Annonce
Sport

Bakken Bears’ semifinale i Europa er aflyst: - Jeg er ikke overrasket men stadig skuffet

Bakken Bears har spillet sig frem til semifinalen i FIBA Europe Cup, men turneringen er nu aflyst på grund af corona. Arkivfoto: Kim Haugaard
Den danske mester i basketball får ikke chancen for at afslutte FIBA Europe Cup, hvor de nåede semifinalen inden corona lagde verdens gader øde. ’Var det sket for to år siden havde jeg gravet mig ned i så stort et hul, at det havde svært at komme op igen’, fortæller sportsdirektør.

BASKETBALL: Lidosta Airport i Riga, Letlands hovedstad, er ikke noget særligt.

I begyndelsen af corona-pandemien synede den af endnu mindre. Der var færre folk end man normalt forventer og flere bar mundbind, hvilket tilbage i marts var et løjerligt syn.

Men der ligger en amerikansk burgerbarkæde, TGI Fridays, i lufthavnen og den skulle vise sig at være samlingssted for en kamp, der nu aldrig bliver spillet.

Annonce

Tre måneder tilbage i tiden – torsdag 12. marts – var Bakken Bears på vej hjem fra Hviderusland. Det var dagen efter, at statsminister Mette Frederiksen havde holdt sin nu berømte ”Danmark lukker ned”-tale. Og dagen efter, at den århusianske klub havde kvalificeret sig til semifinalen i FIBA Europe Cup ved at besejre Tsmoki Minsk ret komfortabelt.

Sådan en gang tometermænd er altid sultne, og derfor var det naturligt, at de søgte mod lufthavnens eneste burgerbar efter sikkerhedskontrollen var gennemført. Her blev de mødt af en anden flok, lige så høje og atletiske.

Det viste sig at være spillerne fra den tyrkiske klub Bahcesehir College, der dagen forinden havde sendt Rigas Ventspils ud af samme turnering. Skæbnen ville, at Bakken Bears og Bahcesehir College nu skulle mødes i semifinalen i den europæiske turnering.

De hilste høfligt på hinanden over pomfritterne. Nogle havde spillet mod hinanden før og tog derfor en snak. Coronapandemien var godt nok hastigt på fremtogt, men der var givetvis ingen fra de to hold, der havde regnet med, at den kamp, de talte frem mod, aldrig vil blive spillet.

Tirsdag middag, nu fremme i juni 2020, meddelte Det internationale basketballforbund, FIBA, på sin hjemmeside, at årets FIBA Europe Cup er aflyst.

Ingen kommunikation

Det er ikke nærmere præciseret af hvilke årsager turneringen er aflyst. Den seneste melding fra forbundet var, at semifinalerne og finale skulle spilles i én by og med tilskuere når det var muligt.

Bakken Bears var én af klubberne, der havde meldt sig som arrangør, men forgæves skulle det altså vise sig.

Og det ærgrer naturligvis Bakken Bears-flokken.

- Jeg er ikke overrasket, men jeg er stadig skuffet. Jeg havde håbet, vi kom til at spille, selvom det ikke ville være det samme som hvis vi var fortsat som normalt dengang i marts. Vi ville have haft en anden trup nu, men det havde været en god begyndelse på den nye sæson, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Han kan ikke fortælle nærmere om årsagen til aflysningen, da han selv fik nyheden fra finske Ville Touminen, der er tidligere træner i klubben, som havde læst nyheden på forbundets hjemmeside.

- Jeg ved ikke mere end dét, der står på hjemmesiden. De har valgt ikke at kommunikere direkte til klubberne inden de meldte det ud hvilket er ... specielt.

- Jeg går selvfølgelig ud fra, at det handler om covid-19, men jeg synes, det er ærgerligt, at de giver op nu. Basketballens Champions League er ikke aflyst. Det samme med fodboldens og håndboldens. Jeg forstår godt, der er udfordringer med de vilkår, vi lever under for tiden, men jeg kan ikke se hvad der har ændret sig siden de i maj meddelte, at de ville finde én by hvor semifinale og finale kunne spilles, siger Michael Piloz.

Annonce

- 80 minutter fra at vinde

Det var anden gang på tre år at Bakken Bears kvalificerede sig til semifinalen i turneringen.

Ovenpå den triste besked, der tikkede ind tirsdag, glæder det sportsdirektøren, at århusianerne har fået lov til at kæmpe i en semifinale én gang tidligere.

- Jeg er rigtig, rigtig, rigtig glad for, at det ikke var første gang, vi var i en semifinale. Så tror jeg, jeg havde gravet mig ned i så dybt et hul, at det havde været svært at komme op.

- Da vi kom i semifinalen for første gang i 2018 tænkte vi, at her kommer vi aldrig igen. Det er once in a lifetime. Nu håber vi godt nok at kvalificere os til Champions League næste sæson, men hvis vi ender med at deltage i Europe Cup igen så ved vi, at vi kan komme langt.

- Og det er det positive ved det her. Men det er nu mærkeligt at sidde med følelsen af, at vi var to kampe – 80 minutter – fra at vinde en europæisk turnering. Det er ærgerligt, vi ikke får chancen, selvom jeg udmærket er klar over, at vi ikke var favoritter med de hold, der var tilbage, hvor blandt andet et ligger nummer to i den stærke tyrkiske liga.

Næste sæsons Europa-turneringer følger – ud fra de planer, der foreligger lige nu – samme tidsplan som sædvanlig med kvalifikation til Champions League i september.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce