x
Annonce
Sport

Bakken Bears skal holde februars sejrsstime kørende

Adama Darboe og Bakken skal igen i kamp onsdag aften. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears har bragt sig selv i front af Basketligaen igen, men skal lukke grundspillet ned med lutter sejre, hvis de skal holde sig i front. Onsdag kigger Svendborg Rabbits forbi Aarhus.

BASKETBALL: Efter 10 dages kamppause står den igen på fire gange 10 minutters effektiv spilletid i herrernes basketball-liga. Bakken Bears er tilbage på gulvet og tager igen imod deres tidligere ærkerival fra Svendborg. De to hold mødtes 16. februar, hvor det blev til en sejr på otte point til Bakken, 83-75.

Begge hold havde spillere med til landsholdets kampe i pausen. Darko Jukic, Adama Darboe og Svendborgs Sebastian Åris forventes dog alle at blive en del af opgøret i Aarhus.

Der resterer seks kampe af grundspillet for Bakken Bears vedkommende. Holdet indtager førstepladsen i ligaen med 34 point. Det samme antal som Randers Cimbria, men Bakken har dog spillet en kamp mindre end kronjyderne og kan selv afgøre sin skæbne. Skal førstepladsen i hus, kræver det en fortsættelse af den stime, som Bakken har været inde i på det seneste. Tre sejre ud af tre mulige har februar kastet af sig og det skal gerne blive ved i slutprogrammet, hvor århusianerne også lige skal have klemt to kvartfinalekampe i FIBA Europe Cup ind.

Svendborg Rabbits kæmper på den anden side for at fastholde sin fjerdeplads i Basketligaen. Holdet har samme antal point som Team FOG Næstved, men har spillet to kampe mindre. Fynboerne har fået en fin start på 2020 med tre sejre i fem kampe. Nederlagene er kommet mod Bakken og Horsens.

Onsdagens kamp spilles klokken 18.30. Bakken må til kampen undvære Jonathan Galloway, der har spillet kampe for sit hjemland Guam og først kom tilbage til Aarhus sent tirsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce