Annonce
Bakken Bears

Bakken Bears skal møde israelere i Champions League-kvalifikation: Det er sådan en 'både og'-lodtrækning

Darko Jukic og resten af Bakken Bears-slænget skal igen forsøge at slide sig vej til Champions League-gruppespillet. Det er ikke sket siden 2016.
Skal de danske mestre for første gang i fire år indløse billet til gruppespillet skal de først forbi Hapoel Tel Aviv. Derefter venter polsk eller belgisk modstander.
Annonce

BASKETBALL: Selvom Bakken Bears har vadet i europæisk succes i de seneste par år, har det været udenfor det rigtigt fine selskab.

Det er således tre år i træk ikke lykkedes århusianerne at knække koden i kvalifikationskampene til Champions League, hvorfor de i stedet er røget et trin ned ad stigen og endt i Europe Cup-gruppespillet.

Her har de til gengæld leveret varen, og har to gange i løbet af de tre sæsoner spillet sig i semifinalerne. I den forgangne sæson blev slutkampene dog aflyst på grund af corona-krisen.

Nå, nu prøver Bears-højdedragene så igen at slå hul ind til Champions League-gruppespillet, og onsdag formiddag var der været lodtrækning til 1. og 2. kvalifikationsrunde.

Det kastede israelsk modstand af sig: Bakken Bears blev parret med Hapoel Tel Aviv, der p.t. ligger nummer syv i den israelske liga, der som den eneste liga i Europa er i gang.

En god lodtrækning?

- Det kommer lidt an på, hvilke parametre vi anskuer det ud ud fra. Rent sportsligt er det ok, for jeg anser de hold vi kunne trække for at være relativt lige, så lige meget hvad, var det endt op med spændende og tætte kampe, kommer det fra Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears.

- Økonomisk er det klart den dyreste rejse, vi har fået, men det går nok, og så er der hele Covid-situationen, hvor Israel jo stadigvæk er orangefarvet, hvorfor udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet. Vi satser dog på, at vores basketkamp kan gå under kategorien for nødvendige rejser, men holder selvfølgelig nøje øje med situationen dernede, siger han.

Annonce

Hapoel er favoritter

Første opgør spilles i Israel 15. september. Returopgøret i Aarhus 18. september.

- Det er jo sådan i basketball, at der er stor udskiftning på spillersiden fra sæson til sæson, ikke mindst i forhold til de mange amerikanere, og det gør det svært at vurdere den enkelte klubs styrke nu i forhold til bare et par måneder frem. Men Hapoel Tel Aviv er en stor klub med store traditioner, der lige nu spiller uden amerikanere, så jeg tror ikke, at vi skal lægge så meget i, om de er nummer syv eller fire i ligaen, lyder det fra Piloz.

Snakker vi fifty-fifty i forhold til at gå videre?

- Det synes jeg måske er lidt højt sat set fra vores banehalvdel. De er favoritter.


Rent sportsligt er det ok, for jeg anser de hold vi kunne trække for at være relativt lige, så lige meget hvad, var det endt op med spændende og tætte kampe


Kommer Bakken, der er godt i gang med at samle en slagkraftig trup til den kommende sæson, alligevel forbi Hapoel Tel Aviv, venter der enten polsk eller belgisk modstand i 2. kvalifikationsrunde, der endegyldigt vil afgøre om Bears finder vej til gruppespillet.

Annonce

Mere erfarne amerikanere

Polske Anwil, nummer tre i den polske liga, tørner i 1. kvalifikationsrunde sammen med Mons, toer i den belgiske liga, og den samlede vinder vil altså står kla til at møde Bears.

- Det er to meget stærke hold. En klub, der ligger nummer to i Belgien kommer altså med rigtig meget kvalitet, og de ligner det klart stærkeste hold af alle, der var med i bowlen. Men er du treer i Polen kan du altså også godt spille basket, så der venter en rigtig svær modstander der også, siger Piloz.

- Men igen: Det er ikke til at vide, hvad det er for hold, de stiller med om et par måneder. Derfor har vi også forsøgt at hente nogle lidt mere erfarne amerikanere i forhold til sidste år, hvor de mere kom direkte fra college. Det bliver nødvendigt med mere erfaring og forhåbentligt lidt mere flow, fordi de kender til at spille i Europa, hvis vi skal gå hele vejen til gruppespillet, kommer det fra sportsdirektøren.

Opgørene i 2. runde bliver spillet 22. og 25. september.

Og er der så hul igennem, jamen, så venter hovedturneringens gruppe A, hvor man ikke kan være det mindste i tvivl om kvaliteten: Her hedder modstanderne Iberostar Tenerife (Spanien), FIG Strasbourg (Frankrig), Dinamo Sassari (Italein), Peristeri (Grækenland), VEF Riga (Letland), Galatasaray (Tyrkiet) og Rytas Vilnius (Litauen).

Bakken Bears deltog senest i Champions League-gruppespillet i 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce