Annonce
Sport

Bakken Bears skifter ud i trænerstaben

Mathias Bach (th) stopper i Bakken Bears efter ti år i klubben og syv DM-titer. Arkivfoto: Kim Haugaard
Efter ti år på bænken i Bakken Bears stopper Mathias Bach og overlader sædet til den danske U18-landstræner.

BASKETBALL: Forleden stod Mathias Bach og Jakob Freil sammen og en tredje spurgte dem, hvor mange DM-titler, de egentlig har vundet?

Bach kiggede spørgende på Freil.

- Jeg har været her i ti år, hvor mange har jeg så været med til? spurgte han.

Freil trak på skuldrene. De måtte opgive at give et svar.

Men de to trænere har vundet meget. Og det er ikke fordi, de er arrogante, at de ikke har et tal parat, understreger Mathias Bach.

- Champagne og guldglitter damper hurtigt af. Antallet er som sådan ikke interessant, det er turen derhen, vi er her for. Og at arbejde sammen med alle de folk, der har været igennem, som vi kan lære af og som er superdygtige til deres arbejde og niche.

- Og så er der selvfølgelig de enkeltstående punkter, jeg husker. Som dengang vi var i Cholet og for første gang oplevede en stor udebane. Eller dengang AS Monaco kom til Aarhus og spillede i Arena i Champions League. Eller dengang vi var i semifinalen i Europa mod Avellino eller da vi kom tilbage og vandt efter at have været bagud 0-2 til Næstved, fortæller Mathias Bach.

Han har masser af minder fra ti år sammen med Bakken Bears.

Men lige om lidt er det slut med at skabe nye.

Træneren, der har titel som associeret head coach, trækker stikket.

Annonce

Bakken Bears-staben

 • Head coach: Steffen Wich
 • Assistant coach: Anders Sommer
 • Technical coach: Jakob Freil
 • Development coach: Mads Sigersted
 • Fysisk træner: Andreas Kjærsgaard Christensen
 • Fysioterapeut: Jens Knudsen
 • Fysioterapeut: Rune Böttcher
 • Fysioterapeut: Søren Ege
 • Læge: Rasmus Lederballe
 • Team manager: Dan Kristiansen
 • Team manager: Søren Krath

Forlader bænken

Han understreger, at der er tale om en lykkelig skilsmisse. Ingen drama.

- Det handler om, at min kæreste og jeg er ofre for, at vi har nogle jobs, vi er glade for og har succes med. For mit vedkommende handlede Europa-kampe for nogle år siden om at vi spillede seks kamp før jul. Men de seneste år, hvor vi er gået videre og har været med i slutspillet to år i træk, betyder det mange flere rejsedage.

- Min kæreste har et enmandsfirma og har vel 90 rejsedage om året. Og jeg har vel 40 med Bakken Bears. Så groft sagt, så er der ingen hjemme til at passe vores børn, siger Mathias Bach, og lægger ikke skjul på, at det er en beslutning, han har taget et langt tilløb til.

Fordi den 38-årige elsker basketball. Og han siger ikke farvel til sporten. Men der går nok nogle år, før han gør comeback.

I stedet vil han arbejde sammen med sin kæreste, der har virksomheden Visfac, som arbejder med grafisk facilitering.

Kort sagt går det ud på at tegne og bruge visuelle virkemidler i for eksempel møder i stedet for tør tale og skrift. Og selvom det er noget helt andet end basketball, er det ikke så langt fra jobbet som træner som man måske skulle tro.

- Principperne og de værktøjer, jeg skal bruge for at lære fra mig, er meget hen ad det samme. I begge tilfælde skal jeg have folk til at lykkes sammen.

Landstræner på vej

Mathias Bach stopper i Bakken Bears om et par uger.

Og hans afløser er allerede fundet. Det bliver Anders Sommer, 35-årig københavner, der førte Værløse op i ligaen i 2017.

Han er nuværende U18-landstræner - og det bliver han i øvrigt ved med at være - og har stået i spidsen for Danmarks succesfulde U16-landshold.

Han kommer til at overtage Mathias Bachs opgaver, men får dog titel af assistant coach. Udover at deltage i de daglige træninger og give input til head coach Steffen Wich, består jobbet for en stor del i at se video og forberede sig på kommende modstandere.

I Bakken Bears er sportsdirektør Michael Piloz glad for hurtigt at finde en kompetent afløser for Mathias Bach, men der er alligevel nogle ting, han kommer til at savne.

- Der er ingen tvivl om, at når en virksomhed mister en medarbejder, der har været her i ti år, så mister man værdi. Og det kommer vi også til. Anders Sommer har ikke Mathias’ erfaring, og på det punkt kommer vi til at opleve et værditab, til gengæld kommer han måske med andre værdier, han kan bidrage med. Og så er han forhåbentligt ikke lige så glad for mintchokolade som Mathias er. Det må du godt citere mig for, griner Michael Piloz.

Anders Sommer har FIBAs højeste træneruddannelse og var som spiller på college i USA.

Han tiltræder på mandag, og skal kunne tælle til syv, hvis han engang skal matche Mathias Bachs DM-titler med Bakken Bears.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce