Annonce
Sport

Bakken Bears spiller gruppefinale om en tur til Lissabon

Bakken Bears er for tredje år i træk gået videre til anden runde i FIBA Europe Cup. Foto: FIBA
Onsdagens Bears-kamp i Europe Cup er flyttet en halv time så den spilles samtidig med gruppens anden kamp. Førstepladsen afgøres nemlig af, hvem af Bakken Bears og Egis Körmend, der vinder med størst margin.
Annonce

BASKETBALL: For folk, der romantiserer dong-service på Superliga-stadions i halvfemserne og skuddueller i det gamle vesten, er onsdagens gruppefinale i FIBA Europe Cup en lækkerbisken.

Bakken Bears er allerede kvalificeret til anden runde, men de kæmper stadig for at sikre sig førstepladsen i gruppe H foran ungarske Egis Körmend. De to hold ligger helt lige, og derfor afgøres førstepladsen af, hvem der har den bedste pointscore. Eller sagt med andre ord; hvem kan besejre sin respektive modstander med flest point i sidste runde?

Prisen for at blive nummer et er en – på papiret – nemmere pulje i andet gruppespil og nogle mere lukrative destinationer.

Før sidste runde er ungarerne syv point bedre end Bakken Bears. Så århusianerne skal altså besejre sin modstander Legia Warszawa med syv point flere end ungarerne besejrer Kataja med i Finland. Taber et af holdene giver fordelingen af første- og andenpladsen sig selv.

På grund af den særlige gruppefinale er kamptidspunktet i sidste runde flyttet, så begge kampe nu spilles klokken 18.00. Oprindeligt ville Bakken Bears have kendt slutresultatet i Finland når deres kamp gik i gang i Aarhus, hvilket unægteligt havde været en fordel.

Denne form for afgørelse af en placering er sjælden i basketball hvor indbyrdes opgør tæller først. Men fordi Bakken Bears og Egis Körmend hver især slog hinanden på udebane med seks point, skal slutplaceringen afgøres af den samlede pointscore.

Gruppe H

  1. Egis Körmend - 4 sejre, 1 nederlag, pointscore +30
  2. Bakken Bears - 4 sejre, 1 nederlag, pointscore +23
  3. Legia Warszawa - 1 sejre, 4 nederlag, pointscore -1
  4. Kataja - 1 sejre, 4 nederlag, pointscore -52

6. runde, onsdag klokken 18.00

  • Bakken Bears – Legia Warszawa
  • Kataja – Egis Körmend
Annonce

Lissabon - eller Østeuropa

Prisen for at blive nummer ét kan mærkes både sportsligt og i administrationen.

Etteren parres med én anden etter og to, der er endt på andenpladsen i sin gruppe. Kvaliteten varierer dog fra gruppe til gruppe i FIBA Europe Cup, så derfor kan et hold, der er blevet toer, sagtens vise sig at være på niveau med ét, der har vundet sin gruppe.

Men der er også en anden gevinst ved at vinde sin gruppe, og det handler om de byer, modstanderne holder til i.

Vinderen kan se frem til en tur til varmen i Lissabon for at møde Benfica samt formentlig en tysk og en belgisk modstander. Generelt destinationer, der er relativt nemme – og billige – at komme til fra Aarhus.

Toeren, til gengæld, kan se frem til en tur til Letland, Hviderusland eller Ukraine samt et andet belgisk hold. En noget mere besværlig omgang, der involverer flere rejsedage og visum. Sidstnævnte skal klubbens to afrikanere sågar til enten Finland eller Sverige for at hente.

Gruppe H afgøres på onsdag når Bakken Bears tager imod polske Legia Warszawa i Aarhus og Egis Körmend møder Kataja i Finland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Motorvejsulykke skete under overhaling: En er fortsat alvorligt kvæstet

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce