Annonce
Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

DeShawn Stephens (tv) og Bakken Bears møder Iberostar Tenerife tirsdag klokken 20.30. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears tager tirsdag hul på dødsgruppen i Champions League mod tre hold, der alle inden for de seneste fem år har vundet en europæisk turnering.

BASKETBALL: I de seneste par år har DJ'en i Vejlby-Risskov Hallen kørt et lille spil med publikum når Bakken Bears spiller deres hjemmekampe.

Når musikdiktatoren spiller en lille, spansk melodi afslutter de fremmødte med at brøle; 'olé'.

Det er en tradition, som den århusianske basketballklub tyvstjal efter den seneste - og eneste - optræden i Champions League. Det var tilbage i 2016-17-sæsonen.

Annonce

Bears vandt én ud af 14 kampe og var selvsagt ikke i nærheden af finalekampene. Men klubbens ledere var nu alligevel inviteret ned til final 4-stævnet på Tenerife for at overvære finalerne. Og det var her, de oplevede det lille optrin og tog det med hjem til Aarhus.

Dengang endte det lokale hold Iberostar Tenerife med at vinde Champions League.

Tirsdag er Bakken Bears-ledelsen så tilbage på ferieøen. Men denne gang med sit eget mandskab, der skal prøve sig mod det øjeblikkelige tophold i verdens anden bedste liga, den spanske ACB.

Det siger sig selv, at at det er lidt af en mundfuld, og århusianerne forventer da heller ikke andet end at få det svært.

- Vi bør ikke kunne være med på dette niveau og vi kommer nok til at mærke kærligheden, spår Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.


Jeg er ikke sikker på, at vores modstandere vil tro os, når vi fortæller dem, at vores head coach og fysiske stab ikke er på fuld tid hos os.

Michael Piloz


Nyt kapitel?

For syv år siden besluttede han og Bakken Bears sig for igen at spille kampe i Europa. Dengang begyndte de på laveste niveau, men forventede alligevel "at være med for at lære," som det hedder på sportssprog, når man sandsynligvis taber.

Siden har bjørnen taget nogle store skridt. Over de seneste tre år har Bakken Bears to gange været i semifinalen i Champions Leagues lillebror-turnering, Europe Cup.

Og så er spørgsmålet oplagt; Vil vi om en håndfuld år kigge tilbage på tirsdagens kamp mod et af de bedste hold i Champions League som her hvor det hele startede i det næste kapitel for et dansk hold, der over det seneste lille årti har flyttet sig voldsomt på den europæiske scene?

- Det håber jeg da, begynder Michael Piloz.

- Men det kræver, at vi gearer klubben på forskellige parametre hvis det skal lykkes at tage de næste skridt. Det hele kommer selvfølgelig ned til økonomi i sidste ende.

- Vi skal for eksempel opjustere staben rundt om spillerne. Jeg er ikke sikker på, at vores modstandere vil tro os, når vi fortæller dem, at vores head coach og fysiske stab ikke er på fuld tid hos os. Og det kan også kun lade sig gøre fordi vi har de folk, vi har.

- Desuden er det en forudsætning, at vi får opgraderet vores faciliteter. Allerede nu er vi tvunget til at foretage nogle relativt store investeringer for at spille disse tre gruppekampe, siger sportsdirektøren, der er blevet nødt til at flytte sine hjemmekampe til Ceres Arena på grund af kravene for afvikling af kampe i Champions League.

Champions League, gruppe A

  • Bakken Bears
  • Iberostar Tenerife (Spanien)
  • Dinamo Sassari (Italien)
  • Galatasaray (Tyrkiet)
Annonce

Ekstremt svær gruppe

Bakken Bears møder udover Tenerife det italienske tophold Dinamo Sassari og det tyrkiske ditto Galatasaray.

Det forventes at blive en ekstrem svær nød at knække for danskerne, der uden sammenligning har det mindste budget af de fire.

Desværre er der ikke meget, der tyder på, at omgivelserne får den store glade af de stærke hold. I skrivende stund kan der lukkes omkring 400 tilskuere ind til kampene i Danmark på grund af corona-restriktioner, og kampen i Spanien spilles sandsynligvis helt uden tilskuere.

Der altså ingen til at svare "olé" når Bakken Bears tager hul på et nyt kapitel klokken 20.30 dansk tid i Pabellon Santiago Martin.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Annonce