Annonce
Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

DeShawn Stephens (tv) og Bakken Bears møder Iberostar Tenerife tirsdag klokken 20.30. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears tager tirsdag hul på dødsgruppen i Champions League mod tre hold, der alle inden for de seneste fem år har vundet en europæisk turnering.

BASKETBALL: I de seneste par år har DJ'en i Vejlby-Risskov Hallen kørt et lille spil med publikum når Bakken Bears spiller deres hjemmekampe.

Når musikdiktatoren spiller en lille, spansk melodi afslutter de fremmødte med at brøle; 'olé'.

Det er en tradition, som den århusianske basketballklub tyvstjal efter den seneste - og eneste - optræden i Champions League. Det var tilbage i 2016-17-sæsonen.

Annonce

Bears vandt én ud af 14 kampe og var selvsagt ikke i nærheden af finalekampene. Men klubbens ledere var nu alligevel inviteret ned til final 4-stævnet på Tenerife for at overvære finalerne. Og det var her, de oplevede det lille optrin og tog det med hjem til Aarhus.

Dengang endte det lokale hold Iberostar Tenerife med at vinde Champions League.

Tirsdag er Bakken Bears-ledelsen så tilbage på ferieøen. Men denne gang med sit eget mandskab, der skal prøve sig mod det øjeblikkelige tophold i verdens anden bedste liga, den spanske ACB.

Det siger sig selv, at at det er lidt af en mundfuld, og århusianerne forventer da heller ikke andet end at få det svært.

- Vi bør ikke kunne være med på dette niveau og vi kommer nok til at mærke kærligheden, spår Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.


Jeg er ikke sikker på, at vores modstandere vil tro os, når vi fortæller dem, at vores head coach og fysiske stab ikke er på fuld tid hos os.

Michael Piloz


Nyt kapitel?

For syv år siden besluttede han og Bakken Bears sig for igen at spille kampe i Europa. Dengang begyndte de på laveste niveau, men forventede alligevel "at være med for at lære," som det hedder på sportssprog, når man sandsynligvis taber.

Siden har bjørnen taget nogle store skridt. Over de seneste tre år har Bakken Bears to gange været i semifinalen i Champions Leagues lillebror-turnering, Europe Cup.

Og så er spørgsmålet oplagt; Vil vi om en håndfuld år kigge tilbage på tirsdagens kamp mod et af de bedste hold i Champions League som her hvor det hele startede i det næste kapitel for et dansk hold, der over det seneste lille årti har flyttet sig voldsomt på den europæiske scene?

- Det håber jeg da, begynder Michael Piloz.

- Men det kræver, at vi gearer klubben på forskellige parametre hvis det skal lykkes at tage de næste skridt. Det hele kommer selvfølgelig ned til økonomi i sidste ende.

- Vi skal for eksempel opjustere staben rundt om spillerne. Jeg er ikke sikker på, at vores modstandere vil tro os, når vi fortæller dem, at vores head coach og fysiske stab ikke er på fuld tid hos os. Og det kan også kun lade sig gøre fordi vi har de folk, vi har.

- Desuden er det en forudsætning, at vi får opgraderet vores faciliteter. Allerede nu er vi tvunget til at foretage nogle relativt store investeringer for at spille disse tre gruppekampe, siger sportsdirektøren, der er blevet nødt til at flytte sine hjemmekampe til Ceres Arena på grund af kravene for afvikling af kampe i Champions League.

Champions League, gruppe A

  • Bakken Bears
  • Iberostar Tenerife (Spanien)
  • Dinamo Sassari (Italien)
  • Galatasaray (Tyrkiet)
Annonce

Ekstremt svær gruppe

Bakken Bears møder udover Tenerife det italienske tophold Dinamo Sassari og det tyrkiske ditto Galatasaray.

Det forventes at blive en ekstrem svær nød at knække for danskerne, der uden sammenligning har det mindste budget af de fire.

Desværre er der ikke meget, der tyder på, at omgivelserne får den store glade af de stærke hold. I skrivende stund kan der lukkes omkring 400 tilskuere ind til kampene i Danmark på grund af corona-restriktioner, og kampen i Spanien spilles sandsynligvis helt uden tilskuere.

Der altså ingen til at svare "olé" når Bakken Bears tager hul på et nyt kapitel klokken 20.30 dansk tid i Pabellon Santiago Martin.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Ung kok åbner restaurant i Aarhus uden menukort: - Det skal være byens nye 'gå-i-byen'-sted

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Bjørnene måtte slide i pokalsemifinale: Mulighed for hattrick

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Annonce