Annonce
Sport

Bakken Bears vandt i Cypern - men smed stor føring

Darko Jukic blev topscorer for Bakken Bears, da de tirsdag vandt med ni point i Cypern. Arkivfoto: Kim Haugaard
Den danske mester er ét skridt tættere på Champions League-gruppespillet efter en sejr på ni point over Keravnos i Cypern.

BASKETBALL: Basketball kan have en pudsig psykologi. Når du vinder med ni point på udebane, afgør de forgående 40 minutter, om du er glad eller skuffet over det resultat.

Som i Bakken Bears' tilfælde, der tirsdag tog et vigtigt skridt med en 95-86-sejr i Cypern i Champions League-kvalifikationen.

Århusianerne førte med 20 point ved pausen over Keravnos, men fik problemer i anden halvleg hvor hjemmeholdet fik reduceret forspringet til en god håndfuld point. Mod slutningen af kampen rejste danskerne sig dog en smule og sluttede af med en sejr på ni point.

Og det forløb gav altså en lidt mellemfornøjet følelse hos århusianerne efterfølgende.

- Inden kampen havde vi solgt den for at vinde med ni point. Men havde du spurgt mig i pausen, hvor vi førte med 20, så havde jeg selvfølgelig ikke.

- Men det er værd at bemærke i de andre kvalifikationskampe, at selvom holdene på udebane er seedet, så har der været flere hjemme- end udesejre. Så det er ikke givet, at de spadserer igennem. Så på den måde kan vi ikke tillade os at være utilfredse, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Pointforskellen er vigtig, fordi de to hold i princippet spiller videre på resultatet fra Cypern på fredag, når de to hold mødes i Aarhus.

Annonce

Champions League-kvalifikation

  • Keravnos (Cypern) - Bakken Bears 86-95
  • Periodecifre: (12-28), (20-24), (31-20), (23-23)
  • Keravnos: Josh Hagins 21, Anthony King 18, Vernon Taylor 13
  • Bears: Darko Jukic 17, Thomas Lærke 16, Michel Diouf 13, Jonathan Galloway 11, Adama Darboe 9, Ryan Evans 9, Chris Ortiz 9, Tylor Ongwae 8, Morten Sahlertz 3
  • Rebounds: Keravnov 43, Bears 48
  • Tilskuere: Cirka 500 i Costas Papaellinas Arena, Cypern
  • Holdene mødes i returkamp på fredag i Aarhus

Større dansk bredde

Bakken Bears begyndte kampen i Cypern på et meget højt niveau. Defensiven lukkede ned for hjemmeholdet mens det meste røg igennem kurven i den anden ende, hvilket gav en føring på 28-12 efter første periode.

Det var en begyndelse på kampen, der næsten var for god til at være sand. Og det skulle vise sig, at hjemmeholdet ikke var de prügelknabe, de i første omgang så ud til at være.

Især i tredje periode brændte Josh Hagins og kompagni varme bag trepointslinjen, hvilket sendte dem tilbage i kampen.

Keravnos levede dog mere på individuelle præstationer end gæsterne fra Danmark.

- De har fem mand, der scorer 76 af deres 86 point. Så det er til at identificere hvor deres point kommer fra. Omvendt havde vi otte mand, der scorede mindst otte point. Så vi har lidt mere bredde, og det håber jeg, vi kan bruge til noget på fredag, siger Michael Piloz med henvisning til returkampen.

Bears-profil småskadet

Op til kampen frygtede Bakken Bears-staben, at de måtte undvære deres nye point guard David Efianayi på grund af en skade.

Men han spillede - trods alt - ti minutter. Dog uden at komme på pointtavlen, hvilket måske afslører, at han ikke var 100 procent klar?

- Nej, det var han ikke. Og nu får han en dag i morgen (onsdag, red.), hvor vi bruger 16-17 timer på at rejse hjem, og det er selvfølgelig irriterende. Det er godt nok en dags pause, men han kommer ikke i bedre form af at sidde i en lufthavn. Men forhåbentligt kan han træne torsdag og spille fredag. Men det er klart, at han er ikke i topform, fordi han har ikke trænet længe.

David Efianayi og Bakken Bears kan tåle at tabe med otte point på fredag, når Keravnos gæster Vejlby-Risskov Hallen.

Den samlede vinder skal spille endnu en runde før de er klar til gruppespillet i Champions League.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce