Annonce
Sport

Bakken Bears vil hjælpe hjemløse og andre svagtstillede: - Det bliver vi nødt til

Claus Hommelhoff er stifter af Formuepleje, formand i Bakken Bears og medstifter af CSR Aarhus. Han har tidligere gjort en indsats for hjemløse, som han vil tilbyde rabat i et kollegium, han vil bygge. Arkivfoto: Axel Schütt
Bestyrelsesformand Claus Hommelhoff kaldte det en stor dag i Bakken Bears' historie, da klubben lancerede foreningen CSR Aarhus, som skal kanalisere penge via byens virksomheder ud til de svageste i samfundet.
Annonce

AARHUS: Basketball, hjemløse og børn fra julemærkehjem.

Det er umiddelbart ikke ting, der har nogen tilknytning til hinanden, men det kommer det til at få.

Den århusianske basketballklub Bakken Bears har stiftet foreningen CSR Aarhus, som har til formål at hjælpe de svagtstillede i byen, som der ikke er stor opmærksomhed omkring.

Det kan for eksempel være hjemløse men også miljøformål, forklarede bagmændene på et pressemøde.

- Dette er en stor dag i Bakken Bears' historie, vi indleder et nyt kapitel. Vi har igennem tiden haft rigtig mange aktiviteter herude omkring dét, vi i dag kalder CSR. Vi vil gerne tage ansvar for samfundet, og det synes vi, at vi som elitebasketballklub bliver nødt til at gøre, sagde Bakken Bears' bestyrelsesformand og stifter af Formuepleje, Claus Hommelhoff.

Bakken Bears har i mange år støttet Børnenes Kontor og de danske hospitalsklovne, men nu ønsker klubben altså at sætte støtten mere i system.

- CSR kan være svært at forstå, men i virkeligheden er det et spørgsmål om; hvad kan jeg gøre for andre? Hvordan bidrager jeg? Hvad er vores mission op mod verdensmålene? Og hvor vil vi gerne hen?

- Som virksomhed er det vigtigt at have fokus på CSR, fordi erhvervslivet investerer i samfundet, og i sidste ende giver det tilbage til alle, at samfundet omkring os er velfungerende. Vi oplever dog, at mange virksomheder er i tvivl om, hvad de kan gøre, fordi de ikke er klar over, hvilken retning de skal gå. Netop det kan vi hos CSR Aarhus hjælpe med, hvor vi for eksempel kan skræddersy virksomhedernes helt egen CSR-profil, siger Michael Jakobsen, der er medstifter af CSR Aarhus og formand for selskabet. Til daglig er han markedschef hos Yousee.

Hvorfor er CSR noget, I som basketballklub skal beskæftige jer med?

- Vi synes, at vi som elitesportsklub er nødt til at tage et samfundsansvar.

- Vi kommer til at tilbyde vores sponsorer at betale en lille smule mere og så får de en social profil. Og det er jeg sikker på bliver et must inden for ganske få år for alle virksomheder, der vil sælge varer eller tjenesteydelser. Jeg ser os som en katalysator for, at virksomheder kommer i gang med det.

- Vi vil gerne gøre noget mere systematisk end vi har gjort tidligere. Og forhåbentligt i forbindelse med hver hjemmekamp når vi får det op at køre, siger Claus Hommelhoff.

Det er et krav, at landets største virksomheder supplerer deres regnskaber med en beskrivelse af deres samfundsansvar, populært kaldet CSR (Corporate Social Responsibility).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce