x
Annonce
Sport

Bakken Bears vinder igen: Bjørnene tyggede sig igennem kaninfoderet

Michael Diouf (til venstre) blev topscorer for Bakken Bears med 20 point i søndagens kamp mod Svenborg Rabbits. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears havde dobbelt så mange turnovers som Svendborg Rabbits i en lavtscorende søndagskamp, hvor maskotten stod for underholdningen.

BASKETBALL: Lyset sænkes. Folk rejser sig. Macklemores Can’t Hold Us brager ud gennem højtalerne, mens en lille bjørnemaskot, bjørnen Grizzly, danser sig vej ind og laver spagat. Grizzly vinker Bakkens Bears-spillerne ud under de blå strobelysskær sammen med hver deres lille åbyhøj-basket pige i hånden.

Underholdningen må siges at være god i Vejlby-Risskov hallen sådan en søvnig søndag eftermiddag.

Bakken Bears er brandvarme for tiden. De kan simpelthen ikke tabe. Selv når de har en dårlig dag, som de trods alt har søndag eftermiddag med dobbelt så mange turnovers som Svendborg Rabbits. 16-8 vinder Rabbits den kamp. Selve kampen vinder Bears 83-75.

Kampen som tidligere ville være et absolut topopgør, er nu om dage en kamp, Bears skal vinde. Understreget af, at de har vundet de seneste 17, nu 18, opgør mod kaninerne fra Svendborg.

- Der har været knald på de sidste par dage, og den her kamp var en, vi skulle slide os igennem. Svendborg er et sindssygt godt hold, og deres brikker er ved at falde på plads i øjebliket. Spillerne havde lige lidt for meget smør på fingrene i perioder, siger cheftræner for Bakken Bears, Steffen Wich.

Første halvleg starter med, at Michel Diouf scorer otte ud Bears 10 første point. Bjørnenes forsvar er klar med både dobbeltdækninger og gode defensive rotationer. Angrebspillet halter til gengæld til tider, og der bliver ikke scoret mange nemme point. Mod slutningen af halvlegen kommer Rabbits ind og snuser til kampen med et 11-1 run over tre minutter. Dog slår Bears tilbage og slutter halvlegen med et run på 9-0 og en pauseføring på 48-40.

- Det var lidt en underlig kamp. Svendborg kom ud og lagde gode energi for dagen. Vi havde lidt svært ved at matche vores normale energiniveau, så bliver man lidt stillestående i angrebet. Men man skal også kunne vinde grimt ved at hustle og grinde, og det gjorde vi i dag, siger Bakken Bears guard, Adama Darboe.

Annonce

Skøjteløb til basketkamp tog spotlyset

Tilbage til bjørnen Grizzly, der sørger for at pauseunderholdningen er i topklasse. Bjørnemaskoten indtager banen på rulleskøjter med en basketball i hånden, hvor den slynger sig elegant rundt på banen og laver skøjtetricks, mens den dribler bolden. Kunststykket kommer da, den skøjter med på et ben med den anden fod op til nakken. Hvad kan den bjørn ikke? Publikum virker på dette tidspunkt mere tændte af Grizzly end af bjørnenes spil.

Anden halvleg er præget af døsigt tempo og få scoringer. Der bliver kæmpet for pointene, men det flydende spil udebliver i stor grad. Spillere som Michel Diouf, Nimrod Hillard og Tyler Ongwae spiller sig op og tager ansvar for at holde fast i bjørnenes føring.

Spændingen kommer en smule til sidst, hvor et fejlindkast fra Bears giver Rabbits muligheden for at udligne kampen med tre minutter igen. Chancen bliver dog forspildt og Bears trækker sikkert fra til sejren.

- Vi var lige koncentreret i et par spil til sidst. Vi spiller ikke nogen stor anden halvleg angrebsmæssigt, men vores forsvar var der alligevel, og det var nok. Nogle gange er hovedet hurtigere end benene, og det må man sige, var tilfældet i dag.

- Jeg er altid tilfreds, når forsvaret kommer igennem, fordi det handler om vilje at forsvare sig godt. I angrebet er det altså bare om man rammer dagen eller ej, siger Steffen Wich.

Ser frem mod Europa Cup kampen

Efter søndagen kamp står Bakken Bears over for en 10 dages pause, inden de tager imod Rabbits igen til en ny ligakamp på hjemmebanen. Pausen kommer efter en periode med mange kampe og mange store sejre.

- Det er både godt og skidt. For mig som træner er det mest skidt, fordi vi elsker at træne og være i det mind-set, vi er i lige nu. Vi har prøvet det mange gange før, og vi må tage alt det positive frem, og se om vi kan bruge de ingredienser til at lave en god kage.

- Vi har fokus på en kamp ad gangen. Det kan du også se på spilletiden i dag. Men vi har også en rigtig spændende Europa cup-kamp foran os. Det ser vi da frem til, siger Steffen Wich.

Bakken Bears tager imod Tsmoki Minsk 3. marts i FIBA Europe Cup på hjemmebane i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce