Annonce
Sport

Bakken Bears viste ingen nåde mod talenterne i fredagens lokalopgør

Adama Darboe og Bakken uddelte en basketlektion fredag aften. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears fik en god forberedelse til næste uges kampe i FIBA Europe Cup mod ungarske Egis Körmend, da uddelte en solid basketlektion til talenterne fra EBAA.

BASKETBALL: Bakken Bears viste format i fredagens lokalopgør i herrernes basketballliga. De regerende mestre var på forhånd kæmpe favoritter til at trække sig sejrrigt fra mødet med talenterne fra EBAA, men selvom kampen reelt blev afgjort kort efter pausen, så holdt hjemmeholdet ikke igen, men fastholdt det enorme pres på sin modstander og lod sig på intet tidspunkt falde i tempo.

En taktik, der virkelig gjorde ondt på de unge talenter fra EBAA, som egentlig gjorde det glimrende i begyndelsen, men måtte forlade banen med et nederlag på 73 point, 121-48.

Head coach for Bakken Bears, Steffen Wich, var også tilfreds med sit holds indsats i lokalopgøret, der mest af alt fungerede som forberedelse til næste uges kamp i FIBA Europe Cup mod ungarske Egis Körmend.

- Jeg synes, at drengene tog opgaven mega seriøst. De vidste godt, hvad det drejede sig om. Med al respekt for EBAA, så var det et lidt større perspektiv, som vi gik efter i dag, og det gik måske lidt ud over dem. Vi skal arbejde med energi, stabilitet og passion i vores spil, og det synes jeg, at vores indsats viste langt hen ad vejen.

Hvad var du mest tilfreds med?

- Det var det faktum, at vi blev ved med at score. Vi blev ved med at spille, gik hårdt til opgaven og vidste hele tiden nogenlunde, hvad vi foretog os i forsvaret. Det var jeg tilfreds med. Det var en hård tur for EBAA, men i pausen talte vi om, at det var vigtigt at finde det rigtige mindset til på onsdag, og det gjorde spillerne over al forventning i dag, sagde Steffen Wich.

Annonce

Basketligaen, herrer

Bakken Bears - EBAA 121-48 (53-32)

Periodecifre: 25-16, 28-16, 36-10, 32-6

Bakken Bears: Ryan Evans 16, Darko Jukic 14, Jonathan Galloway 13, Adama Darboe 13, Michel Diouf 13, Thomas Lærke 12, Tylor Ongwae 12, David Efianayi 9, Simon Bjørnebo 9, Morten Sahlertz 8, Christopher Ortiz 2

EBAA: Jonas Schaarup 16, Keane Thomann 8, Liam Churchil Sørensen 8, Nadir Alston 4, Magnus Møllgaard 4, Anton Harbo 4, Mads Bro Hansen 2, Daniel Lilhauge 2

Rebounds: Bakken Bears 59, EBAA 32

Pedalen i bund

Adama Darboe var en af flere Bakken-profiler, som var med til at sætte et tempo, som talenter fra EBAA havde svært ved at matche. Ikke mindst efter pausen, hvor forskellen på talent og professionel virkelig blev understreget.

- Vi kom fokuserede ud til tredje quarter og fik virkelig trukket fra i den periode. Det kræver koncentration og fokus at kunne holde pedalen i bund, når du er så meget foran. Stor ros til kollektivet for, at vi gjorde de ting, som vi havde talt om inden kampen. Med al respekt for EBAA, så møder vi et rigtigt godt hold på onsdag, og hvis du ikke er vant til at træde på pedalen så meget som muligt, så får du altså ørerne i maskinen mod dem, sagde Adama Darboe, der sluttede kampen med 13 point på tavlen.

Hvad kan I tage med jer fra kampen til næste uge?

- Når de kommer op og lægger pres på os, så skal vi være i stand til at slippe ud af det og score hurtigt. Vi skal være aggressive hele tiden. Det er svært at være aggressive, når du er stort foran, så derfor er det vigtigt at være fokuseret og huske at træde pedalen helt i bund. Hvis du har siddet på bænken i 10 minutter og kommer ind, når holdet er foran med 40 point, så er det svært ikke at slappe lidt af, men det løste vi flot i dag. Vi holdt et tungt pres hele vejen, sagde Bakken-profilen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Nyheder

Uheld fra Aarhus mod Silkeborg

Annonce