Annonce
Sport

Bakken Bears viste ingen nåde mod talenterne i fredagens lokalopgør

Adama Darboe og Bakken uddelte en basketlektion fredag aften. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears fik en god forberedelse til næste uges kampe i FIBA Europe Cup mod ungarske Egis Körmend, da uddelte en solid basketlektion til talenterne fra EBAA.

BASKETBALL: Bakken Bears viste format i fredagens lokalopgør i herrernes basketballliga. De regerende mestre var på forhånd kæmpe favoritter til at trække sig sejrrigt fra mødet med talenterne fra EBAA, men selvom kampen reelt blev afgjort kort efter pausen, så holdt hjemmeholdet ikke igen, men fastholdt det enorme pres på sin modstander og lod sig på intet tidspunkt falde i tempo.

En taktik, der virkelig gjorde ondt på de unge talenter fra EBAA, som egentlig gjorde det glimrende i begyndelsen, men måtte forlade banen med et nederlag på 73 point, 121-48.

Head coach for Bakken Bears, Steffen Wich, var også tilfreds med sit holds indsats i lokalopgøret, der mest af alt fungerede som forberedelse til næste uges kamp i FIBA Europe Cup mod ungarske Egis Körmend.

- Jeg synes, at drengene tog opgaven mega seriøst. De vidste godt, hvad det drejede sig om. Med al respekt for EBAA, så var det et lidt større perspektiv, som vi gik efter i dag, og det gik måske lidt ud over dem. Vi skal arbejde med energi, stabilitet og passion i vores spil, og det synes jeg, at vores indsats viste langt hen ad vejen.

Hvad var du mest tilfreds med?

- Det var det faktum, at vi blev ved med at score. Vi blev ved med at spille, gik hårdt til opgaven og vidste hele tiden nogenlunde, hvad vi foretog os i forsvaret. Det var jeg tilfreds med. Det var en hård tur for EBAA, men i pausen talte vi om, at det var vigtigt at finde det rigtige mindset til på onsdag, og det gjorde spillerne over al forventning i dag, sagde Steffen Wich.

Annonce

Basketligaen, herrer

Bakken Bears - EBAA 121-48 (53-32)

Periodecifre: 25-16, 28-16, 36-10, 32-6

Bakken Bears: Ryan Evans 16, Darko Jukic 14, Jonathan Galloway 13, Adama Darboe 13, Michel Diouf 13, Thomas Lærke 12, Tylor Ongwae 12, David Efianayi 9, Simon Bjørnebo 9, Morten Sahlertz 8, Christopher Ortiz 2

EBAA: Jonas Schaarup 16, Keane Thomann 8, Liam Churchil Sørensen 8, Nadir Alston 4, Magnus Møllgaard 4, Anton Harbo 4, Mads Bro Hansen 2, Daniel Lilhauge 2

Rebounds: Bakken Bears 59, EBAA 32

Pedalen i bund

Adama Darboe var en af flere Bakken-profiler, som var med til at sætte et tempo, som talenter fra EBAA havde svært ved at matche. Ikke mindst efter pausen, hvor forskellen på talent og professionel virkelig blev understreget.

- Vi kom fokuserede ud til tredje quarter og fik virkelig trukket fra i den periode. Det kræver koncentration og fokus at kunne holde pedalen i bund, når du er så meget foran. Stor ros til kollektivet for, at vi gjorde de ting, som vi havde talt om inden kampen. Med al respekt for EBAA, så møder vi et rigtigt godt hold på onsdag, og hvis du ikke er vant til at træde på pedalen så meget som muligt, så får du altså ørerne i maskinen mod dem, sagde Adama Darboe, der sluttede kampen med 13 point på tavlen.

Hvad kan I tage med jer fra kampen til næste uge?

- Når de kommer op og lægger pres på os, så skal vi være i stand til at slippe ud af det og score hurtigt. Vi skal være aggressive hele tiden. Det er svært at være aggressive, når du er stort foran, så derfor er det vigtigt at være fokuseret og huske at træde pedalen helt i bund. Hvis du har siddet på bænken i 10 minutter og kommer ind, når holdet er foran med 40 point, så er det svært ikke at slappe lidt af, men det løste vi flot i dag. Vi holdt et tungt pres hele vejen, sagde Bakken-profilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce