Annonce
Sport

Bakken forlænger med "dansk" amerikaner

Keane Thomann. Arkivfoto: Ole Nielsen

Den tidligere Horsens-profil Keane Thomann er også i Bakken Bears i næste sæson.

BASKETBALL: I dansk basketball er der et par spidskompetencer, der kan gøre dig meget værdifuld. Og dem opfylder Keane Thomann.

Ét: Du må gerne være høj.

Keane Thomann måler 211 centimeter.

To: Du må meget gerne have et dansk pas, fordi så er der plads til flere amerikanere.

Keane Thomann har måske ikke noget dansk pas endnu, men han har været i Danmark i fem år, hvorfor han må optræde i Basketligaen på lige vilkår med danske spillere.

Med andre ord. Amerikanske Keane Thomann tæller fra næste sæson ikke med i kvoten på tre amerikanske spillere.

Og det gør ham attraktiv, selvom han i sine to år i Bakken Bears har siddet mere på bænken end været på banen.

Derfor har Bakken Bears allerede underskrevet en forlængelse af spillerens kontrakt, så han også er bundet til klubben for den kommende sæson.

- Det er dejligt at vide, at jeg vil være en del af denne fantastiske organisation næste sæson. Jeg er parat til at gøre mit bedste for denne klub, så vi kan fortsætte Bakken Bears historisk gode resultater. Jeg glæder mig til næste år, men der er stadig masser af arbejde at gøre i denne sæson, siger Keane Thoman i en pressemeddelelse.

- Keane er en rigtig dygtig spiller og et meget værdsat medlem af spillertruppen. Derfor har det haft høj prioritet at beholde Keane til næste sæson, understreger klubbens sportsdirektør, Michael Piloz.

Keane Thomann kom til Danmark i 2012, hvor han spillede for Horsens IC i to sæsoner og var en stor profil for østjyderne. Han trappede dog karrieren ned året efter og tog til 1. divisionsklubben BMI, hvor han blandt andet også trænede andre spillere.

Bakken Bears hentede i sommeren 2015 Thomann ind på holdet for at styrke bredden.

I denne sæson har han godt 14 minutter med sved på panden per kamp, fem minutter mere per kamp end i sin første sæson for Bears.

Keane Thomann og Bakken Bears skal i aktion næste gang i denne sæson 6. april, hvor man møder Svendborg Rabbits i den første semifinalekamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce