Annonce
Sport

Bakken henter sejr mod velspillende Pro-B-mandskab

Darko Jukic havde det svært i Europe Cup-kampen mod Benfica men startede dog inde mod Værløse fredag aften. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Bakken var kun foran med to point ved pausen.

BASKETBALL: Bakken Bears sparede både Adama Darboe og Ryan Evans til fredagens opgør mod Værløse Blue Hawks, men århusianerne kunne stadig lige nøjagtigt hente en sejr på 71-85.

Værløse er ellers ikke et hold, der skal undervurderes på trods af statussen som Pro B-mandskab, og i indeværende sæson er Værløse det eneste Pro B-mandskab, der har slået Wolfpack, mens holdet også har slået Pro A-mandskabet fra Svendborg.

I fredagens kamp var hjemmeholdet også godt med, mens Bakken først formåede at komme foran med 10 point midt i tredje periode. Indtil da var Værløse på fuldstændig lige vilkår.

Flere af Bakken-spillerne havde pointmæssigt en dårlig dag. Darko Jukic scorede blot fire point og ramte to af syv afslutninger fra gulvet, mens Thomas Lærke først i fjerde periode formåede at komme på tavlen og scorede blot på en af sine otte afslutninger.

I stedet viste Morten Sahlertz vejen og blev den mest scorende dansker for Bakken med 12 point. Sahlertz spillede ikke meget i midtugens Europe Cup, men han var blevet belønnet med en startplads i dag. Bakkens topscorer blev Jonathan Galloway med 16 point mens Værløses Evan Fisher, som har været en af Basketligaens mere imponerende spillere i denne sæson, scorede flotte 24 point og blev topscorer i kampen.

Bakkens sejr fører holdet tilbage op på førstepladsen i Basketligaens Pro A-gruppe, mens Værløse ligger nummer to i Pro B-gruppen.

Annonce

Basketligaen

  • Værløse Blue Hawks - Bakken Bears 71-85 (42-44)
  • Periodecifre: (20-24), (22-20), (13-20), (16-21)
  • Værløse: Evan Fisher 24, Asbjørn Nerlov 13, Martin Frederik Poulsen 11
  • Bakken: Jonathan Galloway 16, David Efyanayi 14, Nimrod Hilliard 13, Morten Sahlertz 12, Michel Diouf 11, Chris Ortiz 8, Darko Jukic 4, Tylor Ongwae 4, Thomas Lærke 2, Simon Bjørnebo 1.
  • Rebounds: Værløse: 49, Bakken: 52.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce