Annonce
Sport

Bakken jagter den gode rytme

Adama Darboe og Bakken Bears skal finde den gode kamprytme i fredagens kamp mod talenterne fra EBAA. I næste uge står de regerende mestre nemlig overfor en noget større udfordring, når de møder ungarske EGIS Körmend i FIBA Europe Cup. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears og EBAA mødes fredag aften til sæsonens første lokalopgør i Basketballligaen. De regerende mestre fra Bakken Bears har vundet sæsonens tre første kampe, men mangler stadig at finde stabiliteten i sit spil, lyder det fra sportsdirektøren.

BASKETBALL: Udfaldet er nærmest givet på forhånd. Forskellen på fredagens to modstandere i lokalopgøret i landets bedste basketballrække er så stor, at det realistisk set ikke er muligt for EBAA at skabe overraskelsen mod de regerende mestre fra Bakken Bears i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakkens ambition er at vinde mesterskaber og gøre sig bemærket i europæisk sammenhæng. EBAA er et hold for de største talenter, der har som mål at udvikle nye spillere til ligaen.

- Når der bliver scoret så mange point, som der gør i vores sportsgren, så vil kvaliteten bare kunne ses. Hvis Bakken ikke vinder sådan en kamp, så er det fordi jeg og folkene omkring holdet ikke har gjort deres arbejde ordentligt, da vi sammensatte truppen, siger sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz.

Men selvom det med al sandsynlighed ender med Bakken Bears som vinder, så har opgøret en klar mission for begge parter. EBAA kan bruge den i forhold til holdets udvikling, mens Bakken Bears har brug for at finde ind i en rytme inden de i næste uge spiller det første opgør i årets udgave af FIBA Europe Cup. De danske mestre har godt nok vundet de tre første opgør i den hjemlige liga, men mangler stadig at finde et stabilt niveau i sit spil.

- Vi har været lidt svingende indtil nu og derfor vil man også se, at vi vil forsøge at give vores spil et løft, så vi er helt klar til den kommende kamp mod Egis Körmend, der har fået en rigtig god start i den ungarske liga. Hvis vi ikke er klar på onsdag, så får vi virkelig problemer, siger Michael Piloz.

Er det et spørgsmål om at blive spillet ordentligt sammen?

- Det kan meget vel være rollefordelingen i forhold til sidste sæson. Det er jo ikke en kopi af holdet fra sidste år og derfor skal de nye, men også gengangerne fra sidste år finde ud af hvor de passer ind og hvordan deres rolle er. Samtidig har vi været ramt af lidt skader i begyndelse, hvilket har gjort, at spillet ikke har været helt så flydende i begyndelsen. Det gode er, at vi har trænet rigtigt godt på det seneste og har alle mand klar. Vi skal bare have fundet ind i vores rytme, siger Michael Piloz.

Om de finder den fredag aften i Vejlby-Risskov Hallen må tiden vise. Lokalopgøret begynder klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce