Annonce
Sport

Bakken jagter den gode rytme

Adama Darboe og Bakken Bears skal finde den gode kamprytme i fredagens kamp mod talenterne fra EBAA. I næste uge står de regerende mestre nemlig overfor en noget større udfordring, når de møder ungarske EGIS Körmend i FIBA Europe Cup. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears og EBAA mødes fredag aften til sæsonens første lokalopgør i Basketballligaen. De regerende mestre fra Bakken Bears har vundet sæsonens tre første kampe, men mangler stadig at finde stabiliteten i sit spil, lyder det fra sportsdirektøren.

BASKETBALL: Udfaldet er nærmest givet på forhånd. Forskellen på fredagens to modstandere i lokalopgøret i landets bedste basketballrække er så stor, at det realistisk set ikke er muligt for EBAA at skabe overraskelsen mod de regerende mestre fra Bakken Bears i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakkens ambition er at vinde mesterskaber og gøre sig bemærket i europæisk sammenhæng. EBAA er et hold for de største talenter, der har som mål at udvikle nye spillere til ligaen.

- Når der bliver scoret så mange point, som der gør i vores sportsgren, så vil kvaliteten bare kunne ses. Hvis Bakken ikke vinder sådan en kamp, så er det fordi jeg og folkene omkring holdet ikke har gjort deres arbejde ordentligt, da vi sammensatte truppen, siger sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz.

Men selvom det med al sandsynlighed ender med Bakken Bears som vinder, så har opgøret en klar mission for begge parter. EBAA kan bruge den i forhold til holdets udvikling, mens Bakken Bears har brug for at finde ind i en rytme inden de i næste uge spiller det første opgør i årets udgave af FIBA Europe Cup. De danske mestre har godt nok vundet de tre første opgør i den hjemlige liga, men mangler stadig at finde et stabilt niveau i sit spil.

- Vi har været lidt svingende indtil nu og derfor vil man også se, at vi vil forsøge at give vores spil et løft, så vi er helt klar til den kommende kamp mod Egis Körmend, der har fået en rigtig god start i den ungarske liga. Hvis vi ikke er klar på onsdag, så får vi virkelig problemer, siger Michael Piloz.

Er det et spørgsmål om at blive spillet ordentligt sammen?

- Det kan meget vel være rollefordelingen i forhold til sidste sæson. Det er jo ikke en kopi af holdet fra sidste år og derfor skal de nye, men også gengangerne fra sidste år finde ud af hvor de passer ind og hvordan deres rolle er. Samtidig har vi været ramt af lidt skader i begyndelse, hvilket har gjort, at spillet ikke har været helt så flydende i begyndelsen. Det gode er, at vi har trænet rigtigt godt på det seneste og har alle mand klar. Vi skal bare have fundet ind i vores rytme, siger Michael Piloz.

Om de finder den fredag aften i Vejlby-Risskov Hallen må tiden vise. Lokalopgøret begynder klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce